Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 évesen téged mennyire...

18 évesen téged mennyire korlátoztak a szüleid?

Figyelt kérdés

Jövőre fogom betölteni a 18.életévemet,és már előre látom,hogy akkor is hasonló lesz a helyzet,mint most,hogy nem fognak elengedni bulizni,olyan helyre,ami nem itt a közelben van.Nyáron mindenképp dolgozni akarok,sőt már előtte is,így lenne saját keresetem,esetleg arra is gondoltam,hogy a Balcsinál kereshetnék munkát,és akkor oda le is költözhetnék arra a 3 hónapra.De már előre tudom,hogy ebből megint vita lesz.

Titeket mennyire korlátoztak a szülök 18 évesen?

2011. aug. 18. 21:19
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Engedtek bulizni, de minden alkalomnak következményei voltak - elsősorban fater részéről, így jobb a békesség alapon inkább lemondtam róla. A barátaim elmarták tőlem, alig volt saját életem, így költöztem is, amint lehetett, és meg sem álltam 300 km-nél közelebb. A következő cél: saját bankszámla, amit nem ellenőriznek, és amire mehet majd a fizetésem, ha dolgozni fogok egyetem mellett, ahova amúgy is alig kell bejárnom - mert, hogy fogok, ezen vitáztunk egész nyáron, mert ők nem engednek, így pedig nem marad más megoldás.
2011. aug. 18. 21:34
 12/28 anonim ***** válasza:

Nem ma voltam 18 éves, hanem 35 éve. Nagyon szigorúan fogtak a szüleim, nem járhattam discoba, már este 8-ra otthon kellett lennem. 20 évesen férjhez mentem, az esküvőm előtt 2 hónappal anyukám "nagylelkűen" közölte, hogy mivel már menyasszony vagyok elég ha 9-re megyek haza.

Kimaradt az életemből a tinik "tombolása", ez sokszor hiányzott. Megfogadtam, hogy én másképp fogom nevelni a gyerekemet. Igaz nekem fiam született, de már 15 évesen elengedtem szórakozni.

2011. aug. 18. 21:35
 13/28 anonim ***** válasza:

Nagyon.

Sehová sem mehettem. Vagy legjobb esetben is 22:00-ra haza kellett érnem.

A többire nem emlékszem.

2011. aug. 18. 21:35
 14/28 anonim ***** válasza:
Semmennyire,mert már 17 évesen önnelátó voltam,állj a sarkadra,munka suli mellett is műkdik,aztán ha van fedezet,keress albérletet,én is így kezdtem,vagy úgy jársz,mint egy pár "felnőtt oriáscsecsemő"akik 26 29,40 évesen is otthon vannak,és engedélyt kérnek a levegővételre is.
2011. aug. 18. 21:39
 15/28 anonim ***** válasza:

a szülőktől való leválás egy folyamat.

nem lehet azt mondani, hogy holnaptól 18 vagyok, hagyjatok menni, ahova szeretnék.

én olyan 16 körül kezdtem a "harcot", 18 évesen már elég volt mondanom, h megyek, majd jövök.

ha eddig nem kezdted el, és nem értél el eredményt, akkor ez leginkább csak akkor fog megváltozni, ha elköltözöl.

2011. aug. 18. 21:40
 16/28 anonim ***** válasza:
Engem soha nem korlátoztak semmiben. Talán azért mert nem voltam problémás tini :) Viszont ha elmentem valahova, meg kellett mondanom, hogy hova és hogy mikor jövök haza nagyjából.
 17/28 anonim ***** válasza:
Nem mondom, hogy korlátoztak, de nem is engedtek el úgy, hogy nem tudtak róla és akkor menjek haza amikor akarok. De ha menni akartam valahova nagy ritkán akkor kompromisszumot kötöttünk.
 18/28 anonim válasza:

18 vagyok.

Ha vezetek/ tudják, hogy vezetni fogok figyelmeztetnek, hogy ne igyak. Ha bejelentem, hogy megyek ki nem ellenkeznek, simán kiengednek. Addig maradok kint, míg jól esik. Anyu szokott szólni előtte, hogy mindig gondoljam meg először, hogy mit teszek (főleg ha csajjal megyek ki :D )

Sosem keveredtem még nagyobb bajba, így bíznak bennem. Nem drogozom, nem cigizem és alkoholista hajlamom sincs. Sportolok, ami fontosabb nekem a piánál és ezt ők is tudják. Felelős vagyok a tetteimért, csajokkal is józanul bánok. (piáskefélés nuku :D )

Tanács neked: szerintem próbálj a bizalmukba férkőzni, legyen valami hobbid ami fontos neked. (pl. sport) Ha látják rajtad, hogy felelős vagy, enm lesz gond.

2011. aug. 18. 21:41
 19/28 anonim ***** válasza:
@21:32: Ezt én is előttem otthon, a válasz az volt hogy ez addig laksz itt amíg megengedjük. :DDD
2011. aug. 18. 21:47
 20/28 anonim ***** válasza:
Anyám mindig csak annyit mond, hogy nem akarja, hogy még vastagabb legyen a karom a kondizástól, de hát nem tud ellene mit tenni. Majd beletörődik.
2011. aug. 18. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!