Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők mit csinálnátok a...

Szülők mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A lányom 17 éves és azt mondja ,hogy majd nem tanul tovább hanem fehérnemű modell lesz.

Állítólag már tartja a kapcsolatot egy ügynökséggel.

Ha betölti a 18-at kiakar menni Olaszországba.

A feleségemmel nem tudjuk ,hogy mit csináljunk.

2011. aug. 21. 15:54
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
88%
Még van egy kis idő, míg be nem tölti a 18-at. Őszintén beszélgessetek el vele, ha felhozza újra a témát, kérdezzétek meg tőle, hogy mi tetszik neki ebben a munkában, hogy mért nem akar már tanár lenni, hogy mit tud a modellkedésről. Esetleg elmondhatnátok neki, hogy a modellkedés nem csak a csillogásból áll, hanem kemény munka. Megmondják, hogy hány kilós lehetsz, kell hozzá egy magasság, egy testfelépítés. Ha ők azt mondják, hogy kicsinek tartják a mellét, neki meg kell nagyobbíttatnia, nem számít, hogy ő nem akarja. A fehérnemű modellkedést pedig csak egy hajszál választja el attól, hogy megkérik, hogy vegye le a bugyiját, melltartóját. Sokszor a jobb helyekért keményen meg kell dolgozni, és mindig a fiatalabb a jó. Lehet, hogy a feljebb jutás érdekében "kedveskednie" kell a főnöknek. Ezeket finoman meg lehet említeni, vagy ráterelni ezekre a dolgokra.
2011. aug. 21. 16:22
 22/31 anonim ***** válasza:
90%
Ezek a dolgok egy elvakult modellálmokat kergető tininek sajnos csak üres szavaknak tűnnek, ezek tipikusan olyan mondatok, amiket ha a szülő elmond a lány egyik fülén be, a másikon ki, mondván "velem úgysem történnek meg"
2011. aug. 21. 16:25
 23/31 anonim ***** válasza:
78%
Menjetek el a céghez és tudjatok meg mindent, és ha valami gyanús akkor vizsgáltassátok ki.
2011. aug. 21. 16:45
 24/31 anonim ***** válasza:
Leülnék vele beszélni, és elmesélném, hogy a világ nem ilyen egyszerű. Még ha esetleg be is fut modellként, 5 vagy 10 évnél tovább nem maradhat a csúcson, így utána is kezdenie kell magával valamit. Egyébként pedig az érettségi alapműveltség, odáig mindenképpen "rugdosd el" valahogyan!
2011. aug. 21. 21:21
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Nevetséges aggodalmak, méghogy "kényszeríteni" vagy "bepalizni" fogják szegény, ártatlan kislányt, ugyan már..! A "kislány" már döntött, előbb Olaszország, aztán, ha lesz egy kis hírneve a szakmában, akkor irány Dubai. S ti szülők, akárhány évesek is vagytok, nem lehettek ilyen naívak. Azt elhiszem, hogy a kisasszony már tartja a kapcsolatot egy ügynökséggel, de hogy nem modell-ügynökséggel az száz százalék.
2011. aug. 22. 04:54
 26/31 anonim ***** válasza:

Erőltetni nem lehet, csak az ellenkezőjét érnéd el vele. Biztasd, hogy neten vagy más módon érdeklődjön, mennyire jött be másoknak a modellkedés, és akinek igen, hogy alakult a karrierje, akinek nem, mit kezdett magával. Persze azt nyilván ő is meg kell értse, hogy modellkedni nem lehet egy életen át.

Amúgy szuverén véleményem, hogy egy baromság ez az egész modellkedés-rocksztrárkodás-valóvilágvilla stb mánia: miért van az, hogy minden fiatal fél a munkától?

És ami szemet szúrt a kérdésedben: állítólag tartja a lányod a kapcsolatot egy ügynökséggel. Állítólag? És nem is tudtatok róla?

2011. aug. 24. 14:25
 27/31 anonim ***** válasza:
Én egészen mást ajánlanék, mint az előttem írók. Vállaljátok be és mutassátok meg lányotoknak az eddig írt összes választ. És gondolkodjon. Nem irigyellek benneteket, nehéz feladat a mai kamaszlányok nevelése. Én már csak tudom. :-)
2011. aug. 27. 21:37
 28/31 anonim ***** válasza:
Szerintem támogassátok. (Mást úgy se tudtok tenni. És akkor, mivel még kiskorú, menjetek el az ügynökséghez együtt. Tudnotok kell, hogy egy jó modellügynök nem kér pénzt, se azt nem kéri, hogy csak akkor foglalkozik vele, ha portfóliót csináltattok. Nem. A jó ügynökségen ingyen csinálnak tesztfotókat, és utána lehet továbblépni, ha van rá kereslet. Szigorú szabályok vannak. Magasság, testsúly, arcforma, fogsor, stb. Ha nagyon szép arcú, akkor pár centivel nem baj, ha alacsonyabb a kívántnál. (Lásd Palvin Barbi, világhírű lett, pedig csak 174 cm magas. És az anyukája mindehová elkíséri. Mondjuk, olyan gázsit kaphat, amiből már telik is. Ill. sok modell eleve jó anyagi háttérrel rendelkezik.) Szerintem kísérjétek el az ügynökhöz, és csekkoljátok le. Hová küldené a lányt? Megbízható partnerekkel dolgozik-e az ügynökség? Stb. Lehet kérdezni. Nyelvtudás nélkül ki se küldik. Vannak ennek jó oldalai is. Később még mindig tanulhat, ha ebből jön be neki valami. Bár az előttem szólók elmondták már, nehéz szakma. Mondjuk, én azt nem értem, hogy fehérnemű modell. Általában nincs ilyen külön kategória. Valaki vagy modell, vagy nem az. És ha jó modell, akkor bejön ilyen munka is, hogy katalógusfotózás, vagy fehérnemű fotózás. Azért észnél kell lenni ehhez a szakmához. Bután és naivan nekivágni nem szabad. Vannak itt is szemét pasik, (fotósok, ügynökök) de a jók azért azok tisztességesek. Vannak ilyen honlapok, utána lehet nézni ügynökségeknek is. Szóval, nem kell rögtön elkeseredni. Az én lányom mehetne külföldre modellkedni, de ő nem akar. Én meg ezért vagyok mérges. Mert ez jó ügynökség, tudom, hogy jó helyre küldenék. És ha valaki ribanckodni akar, azért azt itthon is tud. Erről ez a véleményem.
2011. aug. 27. 21:41
 29/31 anonim ***** válasza:
És még annyit, ha privátba írtok, megadom pár jó modellügynökség nevét. Van, ahol az ügynökség vezetője nő, és akkor már nem kell annyira félni, hogy elcsábítja, vagy ilyesmi.
2011. aug. 27. 21:48
 30/31 anonim ***** válasza:

Miután a 18-at betölti, gyakorlatilag nincs beleszólásotok, mert már nagykorú.

Egyébként meg, amit én tanácsolnék:

-utánanézni az ügynökségnek

-megbeszélni a lányommal, hogy nem épp egy életbiztosítás egyedül lánynak kimenni, lehet, hogy prostit csinálnak belőle, elveszik az iratait stb.

-azt is el kéne neki magyarázni, hogy 10-15 év múlva már nem fog fehérneműmodellségből megélni, és nem is biztos, hogy annyit meg tud keresni, hogy eltartsa magát utána is...

szóval vmikor később mképpen szerezzen vmi papírt, vagy itthon, vagy külföldön (diplomát vagy OKJ-s vmit), amivel lehet vmit kezdeni egyáltalán, még ha kis fizetéssel is

2011. aug. 28. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!