Van (nak) itt olyan felesegek akiknek meg nincs gyerekuk es egesz nap egyedul van otthon?
Szia!
Nekem 7 hónapig tartott ez az állapot, de a 2. után úgy éreztem bedilizek. Olvastam, rejtvényeket fejtettem, nyelvet tanultam. Ha van neted, akkor ott sok érdekes dolgot lehet találni.
Aranyos a "ma 09:54" látszik, hogy nem tanult meg szövegérteni...:)
hol látod te azt, hogy gyereket nevelne a 9:53-as?
10:09!
Itt:
Én is tanulnék valamit! Ha mást nem kérnék kölcsön pár könyvet és nyelvet tanulnék.
Nálunk most jön az első baba, és ezt tervezem. Hogy lesz időm, nekiállok és megpróbálok valamennyire magamtól (a férjem segítségével) angolul tanulni!
Hasznos volt számodra ez a válasz?
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:53
Ugyanígy voltam, mint te, én annyival szerencsésebb vagyok, hogy van kutyánk akit le kell vinni rendszeresen sétálni.
Amúgy érdekes, így, hogy egész nap ráérek, feleannyit takarítok, mint amikor még volt munkám.
Hiányzik a rendszer az életemből.
Javarészt én is netezek, eszek, főzök, bevásárlok, ezzel megy el a nap.
Szerencsére idén találtam egy esti iskolát ami ingyenes ( hiába van már 1 OKJ-s szakmám, azt fizetős tanfolyamon végeztem, így ingyenes maradtam ).
Ha másért nem, már amiatt megéri járni, hogy megtöröm a hétköznapok monotóniáját és új emberekkel találkozhatom.
Ettől függetlenül mondjuk bennem mindig megvan a feleslegesség érzete, hogy senkinek sem kellek munkaerőnek, mondhatni a férjem tart el engem is szerény keresetéből.
Soha nem érezteti, nekem mégis szörnyű érzés, hogy nem vagyok hasznos.
Önkéntes munka? igaz, pénzt nem kapsz, de tapasztalatot, elismerést, megbecsülést igen. és ez jót tesz az önértékelésednek.
nézz utána, hogy a környéken van-e valami!
5 evig voltam igy, hasonlo okokbol. Külföldön elek.
Rengeteg idöm ment el arra, hogy allast kerestem, napi több oran at a neten es a munkaügyi központokba, sok-sok munkahelyre utaztam, munkakeresesre atlag napi 4-5 orat szamolhatunk. Rendrakas: meg sosem volt olyan rend nalunk, mint akkor, heti 2-3szor vecek-es fürdöszobak...stb. Tornasztam (napi 1 ora DVD-re vagy magamtol). Az itteni viszonyok miatt nem minden nap setaltam/futottam, de heti 1-2-szer legalabb, ez a pszichikai egeszseg miatt szerintem kell. Neha a ferjemmel a környezö erdökben, de legtöbbször egyedül, mert ö faradt volt. Hobbi es erdeklödes: rengeteg könyvet olvastam spiritualis temaban (ennyire sosem volt idöm, csak igenyem), amiböl sokat tanultam. Mellette nyelvtanulas folyamatosan (ez is magamtol), mert egy idegen nyelvet elete vegeig tanul az ember. Fözes: a külf-i ferjem miatt egy mas ritmust, mas összhangot talalni, mind2nknek megfelelö eteleket, ez is egy különleges feladat. Anyosomnak is segitettem alkalmankent.
Igen, ezekböl kivülallok nem latjak, hogy szinte semmi kapcsolat a külvilaggal (mert az arak miatt nem mehetünk itt konditerembe vagy tanfolyamra), hogy ez nem nyaralas vagy lustasag, a mindennapjaimba pedig nincs bepillantasuk, igy ezzel is szembeneztem - egyetlen ember sem volt, aki ebben megertett volna, nekem ez volt a legnehezebb. A 2. legnehezebb, hogy azelött nagyon aktiv eletmodot eltem, hianyzott a mozgas.
Azt tanacsolom, amit en is tettem, hogy megkeresni, vajon miert hozta igy az elet, mit akar kihozni belölem? Mit akar az elet, mihez kezdjek az idömmel, milyen tevekenyseg, amiböl kesöbb majd profitalhatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!