Miért kell ilyen neveket adni a gyerekeknek? Nem veszi észre a szülő, hogy nevetség tárgyává teszi a saját gyerekét?
Régebben olvastam egy cikket, hogy az MTA milyen neveket engedélyezett és miket utasított el.
Rákerestem ma kíváncsiságból az engedélyezett utónevekre, és igencsak megdöbbentem. Csak a női neveknél nézelődtem, de valósággal sokkolt.
Pl: Kandida, Meggi, Dió, Színes!!! és ez csak pár.
Mondjátok meg, szerintetek mi értelme van?
Persze, én is majd szeretnék különleges nevet a kislányomnak, de nem fogok szegényből h.ülyét csinálni.
Én is letöltöttem a MTA honlapjáról azt a két pdf-et és döbbenet, miket engedélyeznek.
Vadvirág, Tűzvirág, Gyöngyvirág, Skolasztika, Fahéj stb.
Egyszer találkoztam két kislánnyal, akiknek a szülei Skoda-mániásak voltak és az egyiküknek Oktávia volt a neve, a másiké Felícia.
(Skoda Octavia, Skoda Felicia)
És ez komoly, nem kamu!
Ma 16:10-esnek, akik 3-an testvérek. Az oké, hogy Neked tetszenek azok a nevek. Elmondom nekem mi jut róluk eszembe:
Klió: van egy ilyen autó (Renault Clio)
Kasztor: ez egy motorolaj márka (Castor Oil)
A Kaliopé az oké, görög hangzású, elfogadható, még megkockáztatom szép is.
A névválasztásnál szerintem arra kell figyelni, hogy ne legyen más jelentése a névnek, csak név legyen. Pl.: Eperke. Sosem egy embert, hanem egy gyümölcsöt fogok magam elé képzelni, amikor kimondom szerencsétlennek a nevét. Ez pedig sem neki, sem nekem nem jó.
ma 19:05-nek
Nos ha így nézzük akkor igen valakinek ezek a jutnak eszébe..
De utána néztem.
Én 1972-ben születtem és akkor még nem létezett olyan autó márka hogy Renault Clio..A gyártási éve 1990-től indult.
A castor olaj után is érdeklődte egy kicsit.A bátyám 1969-ben született.Akkor még véletlenül sem volt olyan motorolaj hogy "castor oil"..
Ha így nézzük akkor minden nevet lehet valamihez párosítani..
De tetszik hogy a nevem egy kocsi márka neve is...(lehet hogy le is cserélem az autómat erre a márkára???"
Sztem sok olyan név van, ami csak egy kislánynak aranyos, de egy felnőtt nőnek furán hat.
Pl.: Flóra, Fanni, Panna/Panni, Hanna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!