Hogy tudnék neki állni a segítségnek? Hogyan segítsek a nővéremen, aki nehéz helyzetben van?
A nővérem 23 éves és van egy 4 éves kisfia. a párjával (aki nem a férje) és annak anyjával lakik. most tudtam meg, hogy megverte már nem is egyszer de nem annyira, hogy látleletet lehessen venni. a nővérem nagyon ki van már lelkileg és most jutott el odáig, hogy nem bírja ott tovább, ezért is avatott be engem. az lenne a kérdésem, hogy hol tudnánk elkezdeni segítséget kérni annélkül, hogy a gyereket elvegyék tőle. gondoltam valamilyen segélyszervezetre, mivel se lakása, se munkája egyenlőre, mert most ment a gyerek oviba és még nem talált munkát.
addig magunkhoz vesszük őket, de nem akarnak sokáig itt maradni, hol tudnánk elkezdeni??? tanácsokat várnék!!!
előre is köszönöm
Ők talán tudnak segíteni.
Nagyvárosban laktok? Ha igen, akkor működnie kell Családsegítő Szolgálatnak, Családok Átmeneti Otthonának. Menjetek el ide, ők segíteni fognak.
Viszont én azt javaslom, hogy minél hamarabb lépjen a tesód az ügyben, mert ha nemt teszi, őt is felelősségre vonhatják kiskorú veszélyeztetéséért.
Amikor én hívtam a NANE-t sose vették fel a telefont. Nagy cslódás volt. Szerencsére megoldottam nélkülük.
A családsegítőt keressétek fel, mert ott tudják azokat a lehetőségeket, amelyek a ti településeteken igénybe vehetők, illetve pont a nővéred helyzetében a lehető legjobbak. (Hiszen, ha az élettársa veri, és ezután is a közelben fognak lakni, előfordulhat, hogy megint rátámad, stb.)
Kiskorú veszélyeztetéséért pedig nem vonják felelősségre a nővéredet, hiszen éppen tenni próbál ellene.
nagyon szépen köszönöm a segítő hozzászólásokat, és észrevételeket.
elhatároztam, hogy jövőhéten nekiállunk és nem telefonálgatunk mindenhova személyesen fogunk menni, fogva az ő kezét, nehogy meghátráljon!!
remélem akinek már szüksége volt segítségre, annak megoldódott egy életre, akinek nem annak soha az életben nem is fog kelleni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!