Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A mai nehéz, kiszámíthatatlan...

A mai nehéz, kiszámíthatatlan világban szabad gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Nem egy ismerősömtől hallom ezt, és sokszor mondják szeretik annyira a gyereket, h nem vállalják be azt. Vagy csak kifogást keresnek?
2011. aug. 26. 08:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
100%

ja, és van, ahol nem a fodrászról kell lemondani, hanem mondjuk 2 közalkalmazott, közelgő államcsőd, na akkor miből fogod felnevelni, ha még hiteled is van???? Mondjuk havi 200-ból, ha 60 a hitel és télen 30 a fűtés? Van, amikor arról kell lemondani, hogy nem eszek ma ebédet, hogy a gyerek egyen. Meddig? Napokig?

És ha a gyerek szemüveges, vagy megbetegszik? Ha hirtelen elromlik a mosógép? Akkor mi van? Honnan akaszt le valaki tízezreket??

2012. jan. 5. 11:51
 52/73 anonim ***** válasza:
4%
Csak kifogást keres az ilyen.
2012. jan. 5. 13:10
 53/73 anonim ***** válasza:
21%
11:51: a háború után idehaza, vagy esetleg Afrikában mégis hogy tudnak vállalni gyereket? A legfontosabb a szeretet, az mindent pótol.
2012. jan. 5. 13:11
 54/73 anonim ***** válasza:
100%
Ember, Afrikában NINCS fogamzásgátlás. Azt hiszed, amikor 8 gyerek éhezik direkt vállalják be a 9.-et??
2012. jan. 5. 13:21
 55/73 anonim ***** válasza:
65%

"Azé a föld aki teleszüli."

Aki nem akar gyereket, az ne adja tovább a génjeit. Csak aztán ne csodálkozzunk ha nemsokára a cigányok lesznek Magyarországon többségben.

2012. jan. 5. 14:46
 56/73 anonim ***** válasza:
81%
Én hoztam fel a háborút. Anyukám legfiatalabb testvére 1938-ban született. A második világháború kitörésekor már megvolt az összes testvére anyunak, és csak amiatt hoztam fel témának, mert én úgy gondolom, hogy akkor, és az azt követő időszakban azért jóval többmindenről kellett lemondani, ill összehasonlíthatatlanul nehezebb volt abban időszakban gyermeket nevelni.
2012. jan. 5. 15:45
 57/73 anonim ***** válasza:
100%
igen, mert MUSZÁJ volt. De most egy normális nő választhat, hogy védekezik vagy nem. Akkor meg nem volt fogamzásgátlás, max. ha nem szexeltek.
2012. jan. 5. 18:37
 58/73 anonim ***** válasza:
100%

A mai értelemben vett fogamzásgátlás nem létezett az igaz. De aki csak kettő gyereket akart abban az időben, annak kettő gyereke született...legalábbis hivatalosan...

A nagyim egyszer elment meglátogatni az egyik fiát, aki cipésznek tanult éppen, és a mesterember megkérdezte tőle, hogy hány gyereke van. A nagyim mondta, hogy 11 született, 10 van életben, mert egyet elvitt a diftéria kilenc hónapos korában. Erre a cipészmesternek elkerekedett a szeme, és azt kérdezte: " És mind a 11-et meghagyták? :O " Aztán felvilágosította a nagyimat, hogy hogyan is működik a család létszámának a szabályozása náluk. Újszülött babát hideg vízbe tették, és kész.

De volt aki más módszert választott, egyszerűen nem szoptatta a babát. Nem tudtak vele mit csinálni. Vagy ott vannak az alföldi mérgezéses ügyek, utána lehet nézni. Ennek fényében bátran kijelenthetem, hogy a nagyim direkt választotta azt, hogy életben hagyja mindegyik gyerekét. Ő döntött így, még akkor is ha nehéz volt. Most meg sokan már akkor elkezdenek kétségbe esni, mikor még gyerek sincs, tervben sem.

2012. jan. 5. 20:29
 59/73 anonim ***** válasza:
100%

na azért ahhoz kell egyfajta lelkiállapot, hogy valaki a saját gyermekét megölje, vagy bárkit!! Akár egy újszülött macskát :S

Ugye, nem akarod bemesélni, hogy ez bevett szokás volt, hogy megölték az egészséges újszülöttet? (Úgyis sok elpusztult később betegségben.)

2012. jan. 5. 20:47
 60/73 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki, de voltak ilyen családok, és nők is, akármilyen hihetetlen. Az egyik nagynénémnek pl személyes ismerőse volt egy olyan nő, aki nem szoptatta a babáját direkt, és ezt ki is jelentette, többek között a férjének is. Azt mondta, hogy ő ezt a majmot nem szoptatja. Utálta a férjét, és ezzel állt bosszút rajta. Volt ilyen is. Ezen én pl hetekig nem tértem észhez, főleg miután én is anya lettem. El nem tudom képzelni, hogy milyen mértékű gyűlöletet kell ahhoz éreznie valakinek, hogy a saját babáját halálra éheztesse.

Plusz akkoriban más volt az értékrendjük az embereknek. Sok helyen nem csak a nem kívánt gyereket, hganem a már nagyobbacska, de beteges gyereket, és az időseket is eltették láb alól.

2012. jan. 5. 20:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!