Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Diszkalkulia? Van itt olyan...

Diszkalkulia? Van itt olyan aki diszkalkuliás és kapott felmentést matekból?

Figyelt kérdés
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban,mivel nem rég küldték ki a vizsgálat eredményeit,nem tudom hogyan tovább. :)
2011. aug. 16. 23:47
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
77%

Én nem kaptam. Sőt, még szakvéleményt sem. Az benne a poén, hogy anyukám a nevelési tanácsadóban dolgozik, konkrétan ő végzi ezeket a vizsgálatokat, ő ír szakvéleményt.

Velem meg közölte, hogy nem hajlandó erre, mert van nekem elég eszem hozzá, hogy ne bukjak meg matekból :) Igaz, csak nagyobb koromban derült ez ki.

Hát, nem is buktam meg, de megszenvedtem azért a kettesért minden év végén, meg az érettségin is.

2011. aug. 17. 00:50
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
Nekem a 18 éves fiam enyhe diszkalkuliás. A nev.tan. írt szakvéleményt, részleges felmentése van, ami azt jelenti nála, hogy matekból több időt kap a feladatokra, használhat számológépet bármikor, illetve ha segítséget kér a szöveges feladatokhoz, akkor kap. Emellett fizikából és kémiából nem kap számítási feladatokat csak elméletet. Sajnos ennek ellenére is megbukott fizikából. Nem akarom mentegetni, de most nyáron én gépeltem le a tételeit, hát, állatira nem értek benne rengeteg dolgot ami nem csoda, mert valószínűleg nekem is ugyanilyen gondom van, csak amikor én jártam suliba, még nem ismerték. Folyamatosan, heti kétszer jár a fiamhoz matektanár, így azért átcsúszik matekból, de ha érettségi előtt is ilyen nagyon nem fog menni neki, akkor mi is fogjuk kérni matekból a teljes felmentést. Nem hiszem, hogy ez önérzet dolga lenne, én is hiába vagyok 40 éves, a mai napig az ujjamon számolok, nulla a számmemóriám, néha az alapműveletekkel is gondom van, így átérzem a gondját.
2011. aug. 17. 01:15
 13/32 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Én általános iskola 3. osztály óta fel vagyok mentve matekból. Azóta sosem kaptam osztályzatot és dolgozatot sem írtam, fizikából és kémiából a gimiben csak szöveges feladatokat kellett megoldanom dolgozatkor, és érettségiznem sem kellett, helyette a földrajzot választottam.

21/L

2011. aug. 17. 02:38
 14/32 anonim ***** válasza:
21%

Kamu duma ez a diszkalkulia, és diszlexia.

Leülsz, gyakorolsz, ennyi. Lehet kicsit többet kell gyakorolni, de az életben sem fogja senki megszámolni a visszajáród, vagy összeadni, hogy nagyjából mennyi pénz kell az estére.

Ahogyan olvasni sem fog senki helyetted.

Am én nyomtam törött könyökkel fekve, fájt, de sikerült.

2011. aug. 17. 03:34
 15/32 anonim ***** válasza:
82%
Aki azt írja, hogy kamu duma, az inkább ne szóljon bele olyanba, amihez nem ért. Én gyógypedagógus vagyok, és a tanulásban akadályozottak az egyik szakterületem. Ez egy BETEGSÉG, ami nem törött kéz, mert azzal semmit nem kell csinálni, csak várni h összeforrjon. Ez nem így megy. Fontos, hogy el menj egy szakemberhez, aki különböző fejlesztő feladatokkal próbálja helyre hozni azt a hiányt ami miatt nem megy a számolás. A diszkalkulia nem gyógyul meg magától, nem egy nátha. Tenni kell érte, és ha erős diszkalkuliád van, lehet, hogy 100%ig nem lesz helyrehozható, de sokkal jobbá válhat fejlesztő gyakorlatok által. Ezeket a gyakorlatokat komolyan kell venni! És a sulit... inkább az igazgatóval beszéljetek...
2011. aug. 17. 07:07
 16/32 anonim ***** válasza:
2%

lehet h egy betegség, és lehet hogy meg is szerzi a felmentést, de könyörgöm 20% a kettes az érettségin, sőt 10%-tól már mehet szóbelizni. És megengedett az érettségi minden szakaszában a számológép használata is Ha nem megy ez se minek neki érettségi? de most komolyan. Továbbtanulásra, felsőoktatásba akar menni?! vagy egy FSZ-re vagy középsíntű szakképzésre? Ha számolási zavarja van akkor ne is legyen érettségije, legyen egy szép szakmája(fodrász, asztalos) és pont.

Vagy van még egy lehetőség: Vállalja fel önmagának hogy ez van, fejlessze magát 1000-el és érettségizzen le normálissan matekból. Dupla tanulás, dupla idő, hát ez van, ha fősuli akkor csinálja de ne akarjon felmentést, hogy fog majd állásinterjúra menni? Felmentést kér és elküldi anyukáját? most minden rosszindulat nélkül tanuljon nagyon sokat a kérdező, ahogy írtam az élet nem habostorta, ez van tanulááááás

2011. aug. 17. 20:14
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem tudjuk, hogy hány éves. Lehet, hogy még bőven érettségi előtt jár, és egyszerűen nem szeretne évet ismételni emiatt. Másrészt, ha ez így van, és jár fejlesztésre, nyilván az érettségit meg fogja tudni csinálni.
2011. aug. 17. 22:28
 18/32 anonim ***** válasza:
0%
és mégis minek neki az érettségi?
2011. aug. 17. 23:03
 19/32 anonim ***** válasza:
83%

' hogy fog majd állásinterjúra menni? '

nem hiszem h az ember azzal kezd egy állásinterjút h héj figyelj már amúgy nem tudok számolni.

2011. aug. 18. 00:26
 20/32 anonim ***** válasza:
2%
de ha ilyen nyámnyilla hogy felmentést kér ahelyett hogy megszenvedne 10%-ért!!!!!! mert utána már mehet szóbelizni, akkor mit csinál állásinterjún? Ott kezdődik valami hogy akaraterő, hogy megcsinálja akkor is ha dupla időbe tellig, függetlenül attól h ez egy betegség. Az állásinterjún meg ugy az egész életben fog magának találni egy jó kis kifogást.
2011. aug. 18. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!