Tényleg túl sokat költök?
Figyelt kérdés
A férjem szerint sokkal kevesebből is ki lehetne hozni a háztartást, de nekem ez nem sikerül. A számlákat átutalással fizetjük, nem ezekkel van a baja, hanem az általam havonta felvett 90 000 Ft-al. Ebből élelemiszerre és háztartási cuccokra kb 35 000 Ft-ot költök, a pici dolgaira (tápszer, pelenka, ruha, cipő, oltások ára, biztonsági tartalék) 15 000 Ft-ot, a férjem "szórakozására" (cigaretta, sör) kb 30 000 Ft-ot. Ami marad, azt az építkezésbe forgatom be (csempe, padlólap, ragasztó, festék, mész...). Amikor felvetettem neki, hagy leginkább csak a sörön és a cigarettán tudnék spórolni, megsértődött, hogy neki ennyi szórakozás kell. Nagyon rosszul esett, hogy szerinte nem kezelem jól a pénzt, mert eddig örültem, hogy egész jól kijövünk a pénzünkből, még így is, hogy GYED-en vagyok a kicsivel. Nem tudom min tudnék még spórolni.2011. aug. 28. 09:01
1/20 anonim válasza:
Ha a 90 e. forintot ezekre a dolgokra betudod osztani akkor profi vagy.
2/20 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem költesz sokat, sőt! A férjednek elmondtad mire megy el ez a pénz?
3/20 anonim válasza:
Ha a kaja és a pici dolgai is ebből vannak, akkor én gratulálok inkább!
4/20 anonim válasza:
A férjed jobb, ha befogja a száját. Ennyi szórakozás? Havi 30.000 Ft? Te jól kezeled a pénzt. A férjeddel vannak inkább gondok. Ülj le vele és beszéljétek meg. Mi lenne, ha Te is havi 30.000 Ft-ot költenél fodrászra, meg műkörmösre? Ha neki ennyi jár, akkor neked is.
5/20 anonim válasza:
TIPP: pár hónapig pontosan vezesd a kiadásaidat, az utolsó csokiig, aztán üljetek le megbeszélni, h ő hogyan csinálná! Tuti módszer :)
6/20 anonim válasza:
Egyetértek utolsóval, mi sokkal kevesebből gazdálkodunk, mégis kijövünk, a férjeddel komolyan le kellene ülni elbeszélgetni...
7/20 anonim válasza:
Egyetértek az előzőekkel!
Talán készíthetnél neki egy kimutatást, hogy konkrétan milyen élelmiszert vettél, milyen módon készítetted el és meddig ettétek...
Vagy javasoljon valami konkrét megoldást. (Talán hogy éhezzetek?)
8/20 anonim válasza:
Ajánld fel a férjednek, hogy a cigi problémát meg lehetne úgy oldani, hogy ő késziti el saját magának...
Én ezzel a megoldással havi 18000-20000 Ft-ról nagyjából 8000-9000-re redukáltam a kiadást ebben a témában (napi egy doboz).
Sanos a sörrel kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert engem ez nem érint.
A többi kiadásodról úgy gondolom, hogy nem emlitésre méltó. Nem nagyon tudnád már lejjebb vinni.
9/20 anonim válasza:
Szerintem is az a megoldás, hogy vezess pontos kimutatást. Nagyon macerás, de megéri. Mindenképpen együtt nézzétek át, és együtt beszéljétek meg, min lehetne spórolni. Mi ugyan nem veszekszünk ezen a férjemmel, de volt már nem egyszer, hogy felkiáltottunk: úristen, mire ment el ennyi pénz? És amikor összeszámoltuk, láttuk, hogy tényleg nem elveszett valahol, tényleg elköltöttük és csakis szükséges dolgokra.
10/20 anonim válasza:
Ja, az a 30000 Ft sörre és dohányra az olyan mintha az ablakon dobnád ki. Szóval költhetnék 30000-rel kevesebbet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!