Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők mit csinálnátok a...

Szülők mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A lányom 17 éves és azt mondja ,hogy majd nem tanul tovább hanem fehérnemű modell lesz.

Állítólag már tartja a kapcsolatot egy ügynökséggel.

Ha betölti a 18-at kiakar menni Olaszországba.

A feleségemmel nem tudjuk ,hogy mit csináljunk.

2011. aug. 21. 15:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
80%

Olaszba' táncos...? Netán fehérnemű modell...?

Hmmm...

Először is: nem eszik olyan forrón a kását, nem lesz akárkiből külföldön modell. Sokkal valószínűbb, hogy az ügynökség, akivel tartja a kapcsolatot, fiatal lányokat paliz be, és ha már kint vannak, akkor úgy csinálnak belőlük ku.rvát, ahogy jól esik.

A modellkarrier 15 éves kor körül szokott kezdődni, ennyi idősen kizárt, hogy két kézzel kapkodnak érte, mikor rengeteg 17 éves, gyönyörű modell lány van, MUNKATAPASZTALATTAL ÉS NYELVTUDÁSSAL.

OK, legyen ku.rva, de azon gondolkodott már, mi lesz vele 25-30 évesen, ha kiöregszik??

Ja, és ez a fehérnemű modellekre is igaz. :)

Rengeteg olyan modell tanult tovább, akiknek a neve és az arca is ismert itthon és külföldön, magazinokban szerepelnek, tévében és egyéb helyeken. Egyesek nem átalltak két diplomát is megszerezni, modellkedés mellett.

Modellkedni akar?? Csinálja.

Elsőként járjatok utána, milyen ügynökségről van szó, főleg, ha hirtelen jött az ötlet, mert nekem nagyon azt súgja valami, hogy csak (neten keresztül) behálózták a kis butát.

Menjetek vele el személyesen minden fotózásra, már ha egyáltalán tényleg lesz ilyen, mert a szereposztó dívány és a perverz fotós se csak a filmekben létezik.

Támogassátok, ha modellkedni akar, de toljátok, hogy felvételizzen, és legfeljebb halaszt egy évet, ha beindul a szekér.

De ha mégsem, akkor meg ott fog állni, szakma, iskola, és karrier nélkül, mihez kezd?

Miből fog megélni?

Ugyanis bármennyire ezt ömleszti a média, a szépségből nem lehet megélni, legalább is nem mindenkinek.

2011. aug. 21. 16:07
 12/31 anonim ***** válasza:
31%
Ha egyszer kapott egy lehetőséget, hogy kimenjen Olaszországba, én csak támogatni tudnám. A fehérnemű modellséggel nem nagyon értenék egyet, de ha egyszer szereti ezt csinálni, csinálja. A sima modellkedésnek viszont nagyon örülnék. Sajnos itt MO-n már nem is biztos, hogy diplomával munkahelyet találna, így meg érettségivel sokkal többet keresne, mint akármelyikünk a családban... Ráadásul az is igaz, hogy ha nem engeditek, abból harag lesz csak, és szétesik a család... Én megpróbálnám megbeszélni vele, hogy ne fehérnemű modell legyen, hanem rendes modell.
2011. aug. 21. 16:07
 13/31 A kérdező kommentje:

Én is attól félek ,hogy prostituáltat csinálnak belőle.

Egyébként jól tanul 4.8 körül szoktak lenni az átlagai.

A modellkedés előtt, biológia-kémia tanárnő akart lenni.

2011. aug. 21. 16:11
 14/31 anonim ***** válasza:
34%
Hát a tanári pályánál jobb, az biztos...
2011. aug. 21. 16:13
 15/31 anonim ***** válasza:
98%

Felhívnám az ügynökséget és beszélnék velük, személyesen is bemennék, és minden részletet megkérdeznék ami érdekel.

Egy alapos szülő legelőször is ezt tenné.

Ott úgyis kiderül hogy gáz-e a cég, meg ilyesmi, sőt, ha ki akarnám ugrasztani a nyulat a bokorból mert nem győztek meg, elejteném hogy elmegyünk mi is a lánnyal, kiveszünk egy szobát ott ahol ő hogy ne legyen egyedül. Ha gázos a dolog, megpróbál majd az ügynökség lebeszélni róla titeket.....és onnan már egyszerű lesz meggyőzni a lányt.

Ha meg mindenben normálisan, akkor meg máshonnan érdeklődnék az ügynökség felől, megkérdezném tőlük hogy mondjanak pár modellt aki náluk van foglalkoztatva, és utánanéznék a modellek karrierjének, munkáinak.

Ne legyetek ennyire tehetetlenek, nem csak lebeszélni kell, hanem meg kell mutatni a lánynak hogy tapasztalat és pontos utánajárás alapján döntöttetek!

Érdekes hogy ez másnak nem jutott eszébe..én nem vagyok híve sem az egyből-tiltásnak, sem annak hogy há' 18, akkó menjen úgyse tehetek semmit....

2011. aug. 21. 16:14
 16/31 anonim ***** válasza:
13%
Én akkor esnék inkább kétségbe, ha önszántából tanár akarna lenni a gyerekem.
 17/31 anonim ***** válasza:
47%

Támogassátok, sajnos mást nem tudtok tenni:(

Kissé felelőtlennek érzem a lányotok döntését, és nagy baj is lehet belőle, de ha nem próbálja meg akkor mindig nyomná a lelkét, hogy a szülei elrúgtak egy életre szóló lehetőséget. A fontos, hogy mindig tartsátok vele a kapcsolatot, hogy ha rosszra fordulnának a dolgok, akkor tudjatok róla! Azok mögött a lányok mögött, akik prostiként végzik, nem áll család. Ha viszont látjátok, hogy 2 napja nem jelentkezik, azonnal értesíthetitek a helyi hatóságokat.

Fontos, hogy mindig írjon alá szerződést, de előtte pontosan olvassa át-még mielőtt kimegy (akár ügyvéd segítségét is kérhetitek). Útlevelet, személyit, bankkártyát és egyéb iratokat soha semmilyen körülmények között se adjon a munkáltatójának "megőrzésre".

Van akinek sikerül és jól keres külföldön. A főiskolát 21-22 évesen is elkezdheti (én is 21 évesen kezdtem).

Ne fosszátok meg az álmától, sok szülő teszi ezt és elveszti a gyermekét. Jobb ha támogatjátok, mert ha balul üt ki vmi, akkor ott lehettek vele!!

18/31 anonim ***** válasza:
23%
Ja bocsi, egy embernek még eszébe jutott :)
 19/31 anonim ***** válasza:
34%
Remenykedjunk akkor, hgy ez csak egy atmeneti fazis. Ne tul sokat vitatkozzatok vele, intsetek, hanem probaljatok inkabb valahogy visszavezetni a tovabb tanulasra.
 20/31 anonim ***** válasza:
87%

Ezek a "tartsátok vele mindig a kapcsolatot" meg "olvassa át jól a szerződést" hibáznak:

- ha egy gáz cég amely lányokat futtat, hidd el kedves válaszoló megoldja hogy ne legyen a lánynak módja Magyarországon jelentkezni.....

- egy 18 éves lány nem biztos hogy érti a "jogi lábjegyzeteket és kisbetűket"

Ja, és a "ne vegyétek el az álmát" - azért mert egy tini álmodozik, mellette még szükséges a szülei józan esze is.

A sok "támogasd" meg "jaj, prosti lesz, beszéld le" válasz közül válasszátok az értelmes megoldást, amit már ketten írtak:

MENJETEK EL A CÉGHEZ, és MINDENNEK járjatok utána. Ennyi a lényeg.

2011. aug. 21. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!