Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is viselkedik így a férje?

Másnak is viselkedik így a férje?

Figyelt kérdés

Megőrülök tőle. Egész nap az autóját bügyürgeti, nem szólok. Pedig igazából semmi dolga vele, viszont a ház körül bőven lenne. Este megkérem, hogy vigyen már két vödör vizet az eperpalántákra, na ekkor már dünnyög, hogy sok a szúnyog.

Egész nap semmi baja a gyerekekkel, szerinte tök jól viselkednek. No problem.

Locsolás után meg, amikor közlöm vele, hogy jó lenne, ha megfürdetné a gyerekeket, mert nekem más dolgom van, hirtelen tök ideg lesz, a gyerekek rosszak, és ez szerinte az én nevelésem, rosszul nevelem őket. Én nevelem őket arra, hogy az előszoba közepén hagyják a cipőjüket, nem 10 centivel arrébb, én nevelem arra, hogy 5 mp helyett 10 mp alatt csukják be az ajtót... Mire én: Még jó, végül is csak én foglalkozok velük. Na erre úgy elkezd ordítani, hogy véletlenül se kelljen meghallania, hogy mit mondok, sőt megszorítja a karomat, és az ágyra lök, hogy elhallgassak. Aztán bepattan az autóba, és csikorgó kerekekkel elhajt az anyjához. Éljen. Nem kell fürdetni. Nem kell semmit csinálni. Szerintetek normális??????? Úgy érzem, hogy mindig ki akarja húzni magát az úgymond "kötelező" dolgok alól. Ha meg nem sikerül, akkor elkezd ordítani mindenkire.

2009. ápr. 21. 19:33
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
89%
Nem lehet, hogy valami miatt depressziós? Ez a magányosan elbütykölgetem a kocsimat, amúgy meg ne szóljon hozzám senki mert idegrohamot kapok tipikus. Lehet meg kéne próbálni elbeszélgetni, nem utasítgatni vagy vádolni, és akkor kiderülne a probléma.
2009. ápr. 21. 20:54
 12/59 anonim ***** válasza:
88%
Az én férjem is ilyen volt. Anyuka egyszem kisfia! Kemény 10 évembe került mire normalizálódott a helyzet.Most már önként mosogat.Ebbe azonban keményen belejátszott hogy két éve nagyon beteg voltam./műtét,kemo stb./ Szerintem akkor döbbent rá, hogy nem ő a világ közepe.
2009. ápr. 22. 06:17
 13/59 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Nagy valóószínűségggel ez állhat az zügy hátterében , hogy egyke és úgy nevelték, hogy neki nincs nagy feladata a családban. De ha egyke is volt , ez a nevelés.... nem hiába mondják, hogy az első 6, családban töltött év határoz meg nagyrészt egy személyiséget. Amit lát, amit hall, akkor "fogadja" magába legjobban. Ha akkor már nem kellett semmit csinálnia (pl. rendbetenni kicsit a szobáját; önállóan öltözködnie, készülődnie) akkor kész , vége. Azt hiszi , hogy minden úgy jó, ahogy van , kis erőfeszítést se kell belevinni , minden ami otthon van -gyerekekkel együtt- természetesen az asszony dolga; ő a családfenntartó , legfőbb és egyetlen "feladata" a munka a munkahelyén. Valahogy azt is érzem , hogy ezekre még mindig ráerősít otthon az anyuka. Pedig neki is lehetne hatni a fiára!!(pl. beolvas neki és visszaküldi hozzád, hogyha azt kérte a feleséged , csináld meg, akkor lódulj haza , csináld meg!")

12 év házasság tényleg hosszú idő , és én is azt írom , hogy nehéz ezt "felrúgni" ; csak az a baj , hogy még ő tetszeleg a sértett fél szerepében , ahelyett hogy kicsit gondolkodna. 21. században élünk ; nincs külön férfi , meg női munka. Én most vagyok terhes kismami , kisfiam lesz , de már az elején elhatároztam , hogy nem leszek egy "jajjpicifiacskámhátkibántottgyereide?" tipusú anyuka. Az én férjem anyukája nem egy "szentterézia" , de nagyon jó gyereket nevelt a fiából, az már igaz :))

2009. ápr. 22. 08:26
 14/59 anonim ***** válasza:
77%
Uccsó vagyok. Természetesen nem csak gyereket nevelt , hanem utána is ; egy segítőkész , nem lusti , családszerető felnőtt férfit; csak elragadott a hév! :)
2009. ápr. 22. 08:29
 15/59 anonim ***** válasza:
79%

Szia! beszélgessetek sokat (próbáljatok) Lehet hogy rosszul gondolom, de nekem bevált már párszor:Te ismered a férjed, hogy mi a gyengéje!(jó kaja, erotika, autó...)Én páromat úgy szoktam rávenni egy-két házimunkára, hogy segítségét kérem, csinálja velem, aztán egy kis hancúrt csempészek bele:-P Akkor ha legközelebb felemlítem, hogy porszívózunk? Akkor rögtön cinkos mosollyal mondja, hogy persze!Vagy imádja az autóját: ajánld fel neki, hogykicsit vigyen kocsikázni(csak a környékre), és ott is lehet egy kis szerelmi légyott!Ne értsetek félre, nem vagyok szexmániás, de lehet, hogy az erotika felfrissítése, és szinesítése is hiányzik neki.Ha megkapja, akkor bocs tévedtem:-)) lehet ám, hogy tényleg valami probléma elől "menekül" a kocsihoz.De lehet, hogy tényleg "segítségkerülő", ezért írtam le az én taktikámat, hátha segít másnak is! Légy néha szexi(nemkell sok dolog hozzá) és a férfiak nagyrészét le lehet venni a lábukól vele.Egy próbát megér, ha így sem "kelted" fel az érdeklődését, akkor nagyobb gond lehet!De reméljük nem így van!Kísérletezz!Nehogy félreérts, nem akarlak bántani, hogy biztos nem vagy csinos, vagy ilyesmi!Csak lehet, hogy színesíteni kellene gy kicsit, játsz vonzó nőt!

Nekem a párom magától mosogat, porszívózik, és a macskáim alomját is kitakarítja.(3 éve vagyunkegyütt)Hidd el kemény egy évembe tellett nekem is, hiszen eleinte mindent én csináltam! Sok sikert!!

2009. ápr. 22. 09:27
 16/59 anonim ***** válasza:
100%
Itt már más gond is van.... Ha szorongatja a karod és az ágyra lök, akkor már agresszív is és bizony innen csak egy lépés, hogy meg is üssön. Én az első ilyennél lépnék!!!!! Nem tudom mióta vagytok együtt, mekkorák a gyerekek és mióta ilyen, illetve történt-e más is vagy "csak" ennyi, hogy szorongat, de az biztos, hogy az agresszió benne van és ennek nem lesz jó vége. El tudtok menni valahová?
2009. ápr. 22. 10:41
 17/59 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Bocsi, olvastam, hogy 12 éve. Mikor kezdődött ez a viselkedés? Ja még annyit, hogy azért ne általánosítsatok válaszadók az egykékre, én is egyke vagyok, de mindent megcsinálok magam körül, mosok, főzök, takarítok, pici gyereket nevelek, nem ordítozom a férjemmel, ha valami nem úgy van, ahogy szeretném.... Ha a kérdező erre vezeti vissza, úgy rendben van, mert Ő ismeri a férjét.
2009. ápr. 22. 10:50
 18/59 anonim ***** válasza:
100%

Es mennyi gyereketek van? Mert azt irod furdetni kell oket, de azt is irod, hogy van 2 foiskolas.

Szerintem ne engedd, hogy tonkremenjel mellette!

Legyel kemeny, ugy, hogy szeresd magadat is ne csak a csaladodat!

Ekkora kertetek van? A ferjed legalabb kimegy segiteni a kertbe, vagy csak az autojaval ketyereszik?

Mi az, hogy uvolt es ralok az agyra???

A ferjed egy iszonyu onzo ember, igazabol o csak sajat magat szereti, tegedet pedig cseledlanynak tekint leginkabb.

Ne engedd neki, hogy tonkretegyen, igenis csak annyit vegezz el a teendoidbol amennyit muszaj, es amennyire erod van!

Eloszor a legfontosabbat csinald meg, aztan a tobbi munkat hagyd. Ha szova teszi, mondd meg neki, hogy csinalja meg o, neked is es neki is ugyanannyi idobe, energiaba kerul. Ne legyel a szolgaja!

2009. ápr. 22. 12:31
 19/59 A kérdező kommentje:

Két gyerekünk van, nem ők a főiskolások, hanem én... Addig volt minden rendben, amíg meg nem születtek a gyerekek. Ahogy terhes lettem, onnantól kezdve kész. Pedig ő is akarta a babát, csak úgy veszem észre, hogy élvezi azt, hogy úgymond anyagilag kiszolgáltatott helyzetben vagyok. Ő jól keres, jó szakember, tehát erre egy szavam se lehet. Csakhát én az elmúlt 6 évemet a gyerekekkel, meg a tanulással töltöttem, jövedelmem szinte semmi, ő meg 10 méter magasból beszél hozzám, hogy én nem tudom már, hogy milyen az élet.

Úgy van vele, hogy úgyis hazahívom az anyjától, mert túl gyenge vagyok az egyedüli élethez, ami ha mélyen magamba nézek, igaz is, hiszen nem voltam 16 amikor összejöttünk, és így soha nem éltem egyedül. Élvezi a helyzetet, amikor tudja, hogy következő nap el kell vinnie autóval a suliba, mert vonattal nem érnék oda, csak úgy ha előző nap elindulok, és kiprovokál egy veszekedést, aztán elhúz az anyjához, én meg könyöröghetek neki, hogy jöjjön haza, mert reggel muszáj suliba mennem.

Érdekes egy ember az biztos. Viszont ha baj van, mindig kiáll mellettem, és segít. De ezt később felhánytorgatja, már csak, hogy biztosítsa magát, hogy ő otthon a valaki, nélküle semmire nem mennék.

De azt hiszem, hogy most rájöttem, hogy mi baja van. Autót cseréltünk, és 3/4 részben én fizettem ki, nem ő. És valamelyik nap, amikor az autóban beszóltam neki valamit, és ugye szokás szerint elkezdett ordítozni, majd megállt, és az utca közepén lek..rvázott, meg ordított, hogy szálljak ki az Ő autójából, akkor megmondtam neki, hogy azt felejtse el, mert ez az autó nagyrészt az enyém. Gondolom ez nem fér a begyébe, és most azon agyal, hogy hogy kerülhetne ki nyertesen a dologból.

Sajnos ez a karszorítás sem új dolog, sőt. Voltak már rajtam kékfoltok, nem egyszer, olyankor is, amikor tényleg nem kellett volna.

Egyszerűen nem lehet vele "normálisan" vitatkozni sem, pedig szerintem az az élet velejárója lenne, hiszen emberek vagyunk. De nem. Ő mondja, mondja, és mondja, az sem érdekli, ha az 5. szomszéd is hallja, nekem meg ég az arcom. :S

Hű, de hosszú voltam.

2009. ápr. 22. 13:15
 20/59 anonim ***** válasza:
100%
Én az a válaszoló vagyok, aki azt tanácsolta, hogy hagyd el. A véleményem a kommented után sem változott, sőt! Nem tudsz szüleidtől segítséget kérni, esetleg hozzájuk költözni? Tudom, nem egyszerű a helyzet ilyenkor, de első a Te és a gyerekeid testi épsége. A lelkiekről nem is beszélve! Szerintem az is cseszi a férjed csőrét, hogy főiskolára jársz, diplomád lesz és esetleg később Te fogsz többet keresni. Fúúú de gyűlölöm az ilyen egoista, hímsoviniszta barmokat! Bocsánat!
2009. ápr. 22. 13:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!