Mit gondolsz az édesanyámról? Milyen anya az ilyen? Te hogy kezelnéd ezt a szituációt?
Édesanyám 50 éves, egy meglehetősen telt, jól öltözött, mindig sminkelt, brill ékszerekkel feldíszített.... ahogy ő mondja "úrinő".
Kb. 15 éve dolgozik egy bankban, nem tudom mennyi fizetést kap, mert soha nem mondja, de egyszer hallottam a telefonba, hogy 160 ezer forintot kap havonta.
A fizetéséből egyetlen 1 forintot sem ad haza, annak ellenére, hogy nálunk (apummal és velem) lakik. Ez az apukám lakása, ő fizeti MINDEN költségét, ami kb. 70 ezer forint havonta.
Mivel anyukám naponta 2x fél órán át zuhanyzik, naponta 2x járatja a mosogatógépet és 2x a mosógépet, illetve állandóan felmos, a vízszámlánk 28000 forint. (Megjegyzem elég neki 2 sima poló, hogy betegye 90 fokra 60 percre a gépbe, vagy 2 mosatlan tányér hogy máris indítsa a mosást.)
A telefonszámlánk 20000 forint, mivel nem a mobiljáról intézi a hívásait (ímád beszélni, főleg telefonon csupa hülyeségekről pletykálkodik az ismerőseivel...).
Apum fizeti az étkezését is. Naponta iszik 1 doboz tejet, egy doboz kávé elég neki 3 napra, mindamellett rengeteget eszik, pl. egy fél dinnyét eltüntet nassiként naponta.
Főzni nem tud. Tanulásban soha nem segített nekem. Türelme az nulla. Amit csinál, az veszekedés az apummal, hogy adjon neki költőpénzt, vagy éppen takarít. Ha takarít (kétnaponta) az egész lakást felforgatja, és nekünk parancsolgat, hogy porszívózz fel, törölgess le, teregess ki, kérj apádtól pénzt és menj a boltba, hozzál tísztítószereket.....
A napokban derült ki, hogy 2 millió forint van a bankszámláján, (amit így apumat maximálisan kihasználva a fizetéséből rakott össze) illetve egy óriási doboza van brilliáns ékszerekkel teli (fülbevalók, nyakék, 3 gyűrű, aranyóra brillekkel díszítve, igazgyöngy nyakék stb.).
Én tőle érettségire annyit kaptam (természetesen semmi ajándék), hogy még a szalagavatómra se jött el, közölte, hogy más dolga van.
Utolsó te mekkora egy suttyó vagy.....
Én dramatizálom túl??? Azt hogy a nap 24 órájában egymást szidják és ordítbálnak egymással és apum mondja hogy már rég megölte volna csak nem akar börtönbe jutni...
Én dramatizálom túl, hogy anyukám aggresszív módon kihasználja az édesapámat, aki rendkívül gyáva lévén nem mer ellen tenni??
Én dramatizálom túl, hogy volt annyira összekaptak, hogy a szomszéd rendőrséget hívott? Vagy hogy amikor 3 éves voltam anyukám leejtett és eltört mindkét kezem, és a kórházban elkezdett hisztériázni amikor az orvos közölte, hogy feljelenti?
Vagy én dramatizálom túl, hogy bármikor gond nélkül kijelenti, úgy kellett neki a gyerek mint púp a hátára??
Kollégiumba nem tudok menni, mert 20 percre lakom az egyetemtől, ide vagyok bejelentve apummal. Tehát kérdem én, hogy melyik pesti kollégium venne fel egy lányt aki ilyen közel lakik egy lakásban, ahova ő és az apukája van csak bejelentve???
Kérdező, az utolsó válaszadó normális hangnemben írt, nem kellett volna így felkapnod a vizet.
Elárulnád, hogy mégis milyen javaslatot vártál tőlünk? Itt elsősorban apádnak kell lépnie - elválnak és kész, Te meg keresel valami munkát az egyetem mellett és elmész albérletbe.
de szerintem a kérdező jogosan kapta fel a vizet
velem is ez van,nem telik el úgy nap hogy a szüleim ne ordibálnának egymással
és apám ma is nekem kezdett el panaszkodni hogy legszivesebben össze-vissza verné anyámat,csak nem akar börtönbe kerülni
szerintem a kérdező egyáltalán nem dramatizál túl semmit
Kíváncsi voltam, úgy általában mások mit szólnálnak eme helyzethez, mert anyum határozottan azt állítja más férfi (aki nem egy olyan semmirekellő büdös bunkó mint az apám) kocsit vesz a nejének, meg a Kanári-szigetekre viszi nyaralni, illetve wellness szállókba fizeti be a családot hétvégenként.
Kíváncsi voltam, hogy csak én meg apum gondolja ezt "helytelennek", és anyukámnak van igaza, vagy igazunk van nekünk.
Azt, hogy valaki azt mondja ÉN nagyítom fel ezt az egészet, azt nem vártam.
Illetve arra is kíváncsi voltam, hogy ha TE ŐSZINTÉN belegondolod magad eme szituba, mit tennél.
jó suli meg minden?
Csak nehogy miután elállj dolgozni,egy jól fizető állásod legyen,anyád téged is jól lehúzzon anyagilag babám.
Mert kinézném belőle.
Apád követte el a hibát,szerintem te nem,mert egy gyerek nem igazán tud beleszólni a felnőttek dolgába.
Adott egy pénzsóvár anya,aki szeret gyűjtögetni,és vásárolgatni,és az sem érdekel h ennek megvalósítása érdekében a családján spórol.Sajnos anyád egy önző,vén szatyor lehet,és bocs!
De van még egy papucsférjünk is,aki a lányának szidja ezt a szörnyű nőszemélyt,aki élősködik rajta mint egy 2 hétig éhező szúnyog az elefánton.Elmondanám h sajnos sok hazánkban a nőverő férfi pajtás,tehát más már kb kifilézte volna anyádat az esti vacsorához.Jaj de van még egy fiatal lánykánk is,aki mindezt jól megszívja.
Tudod mi a megoldás?
Amint lehetőséged van rá,HÚZZ EL A FRANCBA?ÉS LEGYÉL ÖNÁLLÓ,MERT ISMERŐS A SZTORI!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!