Utálom a párom gyerekét. Hogyan tudnám távol tartani?
1 éve ismerkedtem meg a párommal, akinek van egy lánya az előző házasságából. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, mivel általában nincs bajom a gyerekekkel. Ez a lány viszont elmebeteg. 10 éves és ott tesz keresztbe, ahol tud. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a kutyám fekhelyébe rágógumikat tett és azok beleragadtak a szőrébe.
Az apjával már beszéltem erről és nekem adott igazat, hiszen ő is látja a történteket, de nem szeretné teljesen megszakítani a kapcsolatot a lányával. Szerintetek mit csináljak? Ráadásul házasságot is tervezünk, de néha már erősen elgondolkodom a kis szörnyeteg miatt...
26N
De hát én nem akarok az anyja lenni. Van neki saját anyja. Még saját gyerekhez sem érzem magam készen, várni szeretnék ezzel min. 5-6 évet. Ettől függetlenül jó lenne vele jóban lenni, de ez már túlzás, amit művel.
Egyébként nem gondolom, hogy mentség a tetteire az, hogy még csak 10 éves. Az én szüleim is elváltak, ráadásul elég zűrös életünk volt, apámnak is lett új felesége, és - ha bár nem szerettem és nem jópofiztam - eszembe sem jutott hasonló dolgokat művelni.
A kislánytól sem azt vártam el, hogy imádjon, de a gonoszkodást nem tűröm hosszú távon.
Na utolsónál ott a pont!
Nem kell fikázni, látszik, hogy a kérdező igenis normálisan áll hozzá a dologhoz! Ismerjük el hogy nem mindenhol működik az az elv, hogy a kedvességért cserébe kedvességet kapunk! Még ha próbálkozik is szegény.
Ahelyett, hogy itt fröcsögtök, inkább képzeljétek bele magatokat a helyzetébe! Az már tényleg durva, hogy a kutya fekhelyébe rágókat rakni... :O :O
hát szerintem ülj le vele és mondd meg neki hogy nem akarod bántani,de rosszul esik neked amikor ilyen rosszaságokat csinál.
és hogy miért haragszik rád?
attól még hogy már te vagy a barátnője,az apukája még így is az apukája marad.
és hogy nem akarod őket elválasztani,de szeretitek egymást,és néha kell hogy picit együtt legyetek.
és hogy nem szeretnél vele haragban élni.
és írtad hogy vettél neki csokit meg fagyit .. szerintem néhány édességgel nem lehet ezt elintézni ..
bár ez csak az én véleményem
13l
Ha ilyen a gyerek, a párod minek viszi a közös lakásba? nyilván a gyerek se akar veled találkozni, csak azért kell neki mert muszáj. De miért muszáj? Csináljanak külön programot, vigye ahova akarja és kész. Nekem egy pasi volt, akivel ráadásul még csak találkozgattam, és a lányával is párszor közös program volt. de az a gyerek egy kis tündér volt, nem ilyen rosszindulatú boszorkány.
Szerintem simán be lehet ezt vezetni, minek neked ezt a helyzetet lenyelni. Ne találkozz vele és kész. pár évig el lehet ezt így húzni, aztán ha nagyobb lesz, hátha kinövi a gonoszkodásokat.
megszoksz, vagy megszöksz
nyilvánvalóan a fószer a gyerekét fogja választani helyetted előbb utóbb, magad alatt vágod a fát, ha szét akarod választani őket
az, hogy neked adott igazat, az azt jelenti, hogy nevelni kell, és a fószered akarja is, de nem hinném, hogy minden áron
Ha az apja nem lép oda hathatósabban a gyereknek, az nyilván jelent valamit. Vannak rossz gyerekek, vannak lelki beteg gyerekek, vannak szellemileg gyengébb gyerekek, de ha egy szülő AKAR, tud vele mit kezdeni. A férfi nyilván, a szíve mélyén, NEM AKAR. Mi más oka lehet, ha egy felnőtt nem cselekszik? És most senki ne mondja, hogy "nem tud". Francokat. Az ő gyereke, ha akarja minden gonoszkodás után benyomhatja a hideg víz alá. (Én sose tennék ilyet, de láttam már.)
Egyetértek azzal, hogy a gyerek a gyerek, te meg "csak" a nő. Sajnos fájdalmas igazság, hogy téged pillanatok alatt lehet pótolni, a gyereket nem. Nem bántásból írom! A mi családunkban a nőjét választotta apám, ezért MINDEN fontos momentumról lemaradt az életünkben. (első fogak, diploma, esküvő, unokák stb.) Bár az ő döntése volt, a nőt hibáztatja (alaptalanul), és gyűlölködve élnek együtt. Tanmesének szántam.
Nem feltételezem, hogy alapból gonosz voltál a gyerekkel. A társadalomban betöltött pozíciód alapján viszont igenis neked kell megoldani a kérdést. Ha 'elmebeteg' a gyerek, ha nem. Nem csak akkor kell felnőttnek lenni, mikor az előnyeit élvezed. Ezt is be kell vállalni. Konfrontálódni kell ha muszáj, és megoldást találni. Ha te vagy a hibás, ha nem. EZ VAN! Nem menti fel a gyereket, hogy csak gyerek. De nyilván utálja a helyzetet és nem tudja kezelni. Segítenetek kell neki, ha tetszik ha nem.
Ha nagyon kínlódsz keress másik férfit.
Vagy öld meg a kölyköt. (Nyilván most nagy marhaságot mondtam, amit nem gondolok komolyan, de amilyen nonszensz a kérdés, "hogy tudnám távol tartani", olyan a válasz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!