Mit gondoltok a Sándor névről, ha fiúnk születik?
Szia!
Szerintem is ki ment mar a divatbol ez a nev...
Nekem Sanyi a lo jut rola eszembe :) uvegtigris :D
Bocsi ezt nem sertesnek irtam de nekem meg a szuleim a Maria nevet adtak es hat mit mondjak eleg gaz bemutatkozni ilyen nevel mindenhol.. De legalabb becezve tok jol hangzik a Marcsi vagy Marcsika..Mindenki igy hiv :) Szerintem az csak elonyt jelent a babanak ha nem os regi nevet adtok :)
Elsőre Révész Sándor ugrott be, és Bencsik Samu.
Nekem már ezért kedves név, 20 éveseknek talán nem mond semmit.Paraszt név? Lehet. Úgymint Petőfi, Bródy,aztán ha nem tetszik, és Márkot és Márkót fújtok, majd jön a Bárdosi, aki Sanyi...
Nekem mindkettő nagypapám Sándor volt, nagyon szerettem őket, de nem adnám még miattuk sem ezt a nevet a gyerekemnek. Nem tetszenek az ilyen öreges nevek... nem egy tizen- és huszonéves Sándorral beszéltem, aki átkozza a szüleit, mert ilyen nevet adtak. Sacának meg Alexnek becéztetik magukat, mert a Sanyinak a hallatától is rosszul vannak...
Ha meglátok az anyakönyvi rovatban József meg társai nevű újszülöttet, mindig arra gondolok, hogy fogja szidni a szüleit, hogy nem találtak "modernebb" nevet. És ez alatt nem a Dzsekszönt értem, hanem a mai átlag gyerekneveket. De pl vannak időtálló és nem öreges nevek, mint a Péter, Tamás, ezekkel semmi bajom.
Ha nektek teszik (függetlenül attól, hogy mi itt mit mondunk), akkor miért ne. :)
De a kérdésre a válasz: Szerintem nem rossz és jó a becézései is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!