Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki az ha valakinek 20...

Ciki az ha valakinek 20 felett nincs saját szobája?

Figyelt kérdés
Lányok, fiúk titeket ez mennyiben zavar ha a párotoknak nincs saját szobája?
2011. aug. 24. 01:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%

22 éves koromig, amíg el nem költöztem otthonról, nem volt saját szobám, az öcsémmel laktam együtt.

Nem volt "borzalmas, hogy nincs egy saját kuckóm", azt meg végképp nem éreztem, hogy ciki lenne, hogy "a szüleimnek csak ennyi sikeredett." Így alakult, így szoktuk meg mindketten. Legalább megtanultam alkalmazkodni, nem zavar, ha a férjem dolgozik, vagy egyszereűen csak égeti a lámpát, vígan alszom így is.

Kérdező, ne foglalkozz a rosszindulatú válaszolókkal, meg azokkal, akik cikinek merik nevezni a szüleidet! Nem azok!!! Nálunk mindig jókedv volt és szeretet, a szüleim harmonikusan éltek, az öcsémmel minden este könnyesre röhögtük magunkat. A páromnak volt saját szobája, az anyja mégis egy idegbeteg állat volt, folyamatosan ordított, meg rendszeresen hazazavart (egyetemre jártunk már). Amit ő rendezett le, na az volt a ciki. Mindig sokkal szívesebben voltunk nálunk.

A kortársaim nagy része koliban lakott, hétvégére sem nagyon jártak haza, max. havi egyszer élvezhették a "saját kuckót". Mégis megoldották a párkapcsolatokat is. És senki nem érezte cikinek.

2011. aug. 24. 07:09
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
22 éves vagyok, 8 éve van barátom,és az öcsémmel vagyok egy szobában. Nem akartam elköltözni sosem, mert mi a francnak tömjem más zsebét, ha félre is tehetem azt a pénzt? Beépítjük a padlásteret és lehet, hogy 20-on X évesen nem volt még külön szobám, de nem sokára beépítjük a padlásteret a barátommal, és egy egész saját lakrészünk lesz. Más meg fizetheti az albérletét... Ráadásul a szüleim nagyon jó fejek, mikor elkezdtem dolgozni kaptam egy kocsit, hogy avval járjak. Nekem nem kényelmetlen mi is az öcsémmel jól kijövünk esti "sírós röhögések" nálunk is vannak... :) Én általában a páromnál alszom, ő is a barátnőjénél. Ha mégis idehoznánk szólunk a másiknak hogy lépjen le. Soha nem volt ebből gond egy sms és kész.
2011. aug. 24. 07:26
 13/33 anonim ***** válasza:
2x írtam le a beépítjük a padlásteret :) Sorry, nézzétek el mindjárt megyek dolgozni és sietek :)
2011. aug. 24. 07:28
 14/33 anonim ***** válasza:
az hogy a páromnak nincs saját szobája az engem nem zavar, a lényeg az hogy nekem legyen.
2011. aug. 24. 07:41
 15/33 anonim ***** válasza:
71%

Nekem sosem volt és a páromnak se...így jártunk. Most 2 éve a párom albérletben lakik, tehát van neki saját szobája:) ott a mi fészkünk. Én is albérletben lakom, de nekem van szobatársam...

Jövőben összeköltözünk...és azon leszünk távlatokban, hogy tudjuk biztosítani a gyermekeinknek ami nekünk nem volt: saját szoba.

(És valakinek aki azt írta FURCSA...furcsának éppen nem furcsa 10 ismerősömből 9 egy szobában nőtt fel a testvérével...mindenki nincs eleresztve anyagilag, hogy 4-5 szobás lakásban lakjon...:(()

2011. aug. 24. 08:44
 16/33 anonim ***** válasza:
78%

Nem ciki. Néha problémás, de számomra sokkal szimpatikusabb, amikor a gyerekek együtt vannak, mint az, amit több családban látok, hogy mindenki bevonul a saját kis szobájába és ott ül egyedül. Nálunk mindig egy rakáson voltunk, hárman testvérek, és érdekes módon nemhogy nem találta cikinek a környezetünk, de az unokatesóink meg a szomszéd gyerekek rendszeresen jöttek át, és többen mondták, hogy mennyivel jobb így :)

Ha a páromnak nem lenne saját szobája, az se zavarna. Mondjuk mi kollégiumban kerültünk össze, ergo hamar megtanultuk, hogy ha kettesben akarunk lenni, akkor szólni kell a többieknek és kész.

2011. aug. 24. 08:50
 17/33 anonim ***** válasza:
44%

"mindenki nincs eleresztve anyagilag, hogy 4-5 szobás lakásban lakjon"

mi ez a hülyeség? Akinek külön szobája van az már pénzes is?

Mi hárman vagyunk testvérek és külön szobában nőttünk fel, de gazdagok nem vagyunk.

2011. aug. 24. 08:59
 18/33 anonim ***** válasza:
én megpróbálnám a helyedben - persze, csak ha felsőoktatásban tanulsz -, hogy elmegyek dolgozni, esetleg diákhitel, és kibérelnék egy kisebb, olcsó rezsijű albit.
2011. aug. 24. 09:56
 19/33 anonim ***** válasza:

Cikinek nem ciki, mert valszeg megvan rá az oka, főleg anyagi. Inkább csak problémák lehetnek belőle. Ha még úgy is folyton alkalmazkodnom kell itthon is a többiekhez, ha külön szobám van, a vékony falak miatt, akkor ez hatványozottan igaz, ha vkinek nincs külön szobája... 22 éves lány vagyok, szval olyan szempontból írok most. Én nem hoznék fel pasit a lakásra, főleg ha friss a kapcsolat, csak ha senki sincs itthon, és más megoldás tényleg nincs...

a pasinál meg figyelnünk kell arra, hogy mikor nincs ott a szobatárs, ha ott vagyunk, akkor meg ne zavarjuk, ne legyünk túl hangosak (meg hogy akármit csinálunk, bármikor ránknyithat a szobatárs, mert előbb ért haza, vagy mert szüksége van vmire)... meg ha csak beszélgetni akarunk is, figyelni kell arra, mit mondunk, mert vannak dolgok, amik magánügyek, és nem szeretnénk nagydobra verni sem...

2011. aug. 24. 10:15
 20/33 anonim ***** válasza:
78%
Nekem sincs külön szobám, ráadásul én nem a testvéremmel, hanem édesanyámmal vagyok egy szobában..(hosszú sztori hogy miért, nem is fontos) és 3éve van barátom, én szoktam nála aludni és tökjól megvagyunk, az ő szüleit sem zavarja:)
2011. aug. 24. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!