Miért én keljek a szomszéd gyerekére?
Társasházban élek, gyakran cserélődnek a szomszédok, így nem igazán ismerem őket. Valószínűleg valamelyikük szülhetett, mert néhány napja minden hajnalban csecsemősírásra ébredek, néha éjjel is. Közel lehet az ablak, mert olyan, mintha a másik szobából jönne.
Megértem, hogy csecsemő és sír, de nem szeretnék más gyereke miatt virrasztani, a kialvatlanságot a saját gyerekemnek tartogatom majd.
Éjjel végre lehűlt egy kicsit az idő, későn is feküdtem, gondolván szombat délelőtt jól kialszom magam. Hát nem, hatkor elkezdett sírni a baba. Vagy 10 percig nem is hallottam az anya hangját, vagy azt várták, hogy abbahagyja, vagy nem hallotta volna?
Mivel vasbeton az épületszerkezet, csalókán vezeti a hangot, füllel nem tudom megállapítani az irányt, így bekopogni se tudok hova. Ha sikerülne is kideríteni, mit lehet ilyenkor mondani? (Mondjuk egy hálóablak becsukás sokat segítene...)
A kérdező nem olvasott házirendet, de volt egy anyja, aki becsukta az ablakot, ha túl hangosan bömbölt, vagy odament hozzá és tett róla, hogy ne bömböljön.
Nem a babának kellene bármit tennie, hanem az anyjának, aki felelős érte.
De elég érdekes logikával közelíted meg a kérdést.
Kérdezővel abszolút egyetértek, és még tovább is mennék.
Felháborító, és undorító, amikor bekapcsol a kismamaagy.
Minek szül az ilyen?
Attól, mert kamatyoltál, és felveszed, elveszed utána a gyes-t meg a gyedet meg az adóvisszatérítést meg a csokot meg a családtámogatást, meg a kormány családi verbális beöntéseit, attól még nem vagy felsőbbrendű a többinél, és nincs jogod zavarni senkinek az életét, még a gyerekre hivatkozva sem...
Elmackósodott anyukánál nincs undorítóbb.
'Okos' válaszolóknak: utánam 3 hónapig járt a gyes, fél évesen már bölcsödébe jártam, és ember lett belőlem.
Nem kell 3 évig otthon gubbbasztani csak azért mert ellett valamelyik, VAN megoldás, vissza is lehet menni dolgozni. Hamarabb, még hamarabb.
Ha nincs hova, akkor meg nem kell gyereket csinálni, erről ennyit, vitát lezártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!