Megkeseríti a napjaimat ez az asszony! Beszéljek vele vagy továbbra is nézzem levegőnek?
Arról van szó, hogy már nem tudom elviselni a párom mamájának a közelségét sem. Lehet az én fejemben van gond, és ha igen, akkor adjatok tanácsot.
A történet az, hogy van egy padlásszobás ház, ami úgy funkcionál, hogy a földszint és a padlásszobás rész is rendelkezik komplett mindennel(szoba, konyha, fürdöszoba...), lent a párom 78éves mamája,és 81éves tatája él, fent pedig mi. Még annyi, hogy a fenti részt a párom megvette az öregannyától, szóval teljesen a miénk.
Na és itt jönnek a problémák. Mielőtt én ideköltöztem, a férjem lent ebédelt, elment mindig az öreglánnyal vásárolni, beszállt a konyhapénzbe, szóval mindent azért a napi egy tál ebédért, mert ő dolgozik és nem volt ideje főzni. Mi összeházasodtunk, ideköltöztem, és megváltozott az élet, a mama kicsi unokájáról mostmár én gondoskodok, van egy külön kis életünk, szóval tudjátok milyen a normális házasélet. És szép lassan a mama elkezdett a tetteivel lázadni, mert mostmár a férjem nem rá fordítsa az összess figyelmét, hanem házaséletet él, és én vagyok neki a legfontosab. Az öregasszonynak meg ezzel párhuzamosan a legnagyobb ellensége, mintha az ő férjével cuucoltam volna össze és nem az unokájával, aki már épp időben volt. Állandóan lesi hova megyünk, ki jön hozzánk(pedig külön bejárat van) lehalgassa a telefont, romlott tejjel, meg kukacos cseresznyével kedveskedik nekem, ha a férjem mellettem van megkérdezi hogy vagyok meg fülig érő mosoly, ha nincs akkor meg savanyú pofával néz, meg állandóan kritizál, pedig nem tud a mi kis életünkről semmit. Az öcsém meg szokott engem látogatni, akkor is ha magam vagyok itthon, meg mikor mindketten itthon vagyunk. Egyszer a banya nem érkezett kilesni, hogy ki jött hozzám, még magam voltam, csak egy férfit látott, és másnap lehívta a páromat komoly beszélgetésre, hogy nem tudja ki, de jár hozzám titokban egy férfi, és késő éjjel ment el biztos, mert ő nem látta elmenni. A gáz az volt, hogy itt aludt az öcsém(20)éves, meg munka után együtt söröztek a férjemmel, és nem sikerűlt neki a lejáratás. Na meg ilyenekkel próbálkozik a banya, valószínű, hogy kitegye a szűrömet, pedig én mindig kedves voltam vele, segítetem neki lent a házimunkába(annak ellenére, hogy mindig gorombán bánik velem), egyedűl annyit vétettem, hogy mostmár én vagyok az unokája életében a fontosabb. A férjem ezt a lázadást tudja, meg azt is hogy miért van, de nem akarja megsérteni a mamáját, azzal, hogy megmondja neki álljon le.
A lényeg az, hogy én besokalltam, és mostmár nem nyalom a seggét, csak jó napot-jó napot visznyt tartok vele, ha az udvarban találkozunk, és ő ennek ellenére, nem, hogy megkérdezné mi a bajom, hanem, mintha mi sem történt volna, folytassa még durvábban az akcióját.Pl. ha lássa, hogy indulunk a férjemmel valahova, ő behívja, hogy nézze már meg a hűtőszekrényt, furán zúg, meg ilyenek, plusz a régi lejáratós próbálkozások. Nem birom már tovább ezt az életmódot, szerintetek mit tegyek? Mondjam meg a szemébe, hogy fogjon vissza magából, vagy tűrjek és hallgassak?
Talán meg lehet oldani ezt a helyzetet.
Ne várj arra hogy majd a mamika fogja megkérdezni neked mi bajod.
Holnap reggel szépen ülj le vele beszélni és mondd el neki hogy ez a viselkedése neked mennyire rosszul esik, hogy nagyon szeretitek egymást az unokájával és éljetek békességben-szeretetben egymás mellett.
Szerintem ez az őszinte beszélgetés annyira megdöbbenti majd, hogy talán megoldódik a helyzeted.
Tudom, nehéz nagyon az öregekkel, sok a rigolyájuk meg minden, de valahol el kell kezdened vele a kommunikációt, a házasságod érdekében is.
Mert ha nem lépsz, nehogy a végén elkezdje még jobban fúrni a házasságod.
én ezt anyós pajtival játszottam el. évekig(!) próbáltam kedves, türelmes lenni, nem reagáltam a bunkóságára, a férjem meg nem akart vele konfrontálódni. egyre nehezebb lett, de mindent lenyeltem, ennek az lett a vége, hogy egyszer elszakadt a cérna, az öreglányra az egész családja előtt "öntöttem rá a bilit" (később kiderült, többen engem támogattak), még aznap fogtam a cuccomat, elköltöztem a tesómhoz, a férjem meg kapott el ultimátumot: jössz vagy maradsz? Nekem nem kell anyuci pici fia, akármekkora a szerelem, az a férfi, aki nem áll ki mellettem (csak négyszemközt meri bevallani, hogy igazam van), az nekem nem férfi és nincs rá szükségem. Jött is utánam szépen, elmentünk albérletbe és gyönyörűen működik a házasságunk. Azóta sem vagyok hajlandó találkozni anyósommal, pedig már eltelt 5 év. Nem érdekel, mennyire gyerekes, nem vagyok rá kiváncsi és kész. A férjem és a gyerek mehetnek, amikor akarnak, nyilván egyiket sem tiltom el tőle, én nem megyek. Ő meg hál istennek, nem akar idejönni. Azóta egyszer beszéltünk, felhívtam telefonon, és közöltem vele, hogy ha még egyszer megtudom, hogy ellenem uszítja a gyereket, (ezzel is bepróbálkozott), hogy hazudik neki rólam, nincs pardon, soha többé nem láthatja. Hál istennek, a lányom bízik bennem, és meg tudtam oldani a problémát.
Mindent összevetve, én nem ajánlom, hogy sokáig tűrj, mert annak nagy robbanás lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!