Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó elhitetni a gyerekekkel...

Jó elhitetni a gyerekekkel hogy létezik a mikulás, nyuszi, mesebéli lények?

Figyelt kérdés
mart egyszer úgyis rá fog jönni hogy nem igaz,és úgy is felfoghatja hogy hazudtunk neki
2011. aug. 30. 20:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szerintem bizonyos ideig el kell velük hitetni,de ha rájön,hogy nincs (hacsak nem idő előtt),ne győzködd az ellenkezőjéről!

Nálam az volt a probléma,hogy 4 évesen rájöttem,és elmondtam a fél óvodának...nem utáltak a szülők,dehogy!:)

2011. aug. 30. 20:50
 12/28 anonim ***** válasza:
Utolsó én is így voltam. Elmondta a szomszéd gyerek, annyira nem vettem zokon, csak azt, hogy kiröhögött, amiért én nem tudtam, aztán mondtam el minden ismerős gyereknek :DDD Rám nem haragudtak a szülők :D
2011. aug. 30. 20:51
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Úristen!Nem létezik a Mikulás?? És ezt így kell megtudnom? : -((
2011. aug. 30. 20:54
 14/28 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk sose volt ez a mikulásos nyuszis mese, nem is hiányzott így visszagondolva. Fantáziáltunk másról eleget. Ha nekem lesz gyerekem, én se fogom ezeket mondani neki. Ha egy ilyen mesét megnéz, oké, de nem fogok beetetni vele egy kitalált figurát azért, hogy aztán azon görcsöljek, nehogy lebukjak karácsonykor, meg mit mondok, ha igen.
2011. aug. 30. 20:55
 15/28 anonim ***** válasza:
75%

Ez hozzá tartozik a gyerekkórhoz szerintem. :)

Egy kisgyerek had higgyen a jó dolgokban, had éljen mesevilágban és had képzelje azt, hogy minden jó!:) Ne vegyük ezt el tőlük! És igen rá fognak jönni időben, és nem fognak patáliát csapni és örökre megutálni mert "hazudtatok" neki........

2011. aug. 30. 20:56
 16/28 anonim ***** válasza:
Tök jó lesz neki, az oviban mindenkihez megy csak hozzá nem. Ez a szülőknek is jó móka. Én nagyon élvezem.
2011. aug. 30. 20:57
 17/28 anonim ***** válasza:
Mi?? nyuszi van :) nyúl
2011. aug. 30. 20:59
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
igen, mert szüksége van a mesékre. a felnőtteknek se ártana...és nem fogja hazugságként felfogni. sőt, én tartottam anno meséből előadást pszichológián, ott volt (a szakirodalomban), hogy sokszor ugyan tudja már a gyerek, hogy nem a Jézuska jön, de nem mondja el a szülőnek, szeret képzelődni, hinni benne.
2011. aug. 30. 21:00
 19/28 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy nem mikulásoztak, mi is kaptunk valamit mindig. Mondták, hogy mikulás van, meg ilyenek, de meg sem fordult a fejemben, hogy létezik. Csak szófordulatnak értettem. Nem úgy gondoltam én sem, hogy spártai módon nevelném a gyerekemet és csak rideg tényeket mondanék neki. Amúgy szerintem ez a kitalált lény dolog nem annyira régi keletű. Párszáz éve még csak zsákosemberek volak. Akkor az meg terrorizálás, hogy rémalakokkal fenyegetik őket, nehogy rosszak legyenek.
2011. aug. 30. 21:04
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Engem rézfaszú baglyokkal ijesztettek :D
2011. aug. 30. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!