Mit gondolsz az édesanyámról? Milyen anya az ilyen? Te hogy kezelnéd ezt a szituációt?
Édesanyám 50 éves, egy meglehetősen telt, jól öltözött, mindig sminkelt, brill ékszerekkel feldíszített.... ahogy ő mondja "úrinő".
Kb. 15 éve dolgozik egy bankban, nem tudom mennyi fizetést kap, mert soha nem mondja, de egyszer hallottam a telefonba, hogy 160 ezer forintot kap havonta.
A fizetéséből egyetlen 1 forintot sem ad haza, annak ellenére, hogy nálunk (apummal és velem) lakik. Ez az apukám lakása, ő fizeti MINDEN költségét, ami kb. 70 ezer forint havonta.
Mivel anyukám naponta 2x fél órán át zuhanyzik, naponta 2x járatja a mosogatógépet és 2x a mosógépet, illetve állandóan felmos, a vízszámlánk 28000 forint. (Megjegyzem elég neki 2 sima poló, hogy betegye 90 fokra 60 percre a gépbe, vagy 2 mosatlan tányér hogy máris indítsa a mosást.)
A telefonszámlánk 20000 forint, mivel nem a mobiljáról intézi a hívásait (ímád beszélni, főleg telefonon csupa hülyeségekről pletykálkodik az ismerőseivel...).
Apum fizeti az étkezését is. Naponta iszik 1 doboz tejet, egy doboz kávé elég neki 3 napra, mindamellett rengeteget eszik, pl. egy fél dinnyét eltüntet nassiként naponta.
Főzni nem tud. Tanulásban soha nem segített nekem. Türelme az nulla. Amit csinál, az veszekedés az apummal, hogy adjon neki költőpénzt, vagy éppen takarít. Ha takarít (kétnaponta) az egész lakást felforgatja, és nekünk parancsolgat, hogy porszívózz fel, törölgess le, teregess ki, kérj apádtól pénzt és menj a boltba, hozzál tísztítószereket.....
A napokban derült ki, hogy 2 millió forint van a bankszámláján, (amit így apumat maximálisan kihasználva a fizetéséből rakott össze) illetve egy óriási doboza van brilliáns ékszerekkel teli (fülbevalók, nyakék, 3 gyűrű, aranyóra brillekkel díszítve, igazgyöngy nyakék stb.).
Én tőle érettségire annyit kaptam (természetesen semmi ajándék), hogy még a szalagavatómra se jött el, közölte, hogy más dolga van.
egy jó tanács: ne ezektől az emberektől várd a választ! ide a megkeseredett életunt emberek járnak! ők pedig ilyen paraszt válaszokat adnak...
vagy azok akik egy jót akarnak röhögni.
üdv :)
Az ilyen nem anyának való.
Elnézést kérdező, ne haragudj, de anyád tényleg gusztustalanul viselkedik, önző, aki dívának képzeli magát. Mivel gondolom a szép szó nem segít rajta, más megoldás kell. Tudom az nem valami jó megoldás hogy nem hagyjátok mosogatni és mosni, de ha nem hagyjátok akkor tudtok ezen spórolni, nem is keveset. (úgy értem hogy 1 tányér vagy 2 ruha miatt nem kell vizet pazarolni)
Azt hadd kérdezzem meg : miért nem meritek neki megmondani hogy nem kap pénzt, van neki elég? Kíváncsi lennék a válaszára, bár tudom az ilyen viselkedésű egyén mindent kitalál hogy mentse magát.
Ha tényleg nem válik be semmi akkor én is beadnám a válópert, mehet ahová akar, akkor majd megtudja milyen önellátónak lenni, gazdálkodni hónapról hónapra.
( amúgy a szalagavatós dolognál : ne ünnepeljétek a szülinapját, közöld más dolgod van ;) )
Jaj... van valami jó tulajdonsága is anyukádnak? Tényleg durva dolgokat írtál le. Mondjuk, elgondolkodtató, hogy apukád miért tűri, valószínűleg anyukád valamivel nagyon befolyásolja.
A helyedben én valószínűleg minél hamarabb lelépnék otthonról, nem nézném, hogy anyám mit művel.
Kedves kérdező: vagy megszoksz vagy megszöksz. Ennyi.
Any-ád egy önző állat, ap-ád pedig a párja és mindkettő agressziója RAJTAD csapódik le.
Hogy édesanyád mindezt ezt megteheti, ahhoz két fél kell: ő és a pipogya apád. Te pedig szívsz, mert valójában mindkettejük agresszióját te nyeled be. Én a helyedben - nekem náladnál 100X rosszabb családom volt és körülményem - már réges régen egy jobb pszichiáéternél ülnék, és amikor csak tehetem, húznék otthonról, ha máshova nem, akkor a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárba.
Nem mehetsz kollégiumba? Már miért ne mehetnél? Ha egyetemre jársz, miért nem adod be a lapodat - vagy miért nem jelentkezel át - pl. Szegedre, Nyíregyházára vagy Sopronba, Pécsre? Kolis lehetnél, és olyan hosszúra nyújthanád a madzagot, ami hozzájuk fűz, amilyenre csak akarnád. És a végén könnyebb volna azt elszaggatni. Én ezt tettem.
Apádat állítsad szépen le, amikor anyád nincsen otthon és megint előszedi a szokásos szövegeit, hogy lesz kedves mindent annak adresszálni, akit illet: nem belevonni téged abba, amihez semmi közöd!
Most az a felállás, hogy anyukád a fő agresszor, úgy viselkedik, mint egy harámbasa, apud a másik, aki nem mer a feleségével konfrontálódni, eltűr annak mindent, megalázott és kapcarongy-státuszban van, és minden agresszió rajtad csapódik le.
Apukád anyukádat választotta, nem akarlak elkeseríteni, de anyukád számára a bűnbak te vagy, és ehhez apukád asszisztál. Már réges régen pszichiáernél volna a helyed, ha volna magadtól annyi erőd és eszed, hogy ki akarj lépni egy olyan háromszögelésből, ahol csak te lehetsz az igazi vesztes.
Leírom úgy, ahogyan van: anyád gyűlöli önmagát, mint nőt, és ezt a gyűlöletet veri le rajtad, az apád támogatásával - ez a játszma ugyanis erről szól.
Nem kell velem ordítani, csak szólok előre, bármennyire is fáj az igazság. Lepontozhatsz, nem érdekel. Ha nem a javadat nézném, soha nem válaszoltam volna. Nekem nem kell bemutatni az igazi háziterrort, ismerem jól. Ha valaki, akkor én aztán jól tudom, hogy milyen mély a pokol és milyen nehéz onnan élve kimászni, és milyen nagy erő kell hozzá. De pokolból való kijutást helyettünk senki nem végzi el - csak akkor tudsz kijutni, ha te magad azt választod és azt akarod. Akarata ellenére senkit sem lehet megmenteni.
Ps: mondanmám, hogy írj nyugodtan privátot, de az utóbbi napokban olyan sok csalódás ért ezzel kapcsolatban IS ezen a fórumon, hogy úgy döntöttem, nem vállalok be többé senkit privátba. Mindneki csak kapni akar és még egy köszömre sem méltatja azt, aki önként tesz érte, a tudása és tapasztalata legjavát adva. Ha nekem fogta volna valaki annak idején a kezemet, amikor segítségért kiáltottam a pokolból, ma nem itt lennék és nem szenvedtem volna eddig és most sem ennyit. De nekem nem volt senki, aki meghallja a segélykiáltásokat. Mindenki süket volt, vak és néma.
Minden jót!
"ide a megkeseredett életunt emberek járnak!"
Tehát akkor te is ebbe a kategóriába vagy rangsorolható! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!