Adnátok Párotok keresztnevét a gyermeketeknek a következő esetben?
A párom (én a lány vagyok) elvált, ahol már van egy kisfia, akinek a nevéről anno az anyja döntött, akinek egy olyan nevet adott, ami valószínűleg egy korábbi pasija volt. A gyermek erről persze nem tud, csak én mondtam neki, hogy régen mikor kisebb volt, azt hittem őt is úgy hívják mint az apját, mert becézve hasonlónak csengett, illetve mert a húgát úgy hívják persze, ahogy az ex anyát, így azt hittem először anno a gyerekeket is épp úgy hívják mint a szülőket, de aztán még sem..
Így aztán egyértelmű volt, és én örülnék neki, és párom is ha nekünk lesz fiúnk akkor a párom keresztnevét kapná... de mostanság az előző házasságból lévő kisfiú mondott olyat, hogy szeretne xy lenni, mint apa...
Akkor most a kisrác érzései, meg a hülye ex miatt mi változtassunk és keressünk más nevet?? Ja a másik, hogy édesapámat is épp úgy hívják, mint a páromat, szóval én azt is mondhatnám, hogy a nagypapa után neveztük el .. :-P
Őszintén a kisfiút megértem, főleg ha szegény tudná az igazat...
De én meg nagyon szomorú lennék, és hogy egy volt hülye nő miatt a mai napig mi szívjuk és hogy még a babánk neve is miatta ne lehessen az ami alapban eszünkbe jutott, hát felbír húzni.
Szóval mit tennétek, mi keressünk más nevet?
Igaza van az elottem szolonak. A kisfiu nem tehet semmirol. Mi felnottek azonban nem viselkedhetunk ugy mint hisztis gyerekek.
Az unokaocsemnek 3 lanya 1 fia van. Az elso 2 lanyanak ugyanazt a nevet adtak (nem vicc). Vagyis az elso Krisztina Kinga - Krisztina hasznalva - a masodik Kinga. Nem tudtak megegyezni....
Nallunk is erdekes a helyzet. Nallunk az exem vitte az en altalam valasztott, megalmodott nevet mikor szuletett egy kisfia (nem tolem)...gondolhatod milyen erzes volt...
Tulleptem rajta. Felnott vagyok v. mi. Mellesleg a 7. hetben jarok....szoval megy a fejtores, ha fiu lesz mi az ami a legjobban illik majd ra es nemzetkozi. Meghat a ferjemnek is van beleszolasa.
azért írtam rá csúnyát, mert nem anyához, feleséghez illő ahogy ő viselkedett... megcsalta a férjét, és a fiúknak (akit reméljük hogy azért nem azé akivel megcsalta, de a kétely örökké megmarad) annak a pasi nevét adta, akivel...
hát akkor ő mennyire törődött a kisfiú lelkével? csodálom, hogy szegényben még nem fogalmazódott meg, hogy anya mért van az, hogy hugit úgy hívják mint téged, de engem nem úgy mint apát?
de azt hiszem majd inkább ez a páromra bízom a végleges döntést, de most akkor úgy gondolom, hogy csak a kisfiú miatt csak második név legyen, és majd elsőnek kigondolunk mást..
csak tudjátok néha elszomorító, hisz elváltak, és mégis mindig itt-ott csak bele sikerült nyúlni az exnek az életünkbe a kavarós tetteivel... mert ugye a gyerekek már örökre egy kapocs lesznek.
De a kisfiú aztán tényleg nem tehet semmiről, de ha már eleve az apja nevét kapta volna, mint a húg az anyjáét, most fel sem merülne ilyen... hisz akkor ez a vágy sem lenne még a páromban, illetve én meg nem akarnám, hogy ugyanaz legyen a két gyermek neve... no dehát ez van :-(
Csak egészség legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!