Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez most gyávaság és önzőség a...

Ez most gyávaság és önzőség a párom részéről, azért mert vmilyen testi fogyatékossággal rendelkezem?

Figyelt kérdés
Kistestvérke a téma. Van egy nagyon szép teljesen egészséges kisgyerekünk, és már sokszor pedzegettük, jó lenne egy neki kistesó. Nekem alig észrevehető fogyatékosságom van (ez lehet látás, hallás, vagy mozgászervi), és ő úgy gondolja, ill. fél, hátha örökli a "betegségem" és ezzel elrontva az ő kis életét. Bennem eltört valami. Beletaposott az anyasági mivoltomba. Valahol megértem, azt is tudom, mert annyira átlátok rajta, hogy a terhességemet is végigizgulta, vajon makkegészséges lesz a babánk. Kistestvér témában azt mondta hogy a DNS-ekkel nem lehet játszani, valahogy úgy éreztem, bánja hogy velem jött össze. Azt nem értem, ha engem így fogadott el és szerelmesedett belém, akkor nem értem az aggályait. Én nem érzem azt, hogy a kistesónak baja lenne. De az a tényt hogy fogyatékosságom miatt nem akar (tudom szeretne), ezt már gyávaságnak és önzőségnek veszem. Olyan érzés, mintha azt mondanák "jól van, többet nem kapsz csokit". Nem tudom mit gondoljak. Ha beteg lenne , akkor is szeretném, és ugyanolyan teljes életet élhetne mint én! És akkor ő elhagyna minket, mert esetleg baja lenne a babának? Egyszerűen nagyon fáj, fáj hogy megfoszt az újabb anyaságtól!
2011. aug. 18. 07:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%

egyszerűen nem értem azokat, akik a kérdezőt ítélik el? az első gyereket bevállalja a férj, ott nem volt gond, csak a második örökölheti? mi ez a baromság? ez az ember nem akar 2. gyereket, csak gerinctelen és gyáva odaállni és bevallani. Inkább önző, szemétláda a feleségére hárítja, aljas módon rombolva az önérzetét. Mi a fenének vette el? Mi a fenének csinált már 1 gyereket? Pláne, hogy ilyen "viszonylag" egyszerű betegségről van szó. Kinyílik a bicska a zsebemben, főként, hogy nálunk anyu is nagyot hall, akkor most sem nekem, sem az öcsémnek (egyikünk sem örökölte) nem lett volna szabad megszületni? nem lett volna szabad felnőnünk egy (nekem) tökéletes anya szárnya alatt?

bocs, ha értelmetlenül írtam, de szerintem ez egy felháborító történet és teljesen egyet értek a kérdezővel.

2011. aug. 18. 13:23
 22/28 anonim ***** válasza:
44%

Egyelöre arról NEM VOLT SZÓ, hogy a férj az elsö gyereket VÁLLALTA, valószinübb, hogy "becsúsztott" - vagy véletlenül, vagy a kérdezö segitségével.

Ezen kivül NEM arról vagy szó, hogy a kérdezö nem lehet anya, ugyanis MÁR az, csak a férj nem akar mégegyszer kockáztatni.

A nagyotthallás a legtöbb esetben örökölt, bármelyik gyerek örökölheti és akár olyan mértékben is, hogy SEMMIT sem hall. Szerintem ez olyan kockázat, amit TUDATOSAN vállalni nagy felelötlenség.

2011. aug. 18. 13:41
 23/28 anonim ***** válasza:
utolsó: ezt honnan veszed? milyen alapon vádolod a kérdezőt azzal, hogy a férje kívánsága ellenére "megszervezte", hogy legyen első gyerek? ha így lenne, nem ide írogatna tanácsot kérni, hogy hogyan intézze korrekten ezt a kérdést, hanem titokban teherbe ejtené magát, megint.
2011. aug. 18. 14:38
 24/28 anonim ***** válasza:

Mivel a kérdezö erre nem válaszolt, pedig már korábban is megkérdezte valaki, ezért feltételezhetö, föként, hogy a férj már az elsö terhesség alatt is ideges volt, hogy a pici egészséges lesz-e.

Ha ez igy volt, akkor a férj mostmár nem bizik meg ebben a kérdésben a feleségében és ezért nem tudja csak úgy teherbe ejtetni magát.

2011. aug. 18. 21:33
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit furán gondolkozol,az hogy a páron nem szerten sérült gyereket nem jelenti azt hogy téged nem szeret,nem fogadott el,ez hülyeség.

Allergiám van ami csunya kiütésekkel jár,mikor terhes lettem beszélgettünk és a párom is azt mondta hogy nem szeretné hogy a lánya ilyen lenne,ez a normális gondolkozás,egy szülő mindig jót,jobbat akar a gyerekének.

2011. aug. 19. 08:12
 26/28 A kérdező kommentje:
Le vagyok döbbenve, azok válaszán, akik azt feltételezték, hogy szándékosan estem teherbe. EGYÁLTALÁN NEM SZÁNDÉKOSAN! Nem aljas, és galád módom a párom tudta nélkül. Mi nagyon akartuk ezt a babát, és nagyon szép kis szerelemgyerek. Csak az fáj, hogy a hallásomat vetíti ki a második babára, ez esett szarul!!!
2011. aug. 22. 10:36
 27/28 anonim ***** válasza:

Tudod, még ha egy halálos kimenetelű betegségről lenne szó, agy egy olyan dologról, ami tényleg veszélyes, akkor megérteném az álláspontját. Egy gyerek összejött, és nem akar többet kockáztatni. De azt hiszem ezt te is így gondolnád. Viszont a nagyothallás azért nem ilyen dolog :) ahogy te is írod.

Szóval nekem az a véleményem hogy ő nem akar 2. gyereket és ennek köze nincs a te genetikádhoz. Egyébként milyen veled? nem érzed hogy távolodik? mert nekem ez lenne gyanús.

2011. aug. 23. 09:13
 28/28 anonim ***** válasza:

"Egyelöre arról NEM VOLT SZÓ, hogy a férj az elsö gyereket VÁLLALTA, valószinübb, hogy "becsúsztott" - vagy véletlenül, vagy a kérdezö segitségével. "

Azért a pár segítsége is kellett hozzá, hacsak nem Szűz Mária a kérdező személyesen.

Hát ja, én pl. rövidlátó vagyok,közepesen, a párom is. Most akkor nekünk se legyen soha gyerekünk? Én csodálatosnak érzem az életem a látáshibámmal együtt. Nem ezen múlik. Ha a gyerekemnek csak annyi boldogság jutna, mint nekem, akkor irigylésre méltó élete lenne. Akár élesen lát, akár nem.

2012. aug. 9. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!