Megígértem egy olyan dolgot, amit nem fogok tudni betartani. Mit tegyek (SOS)?
Az a helyzet,hogy a 36 éves nagynéném kitalálta,hogy Ő elkezd valami iskolát és oda kell a középfokú nyelvvizsga(alapfokúja sincs,mert alig dolgozott eddig,a nagyszüleimnél és most felvették ebbe a suliba).Én nem gondoltam,hogy felveszik,de felvették...És mondta,hogy tanítsam meg én angolul úgy,hogy letudja tenni a középfokút.Én meg belementem,mert azt hittem,hogy nem fogják felvenni a suliba.
Nekem novemberben lesz az alapfokú nyelvvizsgám és mondta,hogy akkor készítsem fel Őt a középfokúra...Már most mondja,ha ott vagyok náluk,hogy lassan kezdhetném kidolgozni az óravázlatokat,meg hogy milyen szisztéma szerint szeretném Őt tanítani.
Én idén fogok felvételizni is,többet is kell majd tanulnom,mert az alapfokú nyelvvizsga után szeretném rögtön a középfokút.És így is rengeteg különórára járok(tenisz,kézilabda,angol-matek-magyar felkészítők,zongora óra,szolfézs),délután 5 után fogok mindennap hazaérni és utána tanulnom is kell majd és a barátaimmal is szeretnék lenni,nem óravázlatokat csinálni.
Mit tegyek?
Szerintetek sikerülhetne felkészítenem úgy,hogy letudja tenni a nyelvvizsgát?
Légyszi segítsetek,mert ez nekem olyan kellemetlen.
Köszönöm
13L
36éves a nagynénéd?????? FFUUU
de bocs az offért amúgy:
úgy se tudnád megtanítani ennyi idősen középfokúra ezt neki is be kell látnia.
Nem,ezt komolyan gondolta,mert mondta,hogy szeptembertől már kezdhetném is Őt tanítani :S
Tudom,hogy mikor viccel és ezt most komolyan gondolta.
Én anyanyelvi szinten beszélem az angolt, és anyukám nemrég kezdte, de ő tanfolyamra jár.
Nekem sem megy, hogy magyarázzak neki, egyszerűen nem tudom, hogy kell tanítani.
Nagynénédnek lehetne több esze.
:) akkor megvan a magyarázat, hogy anyukád miért nem bírja a testvérét :) mert egy idióta :)
Jól van, ha anyukád nem akar vele beszélni, akkor szépen te megmondod neki ha rákérdez még egyszer szó szerint ezt "nagyon sajnálom, ne haragudj, de nem érek rá, rengeteg dolgom van, amikor meg nincs különórám akkor pihennem kell. de néztem neked a neten tanfolyamokat" esetleg tényleg pár tanfolyammal, vagy magántanár számával szereld le.
ne érezd magad hibásnak, és ne legyen lelkiismeret furdalásod. Meg kell mondjam, hogy RENDKÍVÜL POFÁTLAN dolog a nagynénéd részéről, hogy egy iskolás gyerek szabadidejét akarja elvenni azért, mert nem akar fizetni egy tanárnak. Ha ő nem hajlandó tudomásul venni, hogy neked ez megterhelő, akkor nyugodtan sértődjön meg. ne vedd magadra.
Régen én is sok hasonló szituba keveredtem, hogy tőlem elég nagy áldozatot kértek volna, és volt hogy lelkiismeretfurdalásom volt, és inkább próbáltam eleget tenni, de persze mindenképpen rossz volt. de mára megtanultam, hogy nem szabad engedni, hogy kihasználjanak. Mert amit a nagynénéd eröltet az teljesen egyértelműen kihasználás. mert rajtad akar spórolni, és tőled sokkal nagyobb áldozatot kér, mint amibe neki kerülne egy tanár vagy egy tanfolyam.
úgyhogy ahogy írtam fent, hajtogasd ezt folyton, hogy sajnálod, de nem érsz rá, szombaton meg pihensz. akár mikor ha felhozza, akkor ismételgesd ugyanazt a mondatot. Ne inogj meg. És ha elkezd követelőzni vagy szemtelen lesz, akkor meg tedd le a telefont és kész. Menjen a fenébe, micsoda pimaszság.
Egyébként felnőttként szinte bármilyen nyelvet meg lehet a netről, ingyen tanulni, annyi anyag van fent. Egyedül az élőbeszédet nem lehet gyakorolni - bár skype-on, külföldi haverral még azt is.
Én egy kifejezetten nehéz nyelvet tanulok az internetről és jól haladok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!