Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó elhitetni a gyerekekkel...

Jó elhitetni a gyerekekkel hogy létezik a mikulás, nyuszi, mesebéli lények?

Figyelt kérdés
mart egyszer úgyis rá fog jönni hogy nem igaz,és úgy is felfoghatja hogy hazudtunk neki
2011. aug. 30. 20:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim már tudják, hogy nincs Mikulás, mégis úgy tesznek, mintha létezne. Egyszer szólták el magukat.

Rendszerint apósom öltözött be nekik jelmezbe, de mikor a lányom 6 éves volt, elfelejtett cipőt húzni papucs helyett. Jött, nagy verselés, meg minden, megkapták a csomagot, örömködtek is neki, és mikor ment volna egy a Mikulás bácsi, a kicsi lány megszólal:

- Vegyél fel cipőt Papa, mert meg fogsz fázni.

Lett nagy csönd, és ámultunk csak. Próbáltunk menteni a menthetőt, hogy Papa segit a szomszéd néninek, meg ilyenek, és a bácsi a Mikulás, és ne keverje össze őket, de a lány csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig a Papa igenis húzzon fel cipőt, meg megfázik.

Valahogy csak kiosont apósom, és mikor visszajött, persze ugyanúgy mesélték neki, hogy mig nem volt itthon, itt járt a Mikulás, meg minden.

2011. aug. 30. 21:32
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva a saját példámból nem tudom megmondani, mert 2-3 éves koromban, amikor még fel sem foghattam volna kb., megláttam a kamrában a fenyőt, szval azóta tudom, hogy nem a Jézuska hozza, így értelemszerűn a többi elhitetésével sem próbálkoztak velem a szüleim :). Egyébként nem tartom az ördögtől valónak... normális lelkületű gyerek azért nem tart haragot sztem sokáig, amikor kiderül, hogy anyáék kicsit kiszínezték a dolgot, és sztem az ünnepek köré szőtt mesevilághoz, hangulathoz egyébként is hozzátartozik.

A többi mesebeli lénnyel kapcsolatban meg... megpróbálnám megmagyarázni, hogy azok nem léteznek, csak a mesében vannak. Egész biztos nem adnám fel a mesebeli lényes mesék, könyvek olvasását és rajzfilmek nézését a gyerekkel, csak mert az nem valóságos. Vhogy ezeknek a meséknek olyan üzenetük van, ami... egyszerűen olyan szép (lehet, hogy csak én nem olvastam/néztem még túl sok jó mesét azok közül, amik tényleg megtörténhetnének, de a legtöbb olyan snassz és szájbarágós, hogy az nem igaz).

2011. aug. 30. 21:34
 23/28 anonim ***** válasza:
Azt mondták Anyámék,hogy a Mikulás jónak talált és hozott nekem ajándékot. Emlékszem milyen boldog voltam hogy jónak talált a Mikulás, még a könny is kijött a szememből.
2011. aug. 30. 22:04
 24/28 anonim ***** válasza:
Azért a kérdés arról szólt, hogy elhitetni a gyerekkel, nem az, hogy elzárni az egész mese-mondavilágtól. De akkor is rühellem a milulást, olyan perverz. Nem fog leki sérülést szenvedni a gyerekem atóól, hogy nem beszélek lyukat a hasába, hogy igenis létezik a mikulás, húsvéti nyúl és társai.
2011. aug. 30. 22:11
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a fát mi díszítettük,de az ajándékot a Jézuska hozta,meg a Mikulás,stb...

Öcsémmel már régen tudtuk,hogy ez csak mese,de jó volt a körítés..Apu mindig elvitt minket otthonról,és mire hazaértünk jöttek az ajándékok..Ma már felnőttek vagyunk,de az ajándékok még mindig titokban kerülnek a fa alá...Szerintem varázslatos,és ettől mi sem szeretnénk majd megfosztani a gyerekünket a férjemmel,az idei lesz az első karácsonya:D

2011. aug. 30. 22:18
 26/28 anonim ***** válasza:
ma 22:11 Miért perverz a Mikulás?
2011. aug. 30. 22:31
 27/28 anonim ***** válasza:
Jó elhitetni, szerintem még örvendenek is neki.
2011. aug. 31. 10:35
 28/28 anonim ***** válasza:
Nekem kicsit sántít, hogy folyton gyerekeket ültet az ölébe. Unokaöcsémről készült kép az áruházi mikulásról és elég fura volt a pasi, a gyerek meg feszeng... Nekem nem tetszik.
2011. aug. 31. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!