Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az egyetemisták Pán Péter...

Az egyetemisták Pán Péter szindrómások?

Figyelt kérdés
Miért gondolja így mindenki?
2011. aug. 17. 19:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Mellesleg én sem a szüleimtől várom a pénzt csettintésre. Amint lettek szabad napjaim felsőbb éves koromtól kezdve, mentem diákmunkázni. Ebből fizettem a kolimat meg az utazásaimat meg a havibérletem.
2011. szept. 8. 15:25
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

na nem mintha a mai világban sokat érne egy diploma, a nélkül viszont kitörölheted... Szóval miről is beszélünk? Ez egy. Az kettő, h a szüleink nem azért hoztak minket a világra h 18 éves korunkban kirúgjanak a nagyvilágba egy szál zokniban. Aki gyereket vállal, az vállalja h kittaníttatja lehetőségei szerint. Ha egy szülőnek nincs annyi pénze akkor a gyerekének keményen kell dolgozni az egyetem mellett de ha egy szülőnek van rá pénze akkor a gyerekének nem kell halálra güriznie magát semmit nem fizető munkákkal az egyetem alatt. Ez sok embernek nem tetszik mert irigylik azt a 3-5 évet, amit a jobbmódú szülők gyerekei ajándékba kapnak.

Viszont: ha nem lesz jól fizető munkám, gyerekem sem lesz, az a minimum h az egyetemi tanulmányait ki tudom fizetni szőröstül-bőröstül, legyen egy jó munkája, aztán makd a kocsit lakást megszerzi magának- kivéve ha vmi csoda folytán gazdag leszek, mert világos, h akkor ezt is megkapja. Mert ez egy szülő hozzáállása, nem pedig azh jóvan fiam, 18 lettél mennnnyé oszt söpörd az utcát!

2011. szept. 8. 17:14
 23/23 anonim ***** válasza:
Tényleg van ilyen elnevezés, még az egyik gimis tanárom is használta, szóval nem csak a Napló műsorában volt róla szó. A kifejezés létezik, én sokat hallom, de az más kérdés, hogy komolyan lehet-e venni a dolgot. Mármint hogy a pszichológusok vajon tényleg számon tartanak-e ilyen dolgot. Mert vannak olyan dolgok, amik laikusok körében terjednek, mert hangzatosak, stb. De pl. van kapunyitási pánik szinonima is, és ez már egyetemi rendezvény (állásbörze) nevévé is vált, de ezt említették már pszichológiai szakfolyóiratokban is, a P.P.-t még nem hallottam. Egyébként a Pán Péter ennél többről szólt, én mondjuk nem olvastam, de nem arról van szó benne állítólag, hogy valakinek épp pályát kell választania, az életéről kell döntenie, hanem felnőtt emberekről, akik nem tudják elengedni a gyerekkort. Ezt azért mondom, mert úgy gondolom, hogy az egyetemisták körében, akiknél rendszeres kérdés a jövőjük, talán nem meglepő, hogy a téma frusztrációként lép fel. Szóval a lényeg, hogy ez nem csak a média baromsága feltétlenül, de nem is biztos, hogy komoly pszichológiai kifejezés. És hogy válaszoljak a kérdésre is: nyilván sok egyetemista fél attól, hogy mi lesz vele, és elhárítja a felelősséget, biztos nem mind.
2013. nov. 9. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!