Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? A párom elszórj...

Mit csináljak? A párom elszórja az összes pénzt.

Figyelt kérdés

Szóval az a problémám,hogy az élettársam -habár az átlagnál jobban keres-állandóan elszórja az összes pénzt.Kifizeti a számlákat,szerencsére arra kínosan ügyel,hogy minden csekket időben befizessen,a fennmaradó összeget viszont elszórja.Állandóan étteremben ebédel,vagy minimum vesz egy gyrost,megiszik napi 10 kávét a benzinkúton,vesz egy halom kaparós sorsjegyet stb...Van hogy velem is pl elmegyünk valahova,és hiába mondom,hogy nem vagyok éhes,erősködik,hogy de menjünk be ide vagy oda enni.Állandóan meghívja a kollegáit sörre vagy kávéra...Szóval MINDEN pénzt elkölt,hónapról hónapra élünk,hónap végére már szinte egy fillérünk sincs.Nagyon zavar.Én már próbáltam vele finoman beszélni,de az a baj,hogy mivel én még egyetemre járok,nagyon kicsi a jövedelmem,mert csak részmunkaidőben dolgozok,ő ebből nem is fogad el tőlem egy fillért sem,ez a pénz arra elég,hogy megvegyem a saját bérletemet meg egyéb apróságokat amire szükségem van.Nem tudom,hogy téríthetném észhez,mert állandóan panaszkodik,hogy nincs pénz,nincs pénz,ami tudom,hogy nagyon rossz,de őt nem lehet sajnálni mert csak a saját hibája.A számlák kifizetése és a kaja vásárlás után marad kb. 100 ezer forintja ,amit szó szerint kidob az ablakon.És annak ellenére,hogy sokat keres már évek óta,a kocsi lassan darabokra esik,még vizsga sincs rajta,nyaralni sem járunk,semmi...Megőrülök ettől a helyzettől,de az a baj,hogy nem nagyon nyithatom ki a számat,mert igazából ő tart el mindkettőnket...Csak a falra tudnék mászni,amikor nekiáll panaszkodni,hogy anyagi gondok így meg úgy...

Ja és még hozzátenném,hogy nem k**vázásra költi,mert mindig engem kér meg ,hogy nézzem meg a számláját,és látom,hogy mikre vesz le pénzt,meg ilyen téren ezer százalékig megbízom benne...Mit tehetnék?

21/L

2011. aug. 26. 11:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

költenéd a pénzedet értelmes dolgokra ha lenne, de mivel nincs így nem tudod elkölteni, a másét meg ne te költsd el. Majd ha suli után te is dolgozni fogsz és látja a srác, hogy te is leteszel annyit az asztalra mint ő, akkor valószínű ő is gondolni fog a közös jövőtökre.

Úgy van vele amíg ő keres többet ő tart el benneteket addig a megmaradt pénzével ne kelljen már elszámolni a feléd.

2011. aug. 26. 12:13
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Ő is 21 körüli?

Meg kell nyugtassalak, hogy mi is ilyenek voltunk 21 évesen. Most 30 vagyunk és leálltunk róla. Szerintem kell ilyen periódus is. Azóta van 2 autónk, házunk és elmondhatom, hogy tényleg apró hitellel. A gond, hogy most gyeden vagyok és hozzá voltunk szokva a jó fizetésemhez, de még így is tartjuk a szintet.

Én attól mászok falra, hogy 21 évesen már 2 ft-ot is férle kellett tenni (szülők erőltették), nehogy már éljen a hülye gyerek egy kicsit. Hát őszintén mi ezt nagy ívben lesz@rtuk és nem tartunk hátrébb, mint mások, akik kuporgatnak.

Sőt neki (konkrét személyre gondolok) lehet hogy van 2 misije a számláján, de SOHA nem cserélnék vele. Se saját autó, se saját semmi... ja múltkor hallottam, hogy várják hogy meghalljon a nagyi.

Bocsi kicsit elkanyarodtam a témától, de ha rá gondolok a talpam ökölbe szorul, hogy lehet valaki ekkora bunkó.

2011. aug. 26. 12:19
 13/21 A kérdező kommentje:

Nálunk is ugyanez a helyzet...Pl most költöztünk új lakásba (eddig bútorozottban laktunk) és szerinte fölösleges ebédlőasztalt venni,pénzkidobás,és lehet a kanapén is enni,az ölünkből...Kértem,hogy vegyünk tányérokat,mert nagyon kevés van,egy csomó összetört a költözésnél meg előtte,szerinte ez is hülyeség,mert jó a műanyag tányér is,és az fillérekből megvan.Nem mehetünk el sehova,még egy moziba sem,mert az vagy 3-4 ezer forint,a rokonok meglátogatása is drága,mert üzemanyag...Jó én tudom,hogy nem egyszerű,hogy mindenre jusson,de pont arra sajnálja ami fontos...

és nem azért nem dolgozok,mert lusta vagyok,hanem mert suli mellett nem tudok teljes állást vállalni...

2011. aug. 26. 12:21
 14/21 A kérdező kommentje:
Ja és pl kiabál velem,hogy amikor mosok,miért válogatom 3 felé a ruhát,ez pénzpocsékolás,nyugodtan moshatom a feketét a fehérrel...Mert van ilyen színelválasztó bigyónk,de attól még ugyanúgy nem lesz már olyan szép fehér...Meg ehhez hasonló dolgok...És azért bánt,mert amúgy olyan jól megvagyunk,csak ez annyira zavar...
2011. aug. 26. 12:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez személyiségfüggő, hogy egyáltalán hajlandó e megfogadni a tanácsodat. Én nem élek együtt barátommal még, és nem is keres olyan jól, hogy szórja a pénzt, így mikor pácban van, hogy következő hónapban miből fogja fizetni a terembérlését, vagy akármi és közben kitalálja, hogy elmegy sörözni, amire mindig elkölt(ene) egy rakás pénzt, én finoman szólok neki, hogy azért fontolja meg, megéri-e elkölteni több ezreket, mikor így is nagy szüksége van a pénzre? Természetesen ő pénze, így ha elkölti, elkölti, de ilyen esetben be szokta látni, hogy igazam van, és vár a következő fizetéséig. Ő is vásárolgat mindenfélét, de ha kell spórolni, és erre felhívom a figyelmét, nem sértődik meg.

20L

2011. aug. 26. 12:27
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

Egyre gázabb amiket írsz :(

12:19 voltam

2011. aug. 26. 12:29
 17/21 A kérdező kommentje:
Az enyém támadásnak veszi...Hiába mondom nagyon finoman,pl mikor mondjuk panaszkodik,és azt mondom,hogy én megértem,meg tudom,hogy rossz spórolni,de ha kicsit másképp osztaná be a pénzt,akkor sokkal jobban kijönne,akkor felháborodik...Ja és MINDIG kimagyarázza,hogy erre vagy arra miért kellett elköltenie ennyi pénzt...Pedig nem kérem számon,olyan,mintha magának bizonygatná,hogy nem ő a hibás...lehet,hogy a lelke mélyén ő is látja,hogy ez így nem működik...
2011. aug. 26. 12:31
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

12:27 vagyok.

Különben érdemes megfontolni, van-e értelme így a jövőnek. Mármint az egy dolog, hogy működik a kapcsolat, de így elég nehéz spórolni bármire is, ráadásul nem is szenvednétek hiányt némi odafigyeléssel, csak elveri. Engem édesanyám úgy nevelt, hogy mindig gondoljak a jövőre, főleg ebben az országban, és ne az összes pénzem költsem szórakozásra, így én ilyen emberrel nem tudnék jól kijönni.

Volt egy pasim, ő is ilyen volt, nem tudott 20 forintot se megtartani, amint pénzt kapott, elköltötte. Azonnal. Nem vagyok pénzsóher, sose várom, hogy költsenek rám valamit, a probléma nem itt kezdődött, hanem míg én nyári diákmunkákból és hasonlókból összespórolt pénzen el akartam volna menni moziba, strandra, ilyesmi, őneki soha semmikor semmire sem volt pénze. És kezdetben meghívogattam erre-arra, belépőkre, de aztán rájöttem, hogy ez így nem jó, én nem azért dolgoztam ki a belem fillérekért a nyáron, hogy azt kompenzáljam, hogy ő képtelen 10ezer forintot amit a szüleitől kapott 2 napnál tovább megtartani.

2011. aug. 26. 12:38
 19/21 A kérdező kommentje:
Jó ő mondjuk tőlem még azt sem fogadja el,hogy egy kólára meghívjam,azt mondja,az sértené a büszkeségét...-.-
2011. aug. 26. 12:45
 20/21 anonim ***** válasza:
75%

Sohasem fog megváltozni!

Ki 2 éve élünk így. A férjem elherdálja a pénzt. Én gyesen vagyok itthon egy 1 éves babával.

A hónap utolsó 1-1,5 hetében már SEMMI pénzünk nincs, ezt értsd szó szerint, egy 100 forintos sincs, amiböl bármit lehetne venni. Állandóan kölcsön kéregetünk 8-10 ezer forintot, természetesen ezzel a mínusszal nyitunk következö hónapban.

Nagyon elegem van!

Jól gondold meg, hogy vele akarsz-e közös jövöt, mert kisgyerekkel már szinte lehetetlen ebböl kimászni.

2011. aug. 26. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!