Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha a...

Mi a véleményetek arról, ha a férj előző házasságából származó gyermeke nem venne rólatok tudomást?

Figyelt kérdés
Férjem előző házasságából származó, egyébként felnőtt lánya képtelen elfogadni azt a tényt, hogy az apja - már idősebb korában - boldogabb, mint mielőtt megismerkedtünk volna.A hölgy közel van a 30-hoz, azt mutatja, hogy tudomásul vette a dolgokat, de a valóságban minden alkalmat megragad arra, hogy éreztesse, nem tekint az apja párjának.
2011. máj. 17. 15:50
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Azt gondolnám:

1, problémája van ezzel.

2, ez az Ő problémája.

3, ez nem az Én problémám.

2011. máj. 17. 15:56
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Nézd, ha a férjed gyereke már felnőtt ember, akkor különösebben nem kellene ennek érintenie. Persze, nyilván fontos, hisz a párod lánya, de egyébként egy tőled teljesen független, önálló lény. Miért akarod mindenáron, hogy elismerjen? Ha tényleg boldogabb veled az apja, mint a korábbi házasságában volt, és a leányzónak ez fontos, idővel elfogadja. Tekintsd felnőttnek, ne egy előző házasságból származó GYEREKnek.
2011. máj. 17. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Tudom, hogy ez nagyon rosszul esik, de a legjobb, amit tehetsz, hogy úgy csinálsz, mint aki nem veszi észre.

Nálunk a bátyám lánya csinálta ugyanezt az új feleséggel, de nagyon csúnyán, tüntetőleg, és akkor kb. ugyanennyi idős volt. Pedig az új sógornőm a lelkét is kitette azért, hogy amikor jött a kiscsaj, minden jóval ellássa, stb.

Amikor a sógornőm azt látta, hogy minél jobban iparkodik, annál rosszabb helyzet alakul ki, taktikát váltott:

Megvárta, míg a bátyám lánya odaért, akkor kirakott az asztalra minden ételt, finomságot, egyebeket, fogta a kabátját, otthagyta őket és eljött hozzánk. Egyszerűen nem adott lehetőséget arra, hogy a bátyám lánya éreztesse vele szemben az ellenszenvét. Eltelt pár év, és helyre-rázódtak a dolgok, mostmár nem ellenséges, tud normálisan viselkedni.

2011. máj. 17. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Kevés infót közölsz,így csak tippelni tudok.

Jogos az ellenérzés,ha miattad vált el az apja,ha korban inkább a lányához állsz közelebb,mint az apához,ha az apa jól áll anyagilag,te viszont nem, stb.

De sok egyéb oka is lehet annak,hogy nem tud a mostohájának tekinteni.

2011. máj. 17. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:
77%
ha nem vesz tudomást rólad,nem is csesztet. örülj neki
2011. máj. 17. 16:10
 6/7 A kérdező kommentje:
A 16.04-es válaszra: nos: korban a kettőjük között vagyok, de pár évvel közelebb a párom korához, anyagilag nem állok rosszabbul páromnál (önálló ingatlanom van, munkahelyem, tehát semmit nem veszek el ilyen téren senkitől. A válás, az tényleg az ismerettségünk után történt, de bevallottan és tudottan egy nem működő, már csak megszokáson alapuló házasságból. Akkor sem szeretnék a mostohája lenni, ha fiatalabb/kisebb volna, nem is akarnám, hogy annak tekintsen, hiszen van anyja, de a jelenlegi állapot igen zavaró és nem is normális. A kérdést azért tettem fel, mert kiváncsi voltam mások véleményére, s egyfajta megerősítést is vártam a saját elgondolásaimhoz képest.
2011. máj. 19. 09:44
 7/7 A kérdező kommentje:
A 16.02. válaszhoz: nagyon-nagyon hasznos és jó választ kaptam, köszönöm! Mintha azt írta volna le a válasz első részében, ami nálunk is a valóság! A megoldási javaslat is kb. egyezik az én véleményemmel!!
2011. máj. 19. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!