A párom nem hajlandó tudomást venni az érzéseimről! Mit tegyek?
Hát persze, de a szüleiden élősködnétek. Én tuti nem mennék a szerelmem szülei nyakára, ez számomra rossz érzés lenne, még ha én is látom el magam, hasonlók. Meg vidéken nem dolgoznál? Meg nem végeznéd a házimunkát?
Mert ha csak azért vágysz oda, hogy kevesebbet kelljen dolgoznod, ott nem a vidéki élet a hiba, ne azért menj oda, hogy más ellásson, más felnőtt emberek is dolgoznak és közben végzik a házi munkát. Ezt is lehet vidáman tenni, közösen, úgy nem teher, hanem jó program is akár.
"Ott is dolgoznánk, csak nem kéne albérletet fizetni."
Jó, neked a szüleid, de neki nem. Megértem hogy nem menne oda, akkor sem ha kacsalábon forgó palotában laknátok.
Nem hiszem hogy kitartottként akarna ott élni kegyelemkenyéren, mert se munka, el lenne vágva ő a családjától, barátaitól.
Én megértelek (írtam is), de őt is. Biztos hogy ez nagy áldozat a részedről, de az az igazság, hogy Brad Pitt kedvéért se mennék vidékre a szülőkhöz lakni. Se vidék, se anyós-após. Nem hogy egy évre, de egy hónapra sem.
Lehet hogy a párod nem is érzi , hogy ez részedről áldozatvállalás és kényelmetlen helyzet, mivel neki így jó.
Találjatok valami köztes megoldást, amit mind a ketten elfogadtok, mert az nem jó felállás, hogy egy évig én szívok, egy évig meg te...
DE nem az a baj, hogy mennyire lehetnétek ott külön a szülőktől, de a barátod részéről ez élősködés, bármilyen szívesen is látják.
Egyébként 2 év alatt hogy hogy nem találtál egy barátot se? A munkahelyen akár vagy bárhol.
Szerintem senki se akar bántani, és értik, hogy mi a bajod, csak az a baj itt, hogy ez a te részedről semmivel se rosszabb mint az ő részéről, és próbálod áldozatnak beállítani magad.
Másrészt, ha ennyire különböző életvitelre vágytok, akkor mit kerestek még ebben a kapcsolatban?
Ja és nem vall túl érett gondolkodásra, ha egy felnőtt nő a könnyebb utat választja és a szüleihez visszaköltözik. Persze te ezt megteheted, hogy később kezded el az igazi önálló, felnőtt életet, de a barátodat erre nem kényszerítheted.
Szerintem megijedtél az egész élettől, túl sok a gond, a munka, de ha ő ezt nem tudja veled feledtetni, hanem szomorú vagy és beleőrülsz a helyzetbe akkor semmi értelme együtt lennetek hidd el, vagy szenvedni fog egyikőtök ...
01:31
Ez nem a vidék lenézése, és nagyon jól tudom, hogy nem lovaskocsival járnak a földúton.
Egyszerűen ideköt minden, a család, a munka, a barátok, és bár nem vagyok nagy bulizós, de nekem kell a kiülős szórakozóhely, nagy mozik, a változatosság, a nyüzsgés.
Szeretem azt, hogy amikor szóba kerül hogy a gyerekem iskolába megy, akkor a környéken 10-20 közül választhatom ki, hogy hová adjam, milyen nyelvet tanuljon, milyen különórára járjon. Szóval nekem a választás szabadságát is jelenti hogy itt élek, és ezt nem adnám fel. Ha valaha el is költözök innen, az csak egy ennél nagyobb külföldi nagyváros lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!