Aki volt már Kairóban, elmondaná, hogy milyen ott? Mit érdemes vinni és mit nem?
Hát...,röviden:Kairó egy hatalmas szemétdomb! Szemét,rendetlenség,kosz,hulladék szinte mindenütt!Közben egy-egy szép mecset,szép épület,aztán újra szemét.Mérhetetlen szegénység,zsúfoltság,nyomorúság, és ezek kontrasztjaként a szállodákon belül pompa,gazdag kínálat,csodálatos kiszolgálás kényeztetés...és persze azért-különösen a kevesebb csillagszámú hotelekben- előfordul a kosz és igénytelenség! Nekem nagy csalódás volt,bár én nem töltöttem ott még éjszakát egyet sem,de Hurghadáról mentünk oda kirándulni kétszer is.Lehangoló látvány a piramisok és a szfinx környéke is Gízában, alig tudtam úgy fotózni,hogy ne legyen a képben egy koszos nylonzacskó,amit a szél görget,vagy egy műanyagflakon,papírgalacsin,csomagolódoboz miegymás...
De szívesen írok bővebben is,képeket is küldök,ha kéred!Ja,és dög meleg van,meg még egy kis szmog is előfordulhat!
Mint az előzőek írták Kairó agyon koszos város. Az árusok erőszakosak, fényképezőgépet vagy egyéb személyes tárgyadat még véletlenül se add a kezükbe, mert vissza kell vásárolni tőlük. A piramisoknál a tevések is lehúzzák az embert, úgyhogy ott nem ajánlom a tevegelést. Van olyan, hogy rád aggatnak mindent, mondják, hogy ingyen van, aztán meg kérik a pénzt.
Sok víz szükséges, esetleg naptej, mert azért a nap süt. Kaját ad a szálloda, bár amit mi kaptunk az édes kevés volt. Mivel hosszú a busz út, érdemes valami párnát vinni. Szükséged lesz még higgadtságra, és határozottságra az árusokkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!