Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg túl sokat költök?

Tényleg túl sokat költök?

Figyelt kérdés
A férjem szerint sokkal kevesebből is ki lehetne hozni a háztartást, de nekem ez nem sikerül. A számlákat átutalással fizetjük, nem ezekkel van a baja, hanem az általam havonta felvett 90 000 Ft-al. Ebből élelemiszerre és háztartási cuccokra kb 35 000 Ft-ot költök, a pici dolgaira (tápszer, pelenka, ruha, cipő, oltások ára, biztonsági tartalék) 15 000 Ft-ot, a férjem "szórakozására" (cigaretta, sör) kb 30 000 Ft-ot. Ami marad, azt az építkezésbe forgatom be (csempe, padlólap, ragasztó, festék, mész...). Amikor felvetettem neki, hagy leginkább csak a sörön és a cigarettán tudnék spórolni, megsértődött, hogy neki ennyi szórakozás kell. Nagyon rosszul esett, hogy szerinte nem kezelem jól a pénzt, mert eddig örültem, hogy egész jól kijövünk a pénzünkből, még így is, hogy GYED-en vagyok a kicsivel. Nem tudom min tudnék még spórolni.
2011. aug. 28. 09:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a 90 e. forintot ezekre a dolgokra betudod osztani akkor profi vagy.
2011. aug. 28. 09:07
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem költesz sokat, sőt! A férjednek elmondtad mire megy el ez a pénz?
2011. aug. 28. 09:08
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kaja és a pici dolgai is ebből vannak, akkor én gratulálok inkább!
2011. aug. 28. 09:08
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
A férjed jobb, ha befogja a száját. Ennyi szórakozás? Havi 30.000 Ft? Te jól kezeled a pénzt. A férjeddel vannak inkább gondok. Ülj le vele és beszéljétek meg. Mi lenne, ha Te is havi 30.000 Ft-ot költenél fodrászra, meg műkörmösre? Ha neki ennyi jár, akkor neked is.
2011. aug. 28. 09:09
 5/20 anonim ***** válasza:
93%
TIPP: pár hónapig pontosan vezesd a kiadásaidat, az utolsó csokiig, aztán üljetek le megbeszélni, h ő hogyan csinálná! Tuti módszer :)
2011. aug. 28. 09:09
 6/20 anonim ***** válasza:
91%
Egyetértek utolsóval, mi sokkal kevesebből gazdálkodunk, mégis kijövünk, a férjeddel komolyan le kellene ülni elbeszélgetni...
2011. aug. 28. 09:11
 7/20 anonim válasza:
100%

Egyetértek az előzőekkel!

Talán készíthetnél neki egy kimutatást, hogy konkrétan milyen élelmiszert vettél, milyen módon készítetted el és meddig ettétek...

Vagy javasoljon valami konkrét megoldást. (Talán hogy éhezzetek?)

2011. aug. 28. 09:14
 8/20 anonim ***** válasza:
85%

Ajánld fel a férjednek, hogy a cigi problémát meg lehetne úgy oldani, hogy ő késziti el saját magának...

Én ezzel a megoldással havi 18000-20000 Ft-ról nagyjából 8000-9000-re redukáltam a kiadást ebben a témában (napi egy doboz).

Sanos a sörrel kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert engem ez nem érint.

A többi kiadásodról úgy gondolom, hogy nem emlitésre méltó. Nem nagyon tudnád már lejjebb vinni.

2011. aug. 28. 09:22
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az a megoldás, hogy vezess pontos kimutatást. Nagyon macerás, de megéri. Mindenképpen együtt nézzétek át, és együtt beszéljétek meg, min lehetne spórolni. Mi ugyan nem veszekszünk ezen a férjemmel, de volt már nem egyszer, hogy felkiáltottunk: úristen, mire ment el ennyi pénz? És amikor összeszámoltuk, láttuk, hogy tényleg nem elveszett valahol, tényleg elköltöttük és csakis szükséges dolgokra.
2011. aug. 28. 09:24
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az a 30000 Ft sörre és dohányra az olyan mintha az ablakon dobnád ki. Szóval költhetnék 30000-rel kevesebbet is.
2011. aug. 28. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!