Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Diszkalkulia? Van itt olyan...

Diszkalkulia? Van itt olyan aki diszkalkuliás és kapott felmentést matekból?

Figyelt kérdés
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban,mivel nem rég küldték ki a vizsgálat eredményeit,nem tudom hogyan tovább. :)
2011. aug. 16. 23:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap 01.15-ös vagyok. Azért az egy kicsit erős, hogy minek érettségi annak, aki disz-es. Könyörgöm, nem értelmi fogyatékos, nem butácska, csak van egy terület, ahol nem üti meg a mértéket önhibáján kívül. Mint korábban írtam, én is kutyaütő vagyok a matekhoz, középiskolában a négy év alatt egyszer sikerült hármas dolgozatot írnom, a többi egyes-kettes volt, az érettségin is rezgett a léc. Mégis van diplomám, nem büfészakon, ahol szerencsére nem kellett a matek. A pár nappal ezelőtti pszichológiai vizsgálat azt hozta ki, hogy átlag feletti az IQ-m, az intuitív képességem, logikám, problémamegoldó képességem és a koncentrációs képességem is kiemelkedő. Minderre szükségem is van a munkám során, de azt már tizenéves koromban tudomásul vettem, hogy nem leszek mérnök, fizikus, stb. Mit kellett volna tennem? Azt mondani, hogy akkor még az érettségit sem kísérlem meg, mert hülyegyerek vagyok? Attól, hogy a reáltárgyak nem mentek soha, még humán területen egész jól elboldogulok. Aki azt hiszi, hogy az értelmi képességek összefüggenek a részképesség-zavarral, az egy kicsit olvasson utána.
2011. aug. 18. 15:06
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

De te megcsináltad önerődből az érettségit...

Nem hiszem, hogy egy olyan érettségin elérhetetlen a 20%, ahol az átlag feladat az, hogy hány forintba kerül fél kiló narancs, ha két kilóért 464 forintot fizettem...

2011. aug. 18. 16:03
 23/32 anonim ***** válasza:
51%
egyébként hallottatok már a Gyermekház iskoláról? Pont az ilyen diszes gyerekek járnak oda.
2011. aug. 18. 21:15
 24/32 A kérdező kommentje:

A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad.

Kedves 49%-os! Nemhiszem hogy bekéne skatulyázni az embereket,attól még hogy diszkalkuliás vagyok (igen az vagyok,de mindent megteszek azért hogy sikerüljön az érettségi!) Szeretnék érettségizni matekból is,és érzem hogy ezalatt a pár év alatt összetudom magam szedni!

Úgy hogy bekaphatod ;) Elegem van azokból akik megpróbálnak itt okoskodni :).

2011. aug. 19. 11:55
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
a 49%os vok hidd el kérdező, nagyon sokan visszaélnek ezzel, és még diagnosztizálják is őket merthogy enyhén diszkalkuliások, de láttam hogy a valódi probléma hogy nem vették elő, és lusták. Én azt mondom küzd meg érte. Ha diszkalkuliás vagy és ennek ellenére rendes érettségit teszel matekból felkészülsz, ha netán még szóbalire is kerülsz(ami úgy néz ki hogy a többi szóbeli ideje környékén plusz matekból is kell tenned) akkor elismerésre méltó leszel.
2011. aug. 19. 12:02
 26/32 anonim válasza:
100%
Utolsó válaszoló! Nézz kicsit utána a dolgoknak mielőtt ilyen baromságokról okoskodsz!
2013. nov. 13. 23:24
 27/32 anonim ***** válasza:
0%
A diszkalkulia nagyon ritka. A diákok többsége azért vizsgáltatja meg magát, mert meg akarja úszni a tanulást. Több olyan diákot is láttam, akik egész évben alig jártak iskolába, ha ott voltak, még a füzetet sem vették elő, év végén meg vigyorogva lobogtatták a diszkalkuliás papírt. A nevelési tanácsadókban sajnos teljesen más képet mutat a diák, sajnáltatja magát, direkt elrontja a feladatokat, azt hazudja, hogy rengeteget szenved a matekkal, amit pesze elhisznek neki, hisz ők azért kapják a fizetésüket, minél többen menjenek hozzájuk. Tehát egy átverés az egész. Megértem, ha nem adnak felmentést az iskolában. Előbb tanulni, igyekezni kellene, és sikerülni fog. Aki nem fogyatékos, annak sikerülni kell. Egész életemben talán 5 reménytelen diákkal találkoztam, pedig több ezer diákot tanítottam.
2014. aug. 13. 19:03
 28/32 anonim ***** válasza:
19%
A diszkalkuliás sajnos értelmi fogyatékos, buta, csak szépen van megfogalmazva, így jobban hangzik. Ha valaki nem jó valamiben, akkor miért jár olyan iskolába, ahol azt tanítják?
2014. aug. 13. 19:04
 29/32 anonim ***** válasza:
19%
De sajnos a többség nem buta és fogyatékos, hanem lusta és elkényeztetett.
2014. aug. 13. 19:06
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát végig olvastam itt a kommenteket...elég elkeserítő. Én egy 44 éves anyuka vagyok, van három gyermekem és még általános iskolában elkönyvelték őket diszlexiásoknak, diszgráfiásoknak...stb...mindegy is minek. Azóta a két nagyobbik gyermekem egyetemre jár, a kisebbik még csak gimnazista.De ő is sokra fogja vinni, mert van célja az éleben.
2016. nov. 16. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!