Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Diktatúrában élek otthon, már...

Diktatúrában élek otthon, már nem birom tovább, mit csináljak?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok. A szüleim sehova nem engednek el, elzárták előlem a pénzemet, anyám folyamatosan elmardossa előlem a barátaimat, összeugrasztja őket, gyerekkoromba nem mehettem soha a játszótérre sem, sportolni sem, anyám folyamatosan kritizálja a külsőmet, mindenemet, ruhákat csak ő vehet nekem a turkálóban, apámtól csak annyit kaptam életembe, hogy te de hülye vagy, ehhez sem értesz, ahhoz sem, rokonaink sincsennek, anyám mindenkit elijesztett a saját és apám rokonait is, külföldre se mehetek egyedül, nem lehet önálló döntésem. Ez milyen élet..? Csak egyetemre mehettem, még gimis koromba se engedtek el egyetlen koncertre sem. Sehova, még délután sem. És még házasságig szűznek is kell maradnom. Pedig már nem vagyok az, ez is egy hazugság.
2011. aug. 27. 18:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nagyon nehez a helyzeted! Egyemet amikor befejezted, akkor mar tudsz munkat vallalni, tehat addig kikell birnod, mig nem dolgozol, s nincs sajat kereseted, mivel rajuk vagy utalva!

Aztan mar megtudod teremteni a sajat kis eletedet, tehat legy turelmes, s amikor elerkezettnek latod az idot, akkor tedd meg azt a lepest, es indulj el!

2011. aug. 27. 19:06
 12/20 anonim ***** válasza:
Ez a Te hibád mért tűröd ezt??? Az én lányom 24 éves és önálló életet él. Milyen anya az ilyen??? Nem is anya csak egy gonosz mostoha.
2011. aug. 27. 19:07
 13/20 anonim ***** válasza:
Figyi! Legyél cinikus, vágj vissza, és megmondanám azt is hogy a szüzességnek lőttek, ne álmodozzanak. Mindent rájuk borítanék. Amúgy hogy-hogy nem tinikorodban harcoltál a szabadságodért? Mostanra már kitudtad volna harcolni... Legyél, kemény, beszélj vissza, változni fog. Cirkuszolj, ha lehet mindennap.
2011. aug. 27. 19:08
 14/20 anonim ***** válasza:

Aki nem élt ilyen helyzetben, az hiába írja, hogy "miért nem állsz a sarkadra?"!

Ha valaki ebben nő fel, egy ideig ez a természetes, majd nem mer kitörni, mert lelkileg hazavágták, befolyásolható, oda láncolják magukhoz, pszichológia! Könnyű mondani, hogy.... , de ez nem így működik nála, előbb helyre kéne állítani belülről, mert addig semmit nem tud tenni!

2011. aug. 27. 20:22
 15/20 anonim ***** válasza:
Éljen Lenin!:D
2011. aug. 27. 20:25
 16/20 anonim ***** válasza:

de miért hallgatsz rájuk amikor tudod hogy korlátoznak abban hogy teljes életet élj?

neked kell változtatni, mert ők már nem fognak ennyi idősen.

őszintén remélem hogy lesz erőd változtatni a dolgokon

2011. aug. 27. 20:34
 17/20 anonim ***** válasza:
milyen pénzedet veszik el, ha nem dolgozol?...amúgy meg költözz el és kész...pl keresel külföldi munkát, akár au-pair és mész...bár ha ilyen önállótlan vagy, akkor az se lenne hosszú életű
2011. aug. 28. 01:42
 18/20 anonim ***** válasza:

Ismerős a szitu,bár én küzdöttem rengeteget,elköltöznöm szerencsére nekem sikerült még időbe.

Szerintem valahogy szerezd meg a lóvéd,és húzz ki külföldre dolgozni.Akármilyen melót is de szerezz meg,gyűjts pénzt,szerezz barátokat és társat magadnak!

2011. aug. 28. 03:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Most akkor 23 vagy, vagy 13? Vedd fel a segged, keress munkát, csomagolj össze, aztán menj! Más is fizetett már albérleti szobát, megteheted te is. Csak biztosan kényelmesebb otthon, ahol meleg szoba, meleg étel, fizetik az internetet, semmit nem kell csinálnod... Ne sajnáltasd itt magad, elmúltál 18, ha munkát akarsz, kapsz, ha el akarsz költözni, a kutya se tilthatja meg neked. Fel kéne nőni, de ezt más nem teheti meg helyetted.
2011. aug. 28. 06:55
 20/20 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Szerintem ismerkedjünk meg :)

Én most lógtam meg otthonról.Hasonló helyzetből, mint amiben Te vagy. Engem se engedtek, aztán egyszer csak leszartam és elmentem bulizni. Barátok: Ne vidd haza őket! Tőlem a legelső barátnőmet akarták elmarni, amiből az lett, hogy még 5 évig egybe voltunk. Ruha: nem kell leszólni a túrkálót, vannak ott jó cuccok, csak alaposan meg kell válogatni. Meg a kínai tornacsukám is jól bírja, pedig piszok olcsó volt :) Kozmetikumokat meg az áruház láncok saját márkás termékei közül veszek, és nem kajálok rengeteget (visszapofáztam anyámnak a rengeteg kajáért, meg nem ettem meg) És így jóbban nézek ki.

Azt hogy gimis korodba nem mehettél koncertre, az még átlagos dolog (a szülők azt hiszik hogy sok a drogos meg ilyesmi) de hogy egyetemre mehettél, akkor egyetem alatt miért nem mentél bulikba? Valószínűleg visszahúzódó lettél a sok negatív kritika miatt ?

Javaslom, olvasd el Susan Forward -tól a Mérgező Szülők című könyvet, engem sok új felismerésben segített.

Ez a "házasságig legyél szűz" ez pedig durva vallásosságra utal őseidnél. Javaslom, legyél ateista. Én kicsinek hívő voltam, aztán 16 évesen ateista lettem és azóta 100x jobban érzem magam :-)

Amúgy 26 és pasi vagyok.

2011. aug. 28. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!