Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért én keljek a szomszéd...

Miért én keljek a szomszéd gyerekére?

Figyelt kérdés

Társasházban élek, gyakran cserélődnek a szomszédok, így nem igazán ismerem őket. Valószínűleg valamelyikük szülhetett, mert néhány napja minden hajnalban csecsemősírásra ébredek, néha éjjel is. Közel lehet az ablak, mert olyan, mintha a másik szobából jönne.

Megértem, hogy csecsemő és sír, de nem szeretnék más gyereke miatt virrasztani, a kialvatlanságot a saját gyerekemnek tartogatom majd.

Éjjel végre lehűlt egy kicsit az idő, későn is feküdtem, gondolván szombat délelőtt jól kialszom magam. Hát nem, hatkor elkezdett sírni a baba. Vagy 10 percig nem is hallottam az anya hangját, vagy azt várták, hogy abbahagyja, vagy nem hallotta volna?

Mivel vasbeton az épületszerkezet, csalókán vezeti a hangot, füllel nem tudom megállapítani az irányt, így bekopogni se tudok hova. Ha sikerülne is kideríteni, mit lehet ilyenkor mondani? (Mondjuk egy hálóablak becsukás sokat segítene...)

2011. aug. 27. 09:03
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

09:15-nek köszönöm a kulturált választ.

A füldugón is elgondolkozom, lehet segít. A babasírás magas frenkvenciáit is kiszűri a füldugó? Azért kérdezem, mert horkolós férj mellé használja egy ismerősöm és mondta, hogy csak bizonyos frekvenciatartományban szűr.

2011. aug. 27. 09:27
 12/43 anonim ***** válasza:
62%
Hát tényleg nem nagyon tudsz sajna mit tenni. A csecsemőnek nem lehet azt mondani, hogy maradjon csöndben. Én nem társasházban lakom, de sok ház van egymás mellett. Mostanában rendszeresen arra kelek 6kor, hogy a kiskölök (már van vagy 5 éves) ordít kint a házunk előtt, hogy Anyaaaa kapj el!!! Na ez tényleg idegesítő, mert ekkora gyereknek meg lehet mondani, hogy hajnalban, más háza előtt lehetne kussolni. Nálunk is van kisgyerek, de ha olyankor hangoskodik, amikor mást már esetleg zavarhat, rá szólunk. De hát a csecsemő az tényleg más helyzet.
2011. aug. 27. 10:03
 13/43 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem is a füldugó lehet a jó megoldás. Lehet kapni ilyen ipari füldugót, ami felveszi a füljáratod formáját, így tökéletesen kitölti a füled. Egy barátom alkalmazza, mert ő kifejezetten érzékeny minden nemű zajra, és neki tökéletesen bevált. Azt nem tudom, hogy ebben a frekvenciatartományban is véd-e, de egy próbát mindenképpen megér, még akkor is, ha nem teljesen szűri ki a gyereksírást, hanem csak részben.

Szerintem nem fog a pokolra jutni a kérdező, amiért zavarja a gyermeksírás hajnalban, amikor aludna. Ez, bármennyire is toleráns és empatikus is az ember, természetes reakció. Ki örül annak, ha felverik éjjel, amikor fáradt, és aludna. Ettől még senki sem lesz aljas. Az már más kérdés, hogy sajnos nem lehet ellene tenni, hiszen egy panelban nehéz megoldani, hogy a fal ne vezesse a hangot. Szólni sajnos nem szólhatsz érte, hiszen az anyuka lenne a legboldogabb, ha nem sírna fel éjjel a baba.

Egyedüli megoldás a füldugó.

2011. aug. 27. 10:08
 14/43 anonim ***** válasza:
81%

Elég szar helyzet,mit ne mondjak.Szerintem is füldugó a megoldás.

Megmondom őszintén,én hasonló okok miatt költöztem el faluról.Hiába nem volt a nyakamon a szomszéd,mint a panelben,akkor is hallottam a gyerkőcei üvöltését,különösen nyári szünetben.Olyan 5 és 10 év körüliek lehettek kb.

Mikor éjszakás voltam és éppen megszunnyadtam és torkuk szakadtából elkezdtek ordítozni az ablak alatt.Szóltam nekik,hogy aludnék,szóltam az édesanyjuknak is,de semmi.

Inkább elköltöztem tanyára.Én senkinek a családi életére nem vagyok kíváncsi,itt is van szomszédom,de nem rögtön a házam fala a kerítés,hanem olyan 50-70 méterrel arrébb.Itt ilyen szélesek a telkek.

2 házzal arrébb meg nyugodtan sírhat a kis baba,fogózhatnak a nagyobb szomszéd gyerekek,nem hallom :-)

Így a legjobb mindenkinek.

2011. aug. 27. 10:27
 15/43 anonim ***** válasza:
58%

Vegyél egy ugatós kutyát :-)

Amilyen természetes, hogy az újszülött sír, ugyanannyira természetes, hogy minden kölyökkutya szeparációs szorongáson esik keresztül, amíg meg nem érti, hogy amikor a gazdi elmegy reggelente dolgozni, haza is fog jönni. Néhány hét, hónap, amit garantáltan végig fog ordítani, nyüszögni. Ez ugyanolyan természetes, amit szintén az idő old csak meg. ;-)

Csak, hogy ők se aludhassanak jól. :D

2011. aug. 27. 11:02
 16/43 anonim ***** válasza:
53%

Uhh szegény,hát én már megőrültem volna 2 alkalom után.

Én is kipróbálnám a füldugót és ha kiderülne kinek a gyereke üvölt, akkor szólnék, hogy áthallatszik és nem tud tőle az egész családod normálisan pihenni.

Valóban nincs helyén ez a legyintek mert gyerek nem lehet kikapcsolni... Kíváncsi vagyok mit szólnának hozzá ezek a válaszolók ha 3 sírós költözne a közvetlen közelükbe és felváltva ordítanának. Hamar beletelne a pohár.

Ha az én gyerekem csinálná ezt és van némi ciklikusság a sírásban akkor becsuknám az ablakot.

2011. aug. 27. 12:55
 17/43 anonim ***** válasza:
23%
És ha bekopogsz utána mit szeretnél csinálni?Megkéred hogy tegyen rá párnát? Hidd el biztos hogy felkel hozzá anyuka,nem hagyja sirni,de hát hajnali hatkor az ember maximum annyit tud tenni hogy csendben gügyög neki,felveszi,de van amikor ez sem segit. Ha hasfájos babát fogtál ki lesz szar 3 hónapot,szerencsétlenebb esetben 1 éved.
2011. aug. 27. 13:27
 18/43 anonim ***** válasza:
20%
Hát én azt tudom neked mondani,de jó hogy neked ilyen problémáid vannak csupán és nem nagyobbak,mert sokunknak bizony van épp elég nagyobb baja-gondja is,minthogy sir a szomszédban a baba.Mi lesz veled,ha saját gyereked lesz?Tolerálni kell és elviselni,az a szerencsétlen baba nem tehet róla,hogy sir,a picik még csak igy tudják jelezni,ha valamijük fáj,vagy valami szükségletük van.Társasházba laksz,tehát tisztába kellett lenned azzal a ténnyel,mikor odaköltöztél,hogy lesznek zajok a szomszédoktól és nem teljes csendben lesz mindenki.Nem tudom,mit szólnál ahhoz,ami nálunk zajlik sokszor,felettünk cigányok laknak és van hogy éjfélben még "dáridóznak",nem tudunk tőlük aludni,pedig másnap nekünk ugyanúgy fel kell kelni és menni dolgozni,ők meg lehet délig alszanak.Nekem is van 2 gyerekem,volt már hogy a kisebbik miattuk nem tudott aludni.Úgyhogy máshol is vannak zajos emberek,sztem sokan eltűrnek sokféle zajt,akár gyereksirást,akár mást.
2011. aug. 27. 13:42
 19/43 anonim ***** válasza:
49%
itt nem csak a Kérdező a fontos, hanem a gyerek, és a szülei is. Nem hiszem, hogy a pici baba jól tűrné ezt a hőséget, talán azért sír. Vagy éppen beteg. Kismillió oka lehet. Mikor én a gyerekeimet vártam, a szomszédokra való tekintettel, még a közös fal közelébe sem tettem a kiságyukat, hanem a lehető legtávolabb tőle, hogy tompítsam a sírást. Nem hagytam őket órákig ordítani, hanem felkaptam őket az első pisszenésre. Ezért lettek egy kissé elkapatva. De ha éjszaka fájt a hasuk és nem aludtak, reggel átmentem a szomszédhoz és bocsánatot, meg a türelmüket kértem.
2011. aug. 27. 15:26
 20/43 anonim ***** válasza:
39%
Elhiszem hogy zavar engem is zavarna de ki nem állom az olyan embereket akik képesek a gyerek zaj miatt panaszkodni, a babák sirnak évezredek óta, használj fülldugót.
2011. aug. 27. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!