Elmondaná valaki, hogy miért érdemes élni?
Ha én ezt tudnám sokkal boldogabb lennék. Jelenleg elég nagy tehernek érzem a puszta létezésemet is.
Nincs se motivációm se sikerélményem. Dagadtnak csúnyának és butának érzem magam valahogy nem is érzem magam most képesnek a változtatásra...
Azt tanácsom, mindig csak az aktuális nap "csatáit" vívd meg. Ettől nem érzed majd magadat kilátástalan helyzetben. Például ha még suliba jársz, egyenlőre ne agonizálj azon, hogyan fogsz munkát találni suli után.
Ettől még nem leszel tervek nélküli ember. Tervezni úgy is lehet, hogy agyon stresszeled magad. Gondold azt, hogy amit teszel ezen az aktuális napon, az egy lépés ahhoz, hogy elérd a céljaidat.
Ha mindig a jövőd miatt aggódsz, sohasem lehetsz a jelenben boldog. Te is látod, hogy az, hogy a jövőbeni karriered miatt aggódsz, frusztrálttá tesz téged a jelenben.
Nem szabad ennyi félelemmel élni, mert nem tudsz boldog lenni. Hidd el, olyan soha nincs, hogy mindig tökéletes minden. Ha lesz munkád, akkor lehet, hogy épp szabaidiőd nem lesz. Akkor meg ezért leszel frusztált.
Örülj annak, ami épp történik veled, és tanulj meg tükörrel szembe állva magadra mosolyogni. Hogy várod el, hogy más örömmel kezeljen téged, ha te sem szereted magad?
Te szívesen lennél egy olyan ember barátja, aki soha nem boldog? Aki nem tud nevetni, és lehúzza a hagulatod? Nme hiszem. Ha rámosolyogsz a tükörképedre, attól jobb kedved lesz. Lehet tudatosan is mosolyogni.
Olvasd el: Dr Csernus Imre: A fájdalom arcai
Nekem segített máshogy látni magam, előtte én is eléggé görcsösen éltem a mindennapjaim, pedig látszólag már akkor is megvolt mindenem. Csak épp én sem szerettem és tiszteltem magam, úgy, ahogy most Te.
Utolsó vagyok, még csak annyit: Szerinted egy rákos ember, nincsen sokkal inkább kilátástalan helyzetben, mint te?
Meg kell tanulni becsülni minden egyes napot, ha tetszik, ha nem. Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanul éljük le.
Nem leszel boldogabb, de megtanulhatod értékelni az életet az ő példájukon keresztül.
Ha például segítesz egy idős néninek leszállni a buszról, az nem csak neki jó: neked is jó érzés, hogy segíthetsz és hasznos dolgot tettél: ERGO: a világnak szüksége van RÁD. És a szüleidre is gondolnod kell, nekik sem jó érzés így látni téged.
,,Nem leszel boldogabb, de megtanulhatod értékelni az életet az ő példájukon keresztül. ,,
Nem tudom értékelni így sem.:(
,,Ha például segítesz egy idős néninek leszállni a buszról, az nem csak neki jó: neked is jó érzés, hogy segíthetsz és hasznos dolgot tettél: ERGO: a világnak szüksége van RÁD. És a szüleidre is gondolnod kell, nekik sem jó érzés így látni téged.,,
Szoktam segíteni... és nem érzek semmi jót.
Nem érzem, h szüksége lenne rám.
Eddig is mindig úgy tettem, h Nekik legyen jó, mellőzve az én boldogságomat, nem tudok már így élni. De kül., próbálom észrevétlenné tenni az állapotom (jópofizok), h ne legyen Nekik rossz. Igaz, néha nem jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!