Mit gondoltok a Sándor névről, ha fiúnk születik?
nekem tetszik, kisfiúként becézhető, felnőttként komoly, szerintem teljesen vállalható.
Azon meg jót röhögtem hogy a Márk és társai nem tömegnév:)
Van egy Sándor ismerősöm akit nagyon kedvelek, ezért tetszik a név.:)
Mondjuk egy kicsi gyereknek nem tetszik a Sanyika (mindig a buta Sanyika jut eszembe a Légy jó mindhaláligból) De a Sándor mindig is tetszett, 20 éves kor után rendben:D
A Sándor az Alexander név rövidüléséből fakad, rengeteg ismert ember van/volt, akit Sándornak hívtak és egyik sem volt paraszt. Nagy Sándor, I-VI Sándor pápa, I-III Sándor orosz cár, Kőrösi Csoma Sándor. Jelentése: férfiakat v. férfiaktól oltalmazó. Név elemzése:
Sándor név mély, érzékeny, tiszta személyiség kialakulását segíti. Intelligens emberét, aki az anyagi dolgokat megbecsüli. A név viselői minden jó minőségű dolgot élveznek, amit csak lehetőségeik megengednek. A Sándoroknak jó érzékük van az üzlethez és a vezetéshez. A legjobb munkát akkor végzik, ha függetlenül, önállóan dolgozhatnak, és cselekvés előtt megtervezhetik azt. Nem barátkoznak könnyen, inkább távolságtartók.
becézése: Sándorka, Sanyi, Sanyika, Sanci, Sankó, Sanyó, Sanya, Sandri, Satya (lehet válogatni)
Szerintem nagyon jó név! Szerintem butaság az olyan érv, hogy csúfolni fogják, meg hogy a csajozásnál hátrány - van itt valaki, aki a neve miatt választotta a párját?! :DD
Csomóféleképpen lehet becézni is: Sanyi, Sankó, Sanya, Sanci, stb. A Sándor ráadásul szerintem nagyon tekintélyt parancsoló név, igazi, férfias :)
Az, hogy nem divatos, kit érdekel? Legalább nem lesz húsz Sanyi az osztályban, csoportban..
Szerintem bátran, főleg, ha nektek tetszik! :)
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:26
Ne haragudj de Te nem vagy normális, vagy simán még óvodás szintjén vagy (még azon se mert még az óvodások sem az alapján választanak barátot, hogy kit hogy hívnak, te jóóó ég)
Bocs de ha te az alapján választottál párt magadnak, hogy hogy hívják a párodat akkor magadon is nevess kicsit, légyszives...
A másik: a Sándor egyáltalán nem "paraszt" név, el vagy tévedve egy kicsit...
Nekem van egy barátnőm, Irénnek hívják. Utálja a nevét, szerintem se szép...:D
DE van egy nagyon szép párkapcsolata, híres énekesnő, nyert már versenyeket, boldog ember.
Szóval bárcsak egy szülőnek annyi hibája lenne a gyermeke felé, hogy Sándor-nak kereszteli...
Kérdező, ne hallgass senkire!!!!!! (az előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!