Mit tennetek? A szomszedban lakik egy jo kepü kedves hapsi, felesege es gyermeke van (nekem is)
Csak hogy tudd, mivel te csak feltételezel valamit, ami lehet, hogy nem is úgy van, ahogy te elképzeled, azzal, hogy ide kiírtad (még akkor is, ha név nélkül), kimerítetted a BTK alábbi paragrafusát, úgyhogy én a helyedben behúznám a fülem-farkam nagyon sürgősen, és tárgyalj a férjeddel, hogy ő mit gondol, és eszedbe ne jusson bárkinek is elmondani, hogy itt milyen kérdést tettél fel, mert ha kiderül, hogy alaptalanok a vádjaid, nagy bajba kerülhetsz:
Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Ülj le a nővel beszélgetni és mondd el neki amit gondolsz, észre fogod venni a reakcióján hogy mi a valódi szitu.
Ha igazad van, szerintem abba fogja hagyni, a beszélgetés után.
Valaki itt írta, hogy tudathasadás, meg ilyenek, szerintem csak taktikus voltál hogy használható információhoz juss, én nem ítélem ezt el. Lepontozhat bárki, ugyan mit is jelentenek a pontok??? Nem mindegy hogy 85 vagy 65? ? ? :-)
Figyelemreméltó, hogy a beismerésed után sokan átálltak a másik oldalra. Sajnos ilyen a mi világunk, csak ítélkezni tudunk, ez mutatja hogy bele lehet kötni bárkibe és bármiért, név és arc nélkül mindenki olyan bátor ugyebár.
Remélem megoldódik a helyzeted, üdv.: ili
Ili, nem ítélkezésről van szó, csak aljas dolog valakinek a "szájába adni mondatokat" úgy, hogy nem is tud róla, és lehet, hogy hazugság az egész, ráadásul bizonyíték esetén büntetik is. Mi van, ha a kérdező téved? Megkockáztatja azt, hogy bepereli valaki (jogosan) azért, mert félreértett valamit, és egyből rosszindulatúan állt hozzá? Én ilyet (a gyerekeim érdekében) nem tennék.
A kérdező más személynek adta ki magát (ez is büntethető, ha bizonyítást nyer). Hazudott (a lelkiismeretem nem engedne meg ilyen hazugságot). Valakit, akit NEM IS ISMER, tömegek előtt rossz színben tüntet fel, lehet, hogy név nélkül, de aljas szándékkal...
A kérdező akkor cselekedett volna felnőttként, ha ezt nem így próbálja megoldani ezen az oldalon keresztül (ami gyerekes, és érthető, hogy sokan egyből másik oldalra álltak, mert aki hazudni tud egy ilyen kérdésben, az másra is képes, és ember előtt nincs tekintélye egy ilyennek), a kérdezőnek mindenek előtt le kellett volna ülnie a férjével megbeszélni, mit vett észre (ez egyébként bizalmatlanság a férj felé is, aki ha sose lépett félre, akkor szegény most vakarhatja a fejét, mire föl pattog a neje), másrészt pedig beszélgetnie kellene azzal az ÚJ, ISMERETLEN lakóval, hátha nem olyan, amilyennek látszik...
Ez elképesztő, hogy ezek az emberek, akik azután irtak, hogy beavallottad, hogy nem te vagy az a hülye nő- unatkoznak....pont azok unatkoznak és mindenfajta hülyeségeket kitalálnak.
Nekem eszembe se jutott, hogy esetleg tudathasadásod lenne, értem mire gondolsz.
Kedves többiek, mielőtt válaszolnátok olyanokat, amiket az utóbbi emberek irtak, gondoljátok át mégegyszer.
Gondoljatok csak bele, nem a Kérdező a beteg, hanem az a nő. Ez már beteges, ha megfigyelési mániája van. Persze nem akarok előre ítélkezni, de ha tényleg az a új szomszédnő mindig megfigyeli a kérdező férjét, meg fölösleges, hülye okok miatt csenget be, akkor az a betegség.
Kérdező! szerintem ülj le, és beszéld meg a férjeddel, hogy ő miként látja a helyzetet. Ha megtudjátok beszélni, akkor nincs mitől félned!
de akkor most hogyis van ez? akkor most Te vagy az új lakó, és a nő, akik mellé odaköltöztetek nem jó házasságban él, és megtetszett neki a Te férjed?
jól értettem?
Semmi baj nincs azzal, ha itt leírod a problémáidat. Nem fog senki beperelni, mert nem nevezted a nevén a szomszédodat, ezért semmi értelme nem lenne a feljelentésnek. Csak egyesek itt szeretnek okoskodni.
Ha tényleg ok nélkül figyel, zaklat stb, akkor jól csinálod: nem szabad ajtót nyitni, be kell húzni függönyöket, lehetőleg akkor, amikor pont figyel, hogy lássa, hogy ti is látjátok. Érdekelne, mit szól ehhez a férjed.
Tudom hogy vannak olye nok, akik mindenre kepesek, akar a szomszed ffi agyaban is kikotni.
De, te sem bizol meg a ferjedben 100%-ig, az is biztos!
Van okod feltekenynek lenni? A ferjed megbizhatatlan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!