Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Várjak még, vagy hagyjuk az...

Várjak még, vagy hagyjuk az egészet?

Figyelt kérdés
5 és fél éve vagyunk együtt a barátommal. Ő 25, én 20 éves vagyok. Együtt is élünk 2 éve az anyukámnál. Nagyon jól kijön mindenkivel, jószívű, lehet rá számítani, szorgalmas. Én közös jövőt szeretnék vele, és ő is velem. Ott a baj, hogy csak 8 általánosa van. Tudom mire gondol a többség, hogy egy nulla, buta, tanulatlan ember. Viszont nem magamat nyugtatom ezzel, de nem az. Hiába próbálom mondani neki, hogy érettségizzen le, de nem akar. (Sajnos így lett nevelve) Anyukám azt mondja, ha szeretne, akkor megtenné. Dehát nem teszi meg, és mégis biztos vagyok abban h szeret. 8 általánossal pedig nehezen talál majd munkát (most még van) és mi lesz ha később gyerekünk lesz stb.? Lehet így tervezni? Mivel vegyem rá?
2011. aug. 31. 13:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
36%

Én is minimálbérért gürizek évek óta. (érettségi + középfokú OKJ + emelt szintű OKJ + angol középfokú nyelvvizsga)

Én meg azt mondom, hogy akkor lenne hülye, ha tanulna. Hidd el nekem, 8 általánossal jobban elboldogul az ember. A végzettség ma már semmit nem számít. Mindenhol a rokonok, ismerősök, ismerősök ismerősei, szomszédok stb. rúgnak labdába, nem baj ha még érettségijük sincsen, a lényeg, hogy bedugják őket valahová.

Ezeket tapasztalatból írom. A környezetemben nem egy és nem kettő olyan személyt tudok említeni, aki 8 általánossal több mint dupláját keresi mint én, olyan helyen, ahová pedig kellene végzettség.

2011. aug. 31. 13:17
 12/25 anonim ***** válasza:
57%

Őt magát szereted, vagy a társadalmi elvárásoknak való megfelelés motiválta dolgokat szeretnél benne szeretni?

Az gáz, ha ez már önmagában megingatja az érzéseidet iránta.

2011. aug. 31. 13:19
 13/25 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó vagyok és mondom én ezt 2 diplomával, de nem azért, mintha le akarnám beszélni az embereket a tanulásról, de én csak azért tanultam tovább, mert ez kell ahhoz, hogy azt csinálhassam, amit szeretek. Viszont sok barátom van, akik szakmunkásként (fodrászként, kozmetikusként, asztalosként, virágkötőként, varrónőként) is ugyan olyan jól keresnek, boldogok és élvezik a munkájukat, mint én a diplomámmal...
2011. aug. 31. 13:20
 14/25 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem is érettségi vagy diploma de 1-2 okj-s szakmát megcsinálhatna szerintem,általában 1 év alatt meg vannak,meg csinálni 2 szakmát,keresne valami jó melót,aztán közbe le rakná az érettségit,én is így tettem annak idején.Meg csináltam 2 okj-s szakmát elhelyezkedtem az egyikbe,aztán meg csináltam estin az érettségit.
2011. aug. 31. 13:23
 15/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Én nem cikinek érzem, meg nem azért szeretném hogy legyen valami végzettsége, hogy "ne lógjon ki" annyira. Tényleg csak a jövő miatt. Sokan mondták itt is h a végzettség nem annyira számít már. De mivan ha mégis?! Ha lesz több olyan lehetőség később ahová pl.: hegesztőket keresnek. Simán letehetné, és lehet hogy majd neki csak a közmunka jut.

2011. aug. 31. 13:24
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

Az sem mindegy, hogy csak 8 általános, és kész, vagy szakmája azért van?

És ha 5 és fél évig jó volt ez így, akkor miért most jut ez eszedbe?

2011. aug. 31. 13:27
 17/25 anonim ***** válasza:
61%
Háttal nem kezdünk mondatot! Mégis! Leértem vagy negyven éve, jelesre, úgy alakult, hogy önálló voltam mindig, /kisiparos, gazdálkodó/ jól elvoltam , gyarapodott a családunk. Jó szakmát is kitanultam / műszerész, vill szer. ív-láng hegesztő arnykalászos gazda képző/ ami éppen kellett! Jött a rendszerváltásnak nem nevezhető káosz és felborult minden! Mára alig a létminimum felett vagyunk, minden rühes munkát elvállalok. Igen ehhez kell a középfoku vizsga! 50km-en belül nincs a végzettségnek megfelelő munka, hiába az angol nyelvtudás is, ja, nyugdíj előtt vagyok!
2011. aug. 31. 13:27
 18/25 anonim ***** válasza:
58%
Nos ha van valami szakmája akkor nagy baj nem lehet, a lényeg az hogy eltudjon tartani téged és ha esetleg jön a gyerek akkor őt is eltudja tartani. Abban teljes mértékben igazad van hogy az érettségi nélkül már nem sokra megy ebbe a világban, ha komolyabb munkát akar akkor bizony kell hozzá az érettségi is. Unokabátyámnak 23 éves koráig nem volt végzettsége hanem egyszerű asztalosként dolgozott, de rájött hogy van egy szakma ami őt jobban érdekelné sőt ki is próbálta vele magát ahhoz persze minimum egy OKJ-s papír kell róla hogy azzal tudjon foglalkozni rendes állásként és ugye az érettségi alap is kell hozzá így már 2 éve esti gimibe tanul hogy legyen érettségije és mellette dolgozik is, kemény de nem lehetetlen. Elsősorban a ti helyzetekben a fő az hogy megtudjatok élni és a saját lábatokon tudjatok állni előbb utóbb ő is ráfog jönni hogy szüksége lesz az érettségije, mivel ember a saját hibáiból tanul mindig. De a gyerekkel még egyenlőre várjatok.
2011. aug. 31. 13:31
 19/25 A kérdező kommentje:
Nem, ez a probléma nem most merült fel. 3éve elkezdte sulit, csak nem tudott bejárni, mivel estig dolgozik ácsok mellett, így nem engedték vizsgázni. Korábban elvégzett egy biztonsági őr tanfolyamot.
2011. aug. 31. 13:36
 20/25 anonim ***** válasza:
56%

Egyáltalán semmit nincs kedve tanulni vagy csak a görög demokráciával és logaritmussal van baj???

Van egy csomó tök jó szakma ingyen.

2011. aug. 31. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!