Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez szemétség? Más is van így...

Ez szemétség? Más is van így ezzel?

Figyelt kérdés

halottak napján nem megyek ki a szüleimmel a temetőbe mert egyszerüen félek a temetőktől,és az ilyen halottakhoz kapcsolódó dolgoktól.

viszont szerintem ez elég szemétség hogy még a temetőbe se megyek oda a rokonok sírjához :S

ez szemétség?

2011. aug. 25. 16:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én kifejezetten szeretek mindenszentekkor kimenni a temetőbe. Olyankor nagyon szép. szinte az összes sir szépen rendbe van téve, friss virágok mindenhol, és égnek a mécsesek. Bár nekem senkim sincs a helyi temetőben, de az évnek ezen napján kimegyek, megkeresem a legápolatlanabb nyugvóhelyet, rendbeteszem, mécsest, és virágot viszek rá. Aztán megkeresem a legfialtalabb elhunytat, mert szinte minden temetőben akad csecsemő sajnos. Oda is viszek mécsest, és virágot. Ha kell, rendbeteszem. És reménykedem, hogy valaki ugyanezt megteszi a messze nyugvó apukámért, és unokabátyámért. Mert sajnos én nem jutok el minden évben hozzájuk.
2011. aug. 25. 16:36
 12/17 anonim ***** válasza:

13 évesen gyerekkori rossz élmények után nem csoda. Megijedtél akkor,mert féltél egyedül. Na nem a temetőtől, csak attól,hogy nem találod meg a szüleid. De a hely és az érzés amit kivált meg van.

Majd idővel elmúlik az érzés. Próbáld meg tudatosítani magadban,hogyí nincs ott semmi félemetes, inkább érdekes. Próbáld meg elképzelni,hogy azok az emberek akik oda lettek temetve valaha éltek. Érdekes azon gondolkodni, ohgy hogyna élhettek. Na persze ezt ne a temetőben tedd. S ha elmondod a szüleidnek, ohgy nem stívesen mész ki velük meg fogják érteni.

2011. aug. 25. 16:46
 13/17 anonim ***** válasza:
én 14éves lány vagyok, de kifejezetten szeretek menni a temetőbe. mindig anyukámmal megyek, vagy a mamámmal, egyedül nem szoktam, de akkor szeretek ott lenni. persze sötétedéskor már nem igazán csípem, de amíg fenn a nap, szeretek bóklászni egyedül, amíg anya eligazítja a sírokat. néha ha meglátok egy ápolatlant, vagy ahol ki van dőlve valami, rendbe teszem. én sajnálom őket.
2011. aug. 25. 17:18
 14/17 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

amúgy a szüleimnek szoktam mondani hogy nem szeretnék temetőbe menni,nem erőltetik,csak annyit mondanak hogy jól van akkor.

én ha mennék is,tuti nem mernék egyedül maradni :S

amúgy azt igen,tudom hogy valaha éltek,de pont ezért fáj visszagondolni,hogy pl a sógorom is 24 évesen halt meg és még ott lett volna előtte az egész élet,erre most ott fekszik egy sírban

de majd legközelebb megyek anyáékkal

csak max nem bóklászok el

2011. aug. 25. 19:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Én nagyon rég jártam már temetőben..

Számomra a gyász nem abból áll, hogy odamegyek a sírhoz... És nem csak évi 1 napon...

Amúgy a szüleim rendben tartják a sírokat, de én sosem megyek ki...

16/L

2011. aug. 25. 22:02
 16/17 A kérdező kommentje:

köazi utolsó :)

én is így gondolom hogy végülis ha kimegyek a temetőbe,még nem lesz jobb nekik ... bár én kb mindennap visszaemlékezek rájuk

csak mondjuk egy kicsit gáz hogy nem merek a temetőbe menni o.O

2011. aug. 26. 08:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem kötelezö kimenni a temetöbe. Drága szeretteink az emlékeinkben élnek.
2011. aug. 26. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!