Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek ha jogerős végzésse...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha jogerős végzéssel rendelkezem gyerektartásdíj végrehajtásával kapcsolatban, de nem történik semmi?

Figyelt kérdés
A volt férjem közel 600 ezer ft. gyerektartásdíjjal tartozik. Egyrésze már végrehajtásra került, de csak papíron. Tehát jogerős végzés van, csak nem történik semmi.Mit tegyek a továbbiakban,hogy ez tényleg behajtásra kerüljön, illetve a többi tartozásra újfent végrehajtást kell kérnem? Egyébként havi 30 ezer ft-ról van szó ami 3 gyerekre értendő összesen.
2009. aug. 19. 13:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
47%
Hát ha havi 30 ezerröl van szó, akkor a volt férjed max. 60 ezret kan havonta - mivel a fizetése felét vonják le. Ebböl nem hiszem, hogy 600 ezret ki tud fizetni. valamiböl neki is meg kell élni - és ez még az éhenhaláshoz se elég.
2009. aug. 19. 13:52
 2/17 A kérdező kommentje:
Többet keres de nem ez a lényeg.Ha fizetné a gyerektartást akkor nem halmozódott volna fel ennyi.Bíróság állapította meg,3 gyerekre szerintem ez nem sok. Ez a gyerekeknek jár!
2009. aug. 19. 14:02
 3/17 anonim ***** válasza:
87%

Legjobb tudomásom szerint a gyerektartást csak 6 hónapra visszamenőleg lehet követelni.

Ha pedig nincs miből végrehajtani, akkor nem tudják végrehajtani.

2009. aug. 19. 14:05
 4/17 anonim ***** válasza:
41%

Az igaz, hogy ennyi járna, de azért neki is kell valamit enni, meg lakbért fizetni.

Sok elvált nö gondolkodik úgy, hogy a férj csak fizesse az összes pénzét oda neki, saját magára meg ne költsön az apuka. Ha a biróság ennyit állapitott meg, akkor nem azért, hogy az apának sok-sok pénze maradjon, hanem azért mert nem várható el töle több a jövedelme alapján. (Ennyit CSAK AKKOR állapitanak meg, ha az apának már nem marad különben semmennyi se.)

Nagyon utálatosnak tartom, hogy sok nö válni akar, és csak azt nézi, hogy neki jusson minden, a férjének meg semmi - és még utánna pereskedik is, hogy nem fizet többet. Ha neked maradna csak annyi (ha a gyereket nem te kapod) akkor egyész másként látnád.

2009. aug. 19. 14:09
 5/17 A kérdező kommentje:
Valamit félreértettél.Nekem nem kell tőle semmi de a gyerektartás a gyerekeket illeti meg.Én meg azt tartom utálatosnak, ha valaki annyi felelősséget nem tanúsít, ha már elszúrta a gyerekek életét az alkoholizmusával legalább anyagilag támogatná őket.Végülis mi sem egyszerűbb annál ha teszünk az egészre. Majd anya megoldja.
2009. aug. 19. 14:25
 6/17 anonim ***** válasza:
22%

Ha nincs miböl, akkor hogy fizessen? Hiába lenne neked igazad, ha nincs, akkor nincs.

Nekem teljesen érthetetlen, hogy nök összeházasodnak alkoholistákkal, szülnek egy rakás gyereket neki és utánna meg csodálkoznak, hogy nincs miböl megélniük.

2009. aug. 19. 15:48
 7/17 A kérdező kommentje:
Úgy érzem a nemfizetős édesapák táborát erősíted.Ha nem tudsz értelmes tanácsot adni kérlek inkább ne írj. Csak magadról állítasz ki szánalmas bizonyítványt.Azt azért ugye nem gondolod komolyan,hogy a nem fizetett gyerektartásból akarok megélni.Az konkrétan vízre sem elég.Sajnálom,hogy ebben a kérdésben nem azt láttad meg mennyire szomorú az a tény hogy felelősségel elvileg rendelkező felnőtt mennyire nem törődik a gyerekeivel,holott senki nem tartott fegyvert a homokához,hogy ezek a gyerekek megfoganjanak. Az hogy a házasságnak vége lett nem a gyerekek hibája.Nyugi nem szenvednek hiányt semmiben.Hiszen van anyukájuk aki gondoskodik róluk.Nem én vagyok az egyetlen anya aki egyedül neveli,iskoláztatja,eteti,stb.a gyerekeit. És nem a volt férjem az egyedüli apa aki tesz a gyerekeire anyagilag,érzelmileg egyaránt.
2009. aug. 19. 17:48
 8/17 anonim ***** válasza:
55%

Mielött félreértesz: én négy gyerekes anya vagyok és nem fizetésképtelen apa.

Azonkivül az igaz, hogy nem tartott senki piszolyt a férjed fejéhez, amikor a gyerekek fogantak - de ismerek elég sok esetet, ahol a férj azt hitte, hogy a feleség szedi a gyógyszert és meglepö módon mégis terhes lett (a legtöbbszöt közvetenül a GYES/GYED lejárta elött. Te is ott voltál, és ha egy alkoholistának szülsz 3 gyereket, akkor te legalább olyan hibás vagy, mint a férj.

Itt is nagyon sokszor olvasom, hogy milyen szemét egy férfi, ha CSAK 10 - 20 ezer forintot fizet gyerekenként, de azt már senki se kérdezi, hogy neki mennyi marad - mert nagyon sokszor még minimalis szinten se tud megélni, csak ha valaki a családjából segiti.

2009. aug. 19. 19:17
 9/17 anonim ***** válasza:
59%

Én három gyerekes anya vagyok.Egyetértek az előttem szólókkal.Amikor olvasom,hogy pár hónapos,vagy másfél-két éves gyerekkel válnak,csak arra tudok következtetni,hogy az anya felelőtlenül vállalt gyereket.Vagy azért,mert mindenáron gyereket akart,vagy így akarta a rossz házasságát rendbehozni.Csak magára gondol az ilyen,de a gyerekre nem.

Ha a férjed a házasságod alatt is alkoholista volt,akkor te is felelőtlenül szültél három gyereket.Ha viszont a férjed csak a válás uzán lett alkoholista,akkor abban biztosan közrejátszott a válás is,és az,hogy a mindennapi megélhetése sem volt biztosítva.30-40,vagy akár 50.000.-Ft-ból nem lehet megélni.Igaz,hogy gyerektartás a gyerekeké,de mint írod te eltudod tartani őket.Tehát nem a megélhetéshez kell a pénz.A férjed meg haljon éhen?Milyen ember vagy te?Anyagias,és kicsinyes bosszúálló.

Ha a férjednek lenne vagyona,akkor megértenélek,de így nem.

2009. aug. 19. 23:12
 10/17 A kérdező kommentje:

Csodálkozva látom,hogy egy csomó mocskolódó válasz eltünt.Nos úgy itéltek meg,hogy nem tudtok semmit.Amikor a gyerekek születtek nem volt alkoholista.Illetve a 3-ik nál aki most 8 éves már sokat ivott,persze titokban de mindíg volt egy rossz érzésem.Amikor karácsony szenteste végig aludta a napot és a Jézuska érkezésére is csak éppenhogy feltudott támaszkodni akkor éresztem,hogy felesleges tovább kínlódni,ha már 3 elvonókúra sem segít.A gyerekek nem azért nem születtek meg mert nem volot gyógyszer. A nagylányom 20 éves,egyetemista,államilag támogatott szakra jár,tehát az eszéért vették fel nem azért mert pénzzel vesszük meg a diplomát. A fiam középiskolás 16 éves, a picilány mint írtam 8 éves általános iskolás. A nagyobbik 10 éves korától Sclerosis Multiplex beteg.Aki tudja mi ez annak nem kell magyarázni aki nem nézzen utána. 1,5 évig nem találtam munkát, most végre sikerült rendszeres szociális segély keretén belül tudtak alkalmazni szellemi munkára.Olyan még nem volt,hogy a gyerekek nem tudtak enni,olyan viszont igen hogy én nem. Sebaj a legjobb wellnes-fitnes megoldás.Nem vagyok gazdag,viszont büszke a gyerekeimre akik mindíg kiálltak mellettem és azóta boldogok amióta béke van itthon. Csak hab a tortán ha érdekel benneteket. A gyerekek saját tulajdonú lakásából jöttünk el,hogy nyugtunk legyen.

Ezek szerint normális, ha az apa nem gondoskodik a gyerekeiről.És valóban sok 10 ezer forint gyerekenként.

Nyilván 600 ezeret nem tud kifizetni, ez felhalmozódás ami azt mutatja, hogy gyakorlatilag 2 év alatt nem fizetett semmit.2009.januártól 30 ezer elötte 25 ezer volt.Ingatlan ügynökként dolgozott,bár azóta kirúgták. Ezért sajnálom nem túl jó dolog munkanélkülinek lenni.

De azóta megint dolgozik, és nem kell sajnálni mert ha akarná kitudná fizetni a gyerektartást.Csak sajna azt hisze engem büntet, pedig a gyerekeket.

Nos ennyi.Picit csalódtam mert nem a kérdésemre kaptam választ, hanem olyan emberek alkottak vélemény olyan dolgokban és persze feltételezésekre alapozva akik nem ismerik a történetet. Kívánom,hogy soha ne keveredjenek bele olyan dolgokba amitől megszakad a szívük. Szerencsére a jog mellettem áll és ezt ki is fogom használni.

2009. aug. 20. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!