Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg túl sokat költök?

Tényleg túl sokat költök?

Figyelt kérdés
A férjem szerint sokkal kevesebből is ki lehetne hozni a háztartást, de nekem ez nem sikerül. A számlákat átutalással fizetjük, nem ezekkel van a baja, hanem az általam havonta felvett 90 000 Ft-al. Ebből élelemiszerre és háztartási cuccokra kb 35 000 Ft-ot költök, a pici dolgaira (tápszer, pelenka, ruha, cipő, oltások ára, biztonsági tartalék) 15 000 Ft-ot, a férjem "szórakozására" (cigaretta, sör) kb 30 000 Ft-ot. Ami marad, azt az építkezésbe forgatom be (csempe, padlólap, ragasztó, festék, mész...). Amikor felvetettem neki, hagy leginkább csak a sörön és a cigarettán tudnék spórolni, megsértődött, hogy neki ennyi szórakozás kell. Nagyon rosszul esett, hogy szerinte nem kezelem jól a pénzt, mert eddig örültem, hogy egész jól kijövünk a pénzünkből, még így is, hogy GYED-en vagyok a kicsivel. Nem tudom min tudnék még spórolni.
2011. aug. 28. 09:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
*költhetnél
2011. aug. 28. 09:32
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ügyesen osztod be a pénzt, inkább a férjed hozzáállásával van a baj, sok ez a 30 ezer cigire és a sörre. Szerinte miből lehetne spórolni, csak nem a gyerekre költött feleannyi 15 ből?! Szorítsa vissza ezt a fajta szórakozását és máris lesz pénz.Valakik havi 27 ből próbálnak megélni és ilyenkor olyan fura h mások lazán csak cigire piára elköltenek 30...40...50ezret, aztán csodálkoznak, hogy olyan gyorsan fogy a pénz.
2011. aug. 28. 09:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
egy pasi sohasem fogy magán spórolni amíg más veszi meg a boltban a kenyeret meg a pelust ilyesmit mert hiába mutogatod a számlát NEM FOGJA FEL hogy mennyi megy el napi szinten az éltre.
2011. aug. 28. 09:34
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jól osztod be!!! Erre nem sokan lennének képesek!!! Mondd meg a férjednek hogy most azért fizet (dohányzás) hogy kb 45 évesen tüdőrákja legyen!!!
2011. aug. 28. 09:35
 15/20 anonim ***** válasza:
33%
Ezért nem fogok én sose belemenni a közös kasszába.
2011. aug. 28. 09:48
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

tényleg csinálhatná magának a cigit, én is rengeteget spórolok azzal, hogy töltöm, és nem a bolti dobozosat szívom.

a sörből is vannak olcsóbb fajták, de egyébként sem kéne minden este innia, mert annak nem lesz jó vége. ne mutasson ilyen példát a gyereknek.

nem azt mondom, h mondjon le mindenről, de ha már ennyire vinnyog, akkor hozza ki olcsóbban.

2011. aug. 28. 09:50
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megpróbálom ezután pontosan vezetni a kiadásokat, mert szerintem szóban elmondva fel sem fogja, mire megy el a pénz.

Régebben még többet cigarettázott, megismerkedésünk előtt, ha választania kellett, hogy cigizik vagy eszik, akkor a cigi győzött (sajnos a szülei is ilyenek). Mióta együtt élünk (4 éve), visszafogja magát, de a pénzt még most sem tudja beosztani. Próbálom bevonni a kiadásokba, de elzárkózik, eddig azt mondta jó, ahogy én csinálom.

2011. aug. 28. 10:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Szoktasd le a férjed a cigiről! A picinek sem jó, ha az apja cigizik, hiába megy ki az erkélyre, a cigi beleivődik a ruhájába, bőrébe, és így is káros hatással van a picire. Vegyél a férjednek kezdésként nikotin tapaszt, vagy nikotinos cukorkát.
2011. aug. 28. 12:50
 19/20 anonim ***** válasza:
12%

A cigiadagot fokozatosan csökkentsd le...

Hasznos tanácsként - sztm. vállald magadra a cigi "beszerzését" - azzal a feltétellel, hogy egyetlen doboz általa vásároltat sem akarsz meglátni, de mindig lesz a szekrényben, ha akar vehet abból...

Na most egy cigi ára 350-500ft/doboz...

...és lehet kapni külön filtert+dohányt is. Ha magad állítod össze cc. 100ft-ból kijön egy doboz...-és az életben nem veszi észre a különbséget.

Havi 1 óra munkával ~ 15ezer ft-ot spórolsz....

2011. aug. 28. 15:21
 20/20 anonim ***** válasza:

szerintem ez a csináld magad a cigit meg ne igyál annyi sört nem fogy menni mert megszokta már az izét a ciginek is meg a sörnek is és ideig óráig fog menni az olcsóbb sör meg a másmilyen cigi.tudom hogy sokféle sör van meg dohány is de a megszokás nagy úr.

mi is megvettük a kozelt mert olcsóbb de sz.ar az íze és lemondani nem fog róla.

ha nem saját maga akar változtatni akkor nem fog menni

de a legegyszerűbb add át teljesen a kasszát a párodnak mármint járjon ő boltba vegye a pelust kenyeret sört rendelje ő a csempét meg mindent. lehet hogy elhúzódik ez miatt az egész építkezés de hosszú távon te jársz jól.

nálunk könyv vásárlásra ment el a pénz néha 15000 is.

és reklamált hogy miért gagyi mustárt veszek miért nincs majonéz na mikor ő járt boltba "most nem veszünk nők lapját" mikor csak 200ft hetente na akkr már felfogta hogy én sem csak lézengek otthon igenis szervezés minden nap és hogy képes vagyok áttekerni az egész falut normális kenyérért meg szalámiért ami nem romlik meg 2nap múlva.

tényleg sok sikert.

2011. aug. 28. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!