Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most komolyan én vagyok ezért...

Most komolyan én vagyok ezért is a tróger?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Szüleim 2 éve elváltak. Tesóm nincs. Most 18 évesen anyum élettársának van egy 5 éves fia, nem velünk él de sokat van nálunk. Képtelen vagyok elfogadni, anyum élettársát imádom, de a gyereket így nagyon nem tudom elviselni hogy kapásból lett egy 5 éves gyerek az életembe, akinek mindig szabad akarata van hogy azt csináljuk amit ő szeretne, meg 1 dolgot bekérdez 6x, meg anyu is 100 türelmesebb vele mint velem volt ennyi idősen. Oké azóta eltelt 13 év anyu is megváltozott, megkomolyodott a feladatra, de ez hogy nem is a saját gyereke és mégis ki van nyalva a valaga ez nekem nagyon b.assza a csőrömet. És én vagyok a szar hogy leosztom a gyereket mikor 5 éves és velem szemtelenkedik, meg átmegy pofátlanba. Szerintem nem az én dolgom megnevelni, de azt szerintem nem muszáj eltűnöm hogy lenézzen egy 5 éves takony. Én imádok anyuékkal lenni, anyuval is nagyon jó volt (lenne) a viszonyom, amíg nem kerültek ezek a dolgok bele az életünkbe. Én elfogadom hogy ő boldog, jól érzi magát. De én ha a fejem tetejére állok sem tudom megszokni hogy 18 évesen a gyerekjátékokon esek kelek a lakásba és bepofázik egy 5 éves.

Rengetegszer ezen veszünk össze anyuval, és ez nekem nagyon rossz mert ő a mindenem. És állandóan az van hogy kiabálunk sor kerül arra hogy mindenki elmondja a véleményét, de képtelen vagyok úgy elmondani a dolgokat ahogy valóban gondolom, mert 3 mondat után mikor látom hogy reménytelen hogy az én nézőpontomat is megértse akkor elbőgöm magam, és inkább sírok a szobámba fél órát.

18 éves leszek 2 hét múlva, tudatosult bennem hogy vége a gyerekkoromnak ami eszméletlen módon hiányzik és soha semmi nem lesz a régi. Kemény embernek mutatom magam kívül, engem a legjobb barátnőm sem látott még sírni, de az elmúlt 16 év amit tényleg a legjobb szülőkkel tölthettem elmúlott, elváltak és most 2 év után döbbentem rá hogy nem olyan könnyű elfogadni egy új családot a régi helyett mint ezt én gondoltam... :(

Lehet hogy egy gonosz aljas dög vagyok hogy szeretném hogy kicsit engem is megértsenek? Mert anyu mindig azt vágja a fejemhez hogy csak sajnáltatom magam... És nem is úgy vannak a dolgok ahogy én látom...

Bocsi hogy hosszúra sikerült, de most megint bőgök és ki kell adni magamból mert begolyózok már. A barátnőmnek is mindig panaszkodok, és tudom hogy szívesen meghallgat, de már ég a pofám hogy mindig a családi "problémákkal" nyaggatom. :(

2011. aug. 21. 23:34
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
58%

jesszusom, néhány válaszolón kiakadtam...

én megértelek, hasonló helyzetben vagyok mint te, csak jobban tolerálom.

ha semmiképp nem tudsz összebarátkozni a gyerekkel, próbálj olyankor külön programot szervezni magadnak amikor nálatok van.

2011. aug. 21. 23:50
 12/39 anonim ***** válasza:
61%
szerintem az előző hozzászólók eltúlozták. egyáltalán nem lehet neked könnyű. egy 5éves hirtelen belecsöppent az életedbe... akinek soha nem volt testvére, annak nehéz elfogadnia egy ilyen kissrácot úgy, ahogy van. Ennek ellenére azt gondolom, hogy anyukáddal egy kicsit türelmesebbnek kellene lenned, mert neki sem lehet könnyű elérnie, hogy az új "fia" (mert akárhogy nézzük, mostantól ó is a gyereke) megkedvelje. Remélem végül minden rendeződik köztetek. Minden jót! :)
2011. aug. 21. 23:51
 13/39 anonim ***** válasza:
61%

Tényleg elképesztő mennyire nem tudják belelátni magukat egyes emberek a helyzetbe.

Nagyon örülök, hogy nem ilyenek a szüleim, mint a válaszolók zöme :S A hideg futkos a hátamon, ahogy olvasom :S

2011. aug. 21. 23:53
 14/39 anonim ***** válasza:
55%
Megértelek . Neked is kell törődés hisz attól hogy már nagy korú leszel az nem azt jelenti hogy már nem is kell veled foglalkozni . Elhiszem hogy rosszul esik látni anyukádat látni hogy avval a kiskölyökkel bájolog és hogy hozzád nem is megy oda . Főleg ezt nehéz lehet úgy megélni hogy nem is volt tesód akivel kellett volna osztozni az anyukádon ez kb olyan érzés lehet számodra mintha kitúrtak volna . Én esküszöm nem vagyok egy agresszív ember de ha velem szórakozna az a kis p.öcs akkor biztos isten hogy felrúgnám vagy átformálnám a fogait hogy szebb legyen a mosolya . Nehogy már szórakozzon veled egy öt éves kis pisis . Persze azért van egy határ hogy tűrd ha megüt vagy valami akkor nehogy hagyd magad legalább megtanulja hogy kivel lehet szórakozni és kivel nem . Szerintem ezt amit javasoltam már csak utolsó megoldásként használd . Zárd magadra az ajtót hogy senki ne tudjon bemenni a szobádba főleg a kiskölyök . Vagy ilyenkor hívd vagy menj át a barátnődhöz :) . Ne foglalkozz vele ha meg tényleg szórakozik veled verd meg alaposan . Anyuddal meg beszélj hogy úgy érzed hogy már nem foglalkozik veled és hogy ez neked nagyon hiányzik . Sok sikert !
 15/39 anonim ***** válasza:
62%
Na jó, azért ne essünk már át a ló túlsó oldalára. Az egy dolog, hogy jócskán belejátszik abba, hogy most mennyire fel van dúlva a kérdező az is, hogy felnő, és hiányzik neki, hogy babusgassák meg figyelemhiányt érez, főleg, hogy a szokásos szitu mellé (hogy már nagy, meg elvileg önálló, a szülő kezd "leszakadni") még az "új gyerek" is elveszi zt a kevés törődést (szval sztem ezért tűnik úgy, hogy túloz)... viszont az nem megoldás, hogy jaj, ne beszéljünk csúnyán egy gyerekről, ne is szóljunk rá, ha csúnyát mond vagy szemétkedik, mert gyereeeeek... az ilyenekből lesznek a szemtelen, mindenkin átgázoló, beképzelt, elkényeztetett felnőttek, akiket nem neveltek meg normálisan. értem én, hogy anyukája arra törekszik, hogy a gyerek minél jobban elfogadja őt az anyjának, és az ő feladata sem a nevelés, de mindent nem kéne hagyni egy gyereknek, hanem szép fokozatosan rá kellene vezetni, hogy ezt miért így kellene tenni, csinálni, mondani, ezt meg miért nem így. Én sem hagynám, ha szemtelenkedne velem egy öt-hatéves gyerek... még ha nincs is teljesen tudatában annak, amit tesz, azért már messze érzi egy ilyen korú gyerek azt, hogy amit tesz, az esetleg megbánt vkit, és ahogy beszél, az nem egészen helyes...
 16/39 anonim ***** válasza:
33%

Így jártál!

Vége az egykeségednek 16 évig te voltál az első és egyetlen gyerek ideje felnőni!!!!!!

Azt ne hagyd hogy szemtelen legyen de a többit fogadd el mert még kicsi és nem is lakik veletek!

2011. aug. 21. 23:54
 17/39 anonim ***** válasza:
57%
Kérdezővel együtt érzek. A kölyköt meg kell nevelni. Még most, mert később nehezebb lesz.
2011. aug. 22. 00:00
 18/39 anonim ***** válasza:
57%

Megértem a kérdezőt.

atttól, hogy még valaki öt éves, nem kell kinyalni a se.ggét, meg rögtön hasra esni elötte. Tényleg állati idegesitő lehet.

mondd meg anyukádnak, hogy többet szeretnél vele lenni, a gyerek nélkül. Menjetek el moziba, vagy mit tudom én.

2011. aug. 22. 00:03
 19/39 anonim válasza:
74%
Szerintem legyél egy kicsit türelmesebb magaddal,anyukáddal,és a gyerekkel is.Elhiszem h fura h 16 évig egyke voltál és most hirtelen belecsöppent az életedbe egy idegen kisfiú.Próbálj meg össze haverkodni a gyerekkel,ha pedig szemtelenkedik veled próbáld elmagyarázni neki hogy normálisan beszéljen veled vagy éppen ami miatt kiakadtál.Legalább is én ezt csinálnám:) remélem tudtam segíteni. :)))
2011. aug. 22. 00:03
 20/39 anonim ***** válasza:
35%

Bírom, mikor néhány válaszoló társam úgy ír, hogy nem olvas.

NEM LAKIK A KISFIÚ VELÜK.

Néhányszor náluk van.

Kérdező, 18 vagy, költözni kéne.Nem az új gyerek miatt, hanem mert itt az idő.

2011. aug. 22. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!