Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek ha jogerős végzésse...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha jogerős végzéssel rendelkezem gyerektartásdíj végrehajtásával kapcsolatban, de nem történik semmi?

Figyelt kérdés
A volt férjem közel 600 ezer ft. gyerektartásdíjjal tartozik. Egyrésze már végrehajtásra került, de csak papíron. Tehát jogerős végzés van, csak nem történik semmi.Mit tegyek a továbbiakban,hogy ez tényleg behajtásra kerüljön, illetve a többi tartozásra újfent végrehajtást kell kérnem? Egyébként havi 30 ezer ft-ról van szó ami 3 gyerekre értendő összesen.
2009. aug. 19. 13:40
1 2
 11/17 anonim válasza:
80%
Sajnos a jogi ügyekhez nem értek,talán a családsegítők tudnak segíteni.A boldog házasságban élő íróknak meg csak annyit,hogy soha nem tudhatod,(hogy épp milyen okból az lényegtelen),hogy mikor kerülsz ilyen helyzetbe!Ha az anyuka egy fizetését(jövedelmét) elosztod 4 fele,bizony az sincs 30ezer forint,sőt!Hát igenis legyen már az apuka is felelős a gyerekeiért!
2009. aug. 20. 09:35
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó választ. Már kezdtem azt hinni,hogy tényleg én vagyok a hülye,pénz sóvár,felelőtlen anya.
2009. aug. 20. 10:43
 13/17 anonim ***** válasza:

OFF:

Meg vagyok lepődve a válaszokon!

Úgy gondolom, hogy a mások helyzetébe nem látunk bele, már emiatt sem ítélném el a kérdezőt (sem), és emiatt nem alkotnék véleményt. Azért mert ismerünk más eseteket (bár én nem), ahol az anya meggazdagodni akar és az exférjet kisemmizni, az nem azt jelenti, hogy egy ismeretlen, aki ide ír, ő is ilyen vagy minden elvált, gyerektartást kapni akaró anya ilyen.

Hogy elítélhető egy anya, aki a gyerekeiNEK JÁRÓ JAVAKÉRT megtesz mindent? Ha már véleményalkotás, akkor elsőre arra gondolok, hogy minden gyereknek 2 szülője van, a felelősség-anyagiak-örömök-bánatok...stb minden felesben kellene hogy megosztódjon nagy általánosításban.

A kérdésre nem tudom a választ, de szerintem a legjobb amit a gyerekeidÉRT tehetsz, ha amit a jog biztosít, ami nekik jár, azt igyekszel behajtani.

Minden gyereknek jár a gyerektartás, és ami jár, az jár, éppúgy, mintha normális apjuk lenne.

Sok sikert és a minden érintettnek legjobb megoldást!

2009. aug. 23. 12:44
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Az alkoholizmus betegség. Mind e mellett igen költséges is.

Élj meg abból amiből tudsz, és szégyelld magad amiért nem tartottál ki a férjed mellett!

2009. aug. 23. 12:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Eszem megáll, mennyi, rosszindulatú, korlátolt ember írt neked eddig "választ". Szerintem elsősorban egy jó ügyvédet kérdezz meg, mit lehet ilyenkor tenni. Ha nincs pénzed rá(el tudom képzelni, hogy ilyen körülmények között nem az ügyvédi költség a legfontosabb kiadás az életedben iskolakezdés körül), akkor az illetékes bíróságon kérdezd meg az ingyenes tanácsadási napon, hogy mik a lehetőségeid.

30000 Ft 3 gyerekre nevetségesen kevés összeg, ebből csak vegetálni lehet, tehát az a minimum, hogy legalább ezt harcold ki nekik. Igen, lehet, hogy az apának kevés pénz marad, de még mindig jóval több, mint amit a gyerekeire szán. Az a "szülő" aki a gyerekeitől vonja meg a pénzt és inkább italra költi, az nem ember, csak egy szánalmas hernyó.

2009. aug. 23. 18:57
 16/17 A kérdező kommentje:

12:44 Köszönöm a megértés, és a józan gondolkodást!

12:54 Az alkoholizmus nem betegség hanem deviáns viselkedési forma, abból élek amiből tudok és nem szégyenlem magam, nincs miért. Igyál az egészségemre egy felest. Prosit.

18:57 Köszönöm a tippet, csak még azt nem tudom,hogy ahhoz a bírósághoz forduljak ahova eddig tartoztunk, vagy oda ami jelenleg illetékes. De azt hiszem az első a jó megoldás hiszen ott van már háttere az ügynek legfeljebb anyagostul tovább adnak. Azt hiszem meg is válaszoltam magamnak. :)

Mégegyszer köszönöm a megértő józan válaszokat.

2009. aug. 24. 08:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel a rendőrségen.Én is feljelentettem a volt férjem.Azt mondták ez is bűncselekmény persze nem akkora súlyú.ha nem fizet le csukják...
2010. jún. 30. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!