Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem éltem ki magam? Hagyjam...

Nem éltem ki magam? Hagyjam el emiatt Őt?

Figyelt kérdés
Helyzet: van egy harmonikusan működő párkapcsolatom, boldogok vagyunk, és Ő nagyon-nagyon szeret engem. Én most kezdtem az egyetemet, Ő már dolgozik (3 évvel idősebb, mint én). Eddig minden rendben ment, de most, az egyetem kezdetén úgy érzem, élnem kell! Szabad akarok lenni, haverkodni, ismerkedni. Világos, hogy jobban szeret Ő engem, mint én Őt... már házasságról, közös jövőről beszél, gyerekeket akar tőlem diplomázás után... én meg még egy csomó dolgot ki akarok próbálni és kötetlenül bulizni. Majdnem 14 hónapja vagyunk együtt. Mit válasszak? Felvetettem neki a szakítást de hallani se akar róla. Önző k.rvának érzem magamat, de mégis azt hiszem, boldogabban élnék az egyetem mellett, ha nem lenne ilyen komoly kapcsolatom. Segítsetek!!!!! 19L, 22F
2011. szept. 4. 23:20
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Még valami: ha már most kiemeled, hogy ő nagyon szeret téged, az semmi jóra nem vezet.

Nem TE őrülsz meg érte, hanem fordítva. Gyaníthatóan az irántad való vonzalma vonz téged is benne, nem pedig ő maga. Nincs ebben semmi rossz, de ne keverd össze a szerelemmel.

2011. szept. 4. 23:52
 12/34 kíváncsicska ***** válasza:
78%
Szia!Én 18 voltam amikor a párommal összejöttem.Most a férjem és babát várok.Eddig szépen is hangzik.De mivel rajta kívűl nem volt senkim mindenki mondta (szüleim, barátaim), hogy túl korán jöttünk össze és előbb utóbb úgy fogom érezni , hogy keveset éltem.Bejött.Talán ennek a következménye az lett hogy be tudott lépni a kapcsolatunkba egy harmadik fél is.Pedig én azt mondtam hogy velem ilyen SOHA nem történhet.Hát megtörtént.Most el lehet ítélni persze mindezért.Természetesen kiderült mert az ilyen ritkán nem derül ki.Mi mégis együtt vagyunk.(a férjemnek köszönhetően) mert megbocsájtott.És most ennek nagyon örülök.De azt nem tudhatom hogy mindez azért történt mert előtte szinte nem volt igazán senkim, vagy mert túl biztosra vettük a másikat.Egy biztos 10 éve együtt vagyunk mindazok ellenére ami történt, és nem tudom mi lenne velem nélküle.Egy biztos az ember tényleg akkor tudja mit veszíthet amikor elveszíti.Gondold át mennyire fontos neked tudnál-e nélküle élni, és tudsz-e (akarsz-e) ellenállni a kísértésnek.Mert akármennyire is akarsz akkor is nagyon nehéz.De ha kételyeid vannak akkor azok megmaradnak.De egy megcsalást nehezen él túl egy kapcsolat.Tudom.(Mindezt nem azért írtam le mert büszke vagyok rá, hanem mert akármennyire is tagadjuk létezik az ilyen helyzet)
2011. szept. 4. 23:54
 13/34 anonim ***** válasza:
82%
Most könnyen eldobnád magadtól, de amint belecsöppensz az éjszakai életbe, nélküle, nagyon meg fogod bánni. Az elején csudi jó lesz, de egyre unalmasabb és unalmasabb lesz, és egy idő után szarul fog esni, h a legtöbben csak hanyatt akarnak majd dönteni, többet nem akarnak. Amúgy ez egyáltalán nem harmonikus kapcsolat, mert különben ez meg se fordulna a fejedben. Na mindegy, voltam hasonló cipőben, 16 évesen jöttem össze a barátommal, két év után szakítottam vele, mert 'nem éltem ki magam és megyek fősulira'; majd fél év után rohadtul megbántam. Nagy nehezen sikerült 'visszaszereznem', nagy küzdelem volt, de soha többé nem tennék ilyet. Ha valóban jó ember, ennyire szeret téged, ha valamit is érzel/éreztél iránta, akkor ne hagyd, hogy ez a hirtelen jött 'láz' elvakítson. De ha nem akarsz vele lenni, ezt is meg lehet érteni, csak ne legyen később pofára esés az egészből. :/
2011. szept. 4. 23:57
 14/34 anonim válasza:
100%
Biztos h ez egy harmonikus kapcsolat?Ő szeret téged ez nagyon szép de vajon te szereted - e ?Ha azon gondolkodsz h még élni szeretnél bulizni stb. akkor valószínű még vmi hiányzik az életedből amit vele nem éltél meg fiatal vagy még, inkább most éld ki magad nehogy későn jöjj rá h mit hagytál ki, ha ezt elfogadja akkor jó ha nem sztem menjen, bár az én véleményem h ennek a szerelemek részedről már vége,csak még össze vagy zavarodva
2011. szept. 5. 00:14
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
ha ez felmerült benned, akkor szakíts. Ha szeretnéd, nem merülne fel! Egész egyetem alatt volt pasim, 7 évvel idősebb nálam, még mindig megvan :D nem jutott eszembe h nekem szabadon kéne élnem, szóval menj, és repülj, mert később megbánod ha nem teszed!
2011. szept. 5. 00:31
 16/34 anonim ***** válasza:
43%

Itt most írhatják azt hogy hagyd a kiélés és maradj a barátoddal, vagy hagyd ott és menj szórakozni, de ezt akkor is neked kell eldöntened hogy Te melyiket szeretnéd. Ember válogatja hogy van aki leélt egy életet mindenféle kiélés meg szórakozás nélkül és nem bánta meg, van aki meg pont az ellenkezője. Jelen helyzetben szerintem a szórakozás jobban "foglalkoztat", de ha gondoljátok együtt is megpróbálhatjátok ezt végigvinni, például menjetek el barátokkal bulizni mindketten, csináljatok hülyeséget mindketten, egy próbát megér, aztán vagy mindkettőtöknek jó lesz, vagy egyikőtöknek se, de az is lehet hogy fele-fele arányban ez is az is..azért még ő is nagyon fiatal, neki is kijár a szórakozás, lehet hogy úgy érzi nem szükséges neki, de lehet hogy ha elmennétek egyet bulizni akkor totálisan megjönne a kedve. Én is hasonlóan voltam, 16 után kezdtem bulikba járni, azelőtt csak mondtam hogy úristen hogy lehet ezt szeretni meg kb megvetettem mindenkit meg lek.rváztam mert mi értelme ott riszálni magad :D hát most kb én is ezt csinálom, például egy fárasztó hét után nagyon felemelő elmenni barátokkal bulizni, és addig táncolni míg bele nem szakadok, röhögcsélni míg be nem rekedsz..szóval egy próbát megér!:)

18/l

2011. szept. 5. 00:46
 17/34 anonim ***** válasza:
81%

Nem azzal van itt a baj, hogy szeretnél még szórakozni. Ha csak ez lenne a baj, akkor szórakozhatnátok, bulizhatnátok együtt is.

Az a baj, hogy nem szereted annyira, hogy vele képzeld el a további életedet. Te is írtad, hogy ő jobban szeret téged.

Egy szerelmes emberben fel sem merül a szakítás gondolata, ha egyszerűen csak hiányzik neki egy kis szórakozás.

Nehogy azt hidd, hogy elítéllek! Nekem is volt egy hasonló kapcsolatom, egy évvel voltam akkor fiatalabb nálad. Szerettem, de nem olyan igazi nagy szerelemmel, ő már eljegyzést, összeköltözést akart, én meg még nem akartam magam lekötni. Rájöttem, hogy én még ismerkedni, bulizni akarok.

Én a szakítás mellett döntöttem és nálam ez nagyon jó döntésnek bizonyult. Később találkoztam olyannal, akivel tényleg, teljes szívből úgy tudtam dönteni, hogy vele akarom leélni az életem, aki mellett nincs szükségem szabadságra, mert vele vagyok szabad, még most is sok dolgot ki akarok próbálni, de már vele.

Nem tudom, a te eseted mennyiben hasonló az enyémhez és azt sem mondhatom meg, hogy dönts. De pár dolgot gondolj át: ha korlátozod magad mellette, bírni fogod-e, hosszú távon tényleg őt képzeled el magad mellé, vagy csak azért jó, hogy veled van, mert rendes és szeret, mit és milyen dolgok megvalósítását érzed most fontosnak, mennyire vagy biztos ebben a kapcsolatban?

2011. szept. 5. 00:49
 18/34 anonim ***** válasza:
28%
Éld ki magad mert különben nem lesz boldog a kapcsolatotok sőt egy 22 éves fiúnak valójában gőze sincs arról hogy egy gyerek a család fenntartás mit jelent valójában milyen nehéz dolog is ez szóval jól teszed ha nem ugrasz fejest az élet sűrűjébe az ilyen fiúk szoktak 1-2 után felszívod mert valójában nem értik mi is a családfenetartás milyen kőkemény lemondásokat követel.
2011. szept. 5. 01:04
 19/34 anonim ***** válasza:
49%

"Önző k.rvának érzem magamat"

Mit szépítsük, az is vagy!

Találtál egy normális pasit, de te még meg akarod hágatni magad az egyetem összes bikájával...

Majd amikorra rájössz, hogy a többi pasi a közelébe sem ér,

addigra, már lesz egy másik csaja, aki majd megbecsüli!

Téged meg majd megüt a guta, de már elment a hajó...

2011. szept. 5. 03:35
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazán harmonikus lenne a kapcsolatotok, és te igazán boldog lennél, akkor fel sem merült volna benned a szakítás gondolata. Én is egész főiskola alatt párkapcsolatban éltem ugyanazzal az emberrel, de ez nem korlátozott engem semmiben. Sőt, sokszor nekem nagyobb szabadságot adott, mert például nem kellett arra figyelnem, hogy biztos maradjon még barátnő a buliban, aki hazakísér, mert ott volt a barátom, aki nem hagyott ott, nyugodtabb szívvel vághattam neki az éjszakának, sőt a barátnőim is örültek, hogy van egy nagydarab, megbízható "testőrük", és volt is szükség a szolgálataira. Nálunk abból sem volt probléma, ha nélküle buliztam, megértette, hogy évzáró buli például csak egyszer van, és ha dolgozik is, attól én még szeretnék elmenni. Egy igazán harmonikus kapcsolatban az ilyesmi megoldható. De mi végig tudtuk, hogy a másik az, akivel szeretnénk leélni az életünket, és a közös gyerekeink szüleit is láttuk már egymásban. De mivel nálatok ez a te oldaladról nincs meg, lehet, hogy tényleg jobb lenne nem rabolni tovább a barátod idejét.
2011. szept. 5. 05:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!