Mit gondolsz az édesanyámról? Milyen anya az ilyen? Te hogy kezelnéd ezt a szituációt?
Édesanyám 50 éves, egy meglehetősen telt, jól öltözött, mindig sminkelt, brill ékszerekkel feldíszített.... ahogy ő mondja "úrinő".
Kb. 15 éve dolgozik egy bankban, nem tudom mennyi fizetést kap, mert soha nem mondja, de egyszer hallottam a telefonba, hogy 160 ezer forintot kap havonta.
A fizetéséből egyetlen 1 forintot sem ad haza, annak ellenére, hogy nálunk (apummal és velem) lakik. Ez az apukám lakása, ő fizeti MINDEN költségét, ami kb. 70 ezer forint havonta.
Mivel anyukám naponta 2x fél órán át zuhanyzik, naponta 2x járatja a mosogatógépet és 2x a mosógépet, illetve állandóan felmos, a vízszámlánk 28000 forint. (Megjegyzem elég neki 2 sima poló, hogy betegye 90 fokra 60 percre a gépbe, vagy 2 mosatlan tányér hogy máris indítsa a mosást.)
A telefonszámlánk 20000 forint, mivel nem a mobiljáról intézi a hívásait (ímád beszélni, főleg telefonon csupa hülyeségekről pletykálkodik az ismerőseivel...).
Apum fizeti az étkezését is. Naponta iszik 1 doboz tejet, egy doboz kávé elég neki 3 napra, mindamellett rengeteget eszik, pl. egy fél dinnyét eltüntet nassiként naponta.
Főzni nem tud. Tanulásban soha nem segített nekem. Türelme az nulla. Amit csinál, az veszekedés az apummal, hogy adjon neki költőpénzt, vagy éppen takarít. Ha takarít (kétnaponta) az egész lakást felforgatja, és nekünk parancsolgat, hogy porszívózz fel, törölgess le, teregess ki, kérj apádtól pénzt és menj a boltba, hozzál tísztítószereket.....
A napokban derült ki, hogy 2 millió forint van a bankszámláján, (amit így apumat maximálisan kihasználva a fizetéséből rakott össze) illetve egy óriási doboza van brilliáns ékszerekkel teli (fülbevalók, nyakék, 3 gyűrű, aranyóra brillekkel díszítve, igazgyöngy nyakék stb.).
Én tőle érettségire annyit kaptam (természetesen semmi ajándék), hogy még a szalagavatómra se jött el, közölte, hogy más dolga van.
Nagyon sajnállak! Annyit tudtok tenni, hogy a telefont lekódoltatjátok és megmondjátok, hogy ha nem ad haza pénzt mehet ahova szeretne. Nekem még rosszabb az "anyám", saját gyerekeit tagadja meg mert az öcsém és én a szemébe mertük mondani az igazat. Gusztustalan egy "ember" kár, hogy él még! Remélem neked azért rendeződik a helyzeted!
Minden jót kívánok!
Egy lassan 2 gyerekes anyuka
ha ez mind igaz akkor az anyád nem is igazi anya
legalább a szalagavatódra elmehetett volna
milyen bunkó basszus :S
Mire gyűjt? Utazásokra. Egyiptomba, Mexikóba, Peruba, meg ilyen flancos utazásokra akar majd menni, ha nyugdíjba ment.
Apum tehetetlen. Természetesen nem tetszik neki ez az egész! Mivel nagyon nagy papucs ez annyiban nyílvánul meg, hogy ha anyukám nincs itthon jön a szobámba, és nekem szidja MEGÁLLÁS NÉLKÜL. Mindig ugyanazt mondja, de akár ezredjáre is elmondja, hogy mekkor k*rva, hogy megcsalta, hogy megvetette anno azt a méregdrága bútort, hogy ezt a tv-t is ő ordított hogy kell, hogy minden pénzét megeszi, hogy nem maradt pénze.
Meg azt szokta csinálni apum, hogy jön a szobámba egy tollal meg egy papírral és összeírja hogy mennyi kiadása volt és ebből mennyi az ami az anyukámra ment. Közli, hogy a következő 20 napra maradt 10000 forintja, tegyem el, rejtsem el előle és osszam be.
19 vagyok, lány.
Érdekes egy házasság lehet, ahol a feleknek lövésük sincs egymás anyagi dolgairól és ennyire külön gazdálkodnak.
És hogy telnek az esték? Mennyire van családi légkör és intimitás?
Mert nekem ez inkább egy kihasználó szobatársi viszonynak tűnik, mint házasságnak.
Már ne is haragudj,de miért vagytok ilyen tehetetlen,lehetetlen emberek?!Te és Apukád?Oda kell(ene) állni elé,és kerek-perec m egmondani,hogy ez nem mehet így tovább...
A lakást Apukád örökölte(vagy örökségből vette)?Vagy van házassági szerződésük?Mert ha NEM,akkor az a lakás KÖZÖS,még akkor is,ha Apukád fizeti a rezsit.
Mondjuk nekem elég valószínűtlen a szitu,de láttunk már éjjeliőrt nappal meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!