Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz az édesanyámról?...

Mit gondolsz az édesanyámról? Milyen anya az ilyen? Te hogy kezelnéd ezt a szituációt?

Figyelt kérdés

Édesanyám 50 éves, egy meglehetősen telt, jól öltözött, mindig sminkelt, brill ékszerekkel feldíszített.... ahogy ő mondja "úrinő".

Kb. 15 éve dolgozik egy bankban, nem tudom mennyi fizetést kap, mert soha nem mondja, de egyszer hallottam a telefonba, hogy 160 ezer forintot kap havonta.

A fizetéséből egyetlen 1 forintot sem ad haza, annak ellenére, hogy nálunk (apummal és velem) lakik. Ez az apukám lakása, ő fizeti MINDEN költségét, ami kb. 70 ezer forint havonta.

Mivel anyukám naponta 2x fél órán át zuhanyzik, naponta 2x járatja a mosogatógépet és 2x a mosógépet, illetve állandóan felmos, a vízszámlánk 28000 forint. (Megjegyzem elég neki 2 sima poló, hogy betegye 90 fokra 60 percre a gépbe, vagy 2 mosatlan tányér hogy máris indítsa a mosást.)

A telefonszámlánk 20000 forint, mivel nem a mobiljáról intézi a hívásait (ímád beszélni, főleg telefonon csupa hülyeségekről pletykálkodik az ismerőseivel...).

Apum fizeti az étkezését is. Naponta iszik 1 doboz tejet, egy doboz kávé elég neki 3 napra, mindamellett rengeteget eszik, pl. egy fél dinnyét eltüntet nassiként naponta.

Főzni nem tud. Tanulásban soha nem segített nekem. Türelme az nulla. Amit csinál, az veszekedés az apummal, hogy adjon neki költőpénzt, vagy éppen takarít. Ha takarít (kétnaponta) az egész lakást felforgatja, és nekünk parancsolgat, hogy porszívózz fel, törölgess le, teregess ki, kérj apádtól pénzt és menj a boltba, hozzál tísztítószereket.....

A napokban derült ki, hogy 2 millió forint van a bankszámláján, (amit így apumat maximálisan kihasználva a fizetéséből rakott össze) illetve egy óriási doboza van brilliáns ékszerekkel teli (fülbevalók, nyakék, 3 gyűrű, aranyóra brillekkel díszítve, igazgyöngy nyakék stb.).

Én tőle érettségire annyit kaptam (természetesen semmi ajándék), hogy még a szalagavatómra se jött el, közölte, hogy más dolga van.

2011. aug. 19. 15:46
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
0%

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:14

Igy van, semmi koze a kerdezonek a szulei elb.szott hazassagahoz. De, ha annyira bele akar merulni, 19 eves, felnott, miert nem koltozik el apjaval, takarekoskodjanak egyutt. Ez is egy megoldas.

2011. aug. 19. 16:19
 22/45 anonim ***** válasza:
87%
Apukád egy áldozat típusú ember, anyukád meg kihasználja. Együtt nyaralnának?
2011. aug. 19. 16:19
 23/45 A kérdező kommentje:

Hogy telnek az esték?

Nézzük a tv-t, pontosabban a híreket (anyumat azt nézi állandóan). Közben apum szidja a kapitalizmust meg a rendszert. Ezek után eszébe jut a felesége, hogy ő "kapitalista" és elkezdi őt szidni. Anyum meg röhög rajta, elkezdi csúfolni (ökör, csóka, nem százas stb...) vagy azt mondja hogy kussoljon be mert a tv-t akarja nézni.

2011. aug. 19. 16:22
 24/45 A kérdező kommentje:

A lakást házaság alatt vette, és van egy telkünk is, azt is. Anyukám kéri mindennek a felét a válásért cserébe. Apumnak ennyi pénze nincs.

Apum azt mondja, hogy ő nem költözik sehova, ÉN RÚGJAM KI AZ ANYÁMAT. Apum édesanya (nagyi) meg azt hajtogatja, hogy menjünk panaszkodni a "Tanácsba", de azt nem érti meg hogy ez már megszűnt.

Apum amúgy 69 éves.

2011. aug. 19. 16:26
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Menj el dolgozni minél előbb és próbálj meg pénzt gyűjteni,hogy elköltözhess otthonról... Én a helyedben kimennék hajóra dolgozni,vagy bébiszitternek angliába...
2011. aug. 19. 16:30
 26/45 A kérdező kommentje:

16:30

Babysitter Angliában.

Tudod 19 éves vagyok, egyetlen magánórát sem vettem, de tavaly felsőfokú angol nyelvvizsgát tettem. Hogyan? Határozott célom volt külföldre kijutni rögtön érettségi után (hogy megszabaduljak tőlük), ezért kőkeményen tanultam az angolt, tudtam hogy ez lehet a kulcs.

De szüleim lebeszéltek. Megfélemlítettek nagyon durva sztorikkal, és anyukám (apum támogatásával) kijelentette hogy egyszerűen nem enged el. (Apum itthon van a nap 24 órájában tehát fizikailag nem enged el.)

A másik meg az, hogy bekerültem az ország legnívósabb egyetemére. Szeptemberben kezdek.

2011. aug. 19. 16:39
 27/45 anonim ***** válasza:
81%

16.30 vagyok,jó ne haragudj,nem támadásként írtam!Nem tudtam,hogy mész egyetemre.

(Én is saját erőmből letettem sok sok éve a felsőfokút már 18évesen,egyetemre is jártam...).

Nem tudom mi lenne a helyes döntés ilyenkor.Őszintén sajnálom,hogy ilyen anyukád van,nekem sem adatott meg egy szerető aranyos "Édesanya" sajnos.Bár én már külön élek,nekem már könnyebb,de ha csörög a telefonom görcsbe rándul anyámtól a gyomrom is az idegtől.

Annyit tudok mondani,hogy ha lehetőséged lesz diákmunkát,vagy valamit elvállalni,nyáron vagy évközbe az egyetem mellett, akkor kezdj el pénzt gyűjteni.Ha meg lesz a diplomád,és egy jó állásod is majd+némi tartalékod,akkor valahogy menj el otthonról.(ha 7 féléves képzésre mész,akkor már csak 4évet kell kibírnod otthon..)

2011. aug. 19. 16:46
 28/45 anonim ***** válasza:
41%

Nézd, ha annak idején apukàd elvett egy 19 évvel fiatalabb nõt,akkor most annak a levét issza. Az apukàd pénze kellett neki csak.

Remélem az anyukàd nem abból a korosodó nökböl szàrmazik, akik kijàrnak fiatal fiùkkal havarkodni az arab orszàgokba.(ez csak feltételezés és nem sértésként irtam)Sajnos nagyon sok ilyenfajta nõkrõl lehet hallani.

2011. aug. 19. 18:03
 29/45 anonim ***** válasza:
Apád legyen férfi és válljon el akkor anyúd pénzének a fele az ővé, a lakás az övé és akkor kirakhatja, mért nem tete meg eddig mért türitek.
2011. aug. 19. 20:59
 30/45 anonim ***** válasza:
25%
Te NEM rúghatod ki...mellesleg Apukád sem(mint írtad,a házasság alatt vették-ha nincs szerződés,meg külön vagyoni igazolás,akkor mindegy hogy csak Apukád vette,a jog szerint KÖZÖS).De a kommented alapján Apukád sem az a "király" fickó.Mi az,hogy NEM ENGED EL?Miért,mit csinál?!És azt írod,Anyukád támogatásával.Szerintem ezt az egész dolgot Te dramatizálod túl,Ők úgy boldogok,ahogy vannak,még ha Apukád,vagy Anyukád lázad is olykor(az én szüleim(akik ma 41 éves házasok) pont így élnek,én 38/N vagyok,-2 gyerekkel,saját házzal,egzisztenciával,meg persze egy jó férjjel-mégsem akarom megváltoztatni se Őket,se a körülményeiket).Ha Neked így nem felel meg,menj el kollégiumba.
2011. aug. 20. 01:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!