Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 évesen téged mennyire...

18 évesen téged mennyire korlátoztak a szüleid?

Figyelt kérdés

Jövőre fogom betölteni a 18.életévemet,és már előre látom,hogy akkor is hasonló lesz a helyzet,mint most,hogy nem fognak elengedni bulizni,olyan helyre,ami nem itt a közelben van.Nyáron mindenképp dolgozni akarok,sőt már előtte is,így lenne saját keresetem,esetleg arra is gondoltam,hogy a Balcsinál kereshetnék munkát,és akkor oda le is költözhetnék arra a 3 hónapra.De már előre tudom,hogy ebből megint vita lesz.

Titeket mennyire korlátoztak a szülök 18 évesen?

2011. aug. 18. 21:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
18 éves vagyok, és engem már abszolút nem korlátoznak. Elengedtek nyaralni a barátaimmal, és jövőhéten utazok külföldre egyedül. Bár igaz, soha nem voltam egy bulizós vagy megbízhatatlan gyerek...
2011. aug. 18. 21:51
 22/28 anonim ***** válasza:
Eléggé. Még most is. Mondjuk még nem tudtam elköltözni sajnos (mondjuk már érik :D)... most már annyira nem korlátoznak (mert látják, hogy felelősségteljes vagyok, mindent rendesen végiggondolok stb.), de még most is szinte minden pillanatomról be akarnak számoltatni, meg kell mondanom, mikor fogok hazaérni... meg hát amíg otthon vagyok, szinte mkihez nekem kell alkalmazkodni (hozzám meg kb. senki, de ezt már megszoktam -.-), szval más értelemben is korlátozva vagyok (mikor, meddig tévézhetek, hallgathatok zenét stb.)
2011. aug. 18. 22:01
 23/28 ava87 ***** válasza:
Engem semennyire, igaz, már előtte sem nagyon. Mondjuk azt nem tekintem korlátozásnak, hogy meg kellett mondanom, hova megyek, mikor jövök, mert amúgy a saját döntésem volt, hogy mit csinálok, csak akarták tudni, hol keressenek, ha nem jövök haza akkorra, amikorra ígértem. Meg persze a társas együttélés szabályait be kellett tartani, de asszem ez így normális.
2011. aug. 18. 22:02
 24/28 anonim ***** válasza:

engem semmiben nem korlátoznak, 18 vagyok.

annyi hogy tanuljak és akkor "azt csinálok amit akarok" :)

(ettől függetlenül nem drogozom,füvezem.Alkoholt csak néha iszok)

2011. aug. 18. 22:13
 25/28 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon, legalábbis ha másokhoz viszonyítjuk. Be kellett jelentenem mikor hova akarok menni, aztán vagy elengedtek vagy nem. Ha igen, közölnöm kellett mikor megyek, mikor jövök (ha elmentem ritkán bulizni, akkor éjfél előtt már hívogattak, hogy mikor megyek).

Most 19 vagyok, nyáron dolgozni szerettem volna, nem engedték. Még másik városba se nagyon utazhatok egyedül, maximum akkor, ha olyanokhoz megyek, akiket ők is ismernek, de az sem biztos (ha meg csak én ismerem őket, akkor biztosan nem).

Tudom, hogy ezt csak féltésből csinálják, de akkor is megölik/megölték vele minden szociális életemet, meg az önállósodási kísérleteimet...

2011. aug. 18. 22:17
 26/28 anonim ***** válasza:

22:17-es vagyok:

Annyit még hozzátennék, hogy sose kerültem sehol semmilyen bajba, jól tanultam, szóval még ez se lehet/lehetett oka, hogy alig engednek valahova.

2011. aug. 18. 22:18
 27/28 anonim válasza:

Velem is ezt csinálták, egészen addig míg nálam be nem telt a pohár és megmondtam,hogy ha nem fejezik be akkor én lelépek..elköltözök. :)

Tehát én most arról beszélek,hogy volt napokig a legjobb barátnőmnél aludtam..megengedte, aztán apámnak bekattant az agya és azt mondta,hogy sehova.. még matek tanárhoz sem engedett.. mondván,hogy nem tanulnánk..érettségi előtt. :)

Megfogtam magam,összepakoltam a cuccaim, én megyek ..és eljöttem..

Elköltöztem.. rájöttek,hogy nem tettek ezzel a korlátozással jót,sőőőt nagyon is rosszat.

Egész nap hívogattak, hogy menjek haza hónapokon keresztül:) Aztán végül arra a döntésre jutottunk,hogyha ezt befejezik akkor esetleg újra a családjuk része leszek..:)

Amióta hazaköltöztem minden rendben,alig veszekszünk,jól megértjük egymást .:)

19L

2011. aug. 19. 10:02
 28/28 anonim ***** válasza:
Nagyon-nagyon. Érettségi után 3 héttel el is költöztem. Ennek 5 éve. Férjhez mentem, és szüleimmel olyan 3 lépés távolság kapcsolatban vagyunk. Azt hiszem, már diliházban lennék, ha nem jöttem volna el.
2011. aug. 19. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!