Édesanyák, ez tényleg annyira elfogadhatatlan?
23 éves lány vagyok, egy éve együtt a barátommal. Neki van egy fiú testvére, annak szintén komoly barátnője van.
Barátom családjának hagyományos nagy családi háza van, nagy virágos kerttel, nagy veteményessel, van dolog vele bőven.
Barátom bátyjának a barátnője mindig segít hétvégente a kerti munkákban, ha többet van ott a nyáron, reggelente több óra hosszát kint van párom édesanyjával a kertben.
Én soha nem segítek, és az okát is megmondtam. Kis kamasz korom óta erős gerincferdülésem van, tizenévesen több évig fűzőt is hordtam. A középfokú gerincferdülés legfelső határa, egy időben a műtétre is rá akartak beszélni. Végül szerencsére nem kellett megműteni (az teljesen merevvé tette volna a gerincemet). Nos, szerencsére felöltözve nem igazán látszik a problémám, aki nem erre figyel, vagy nem tudja, mit keressen, nem veszi észre, és meztelenül sem csúnya látvány.
Viszont gond. Nem hajlik rendesen a gerincem így sem, elég merev. Én nyújtott lábbal nem tudok úgy lehajolni, hogy a tenyerem a földet éri. Ha mélyre kell hajolni valamiért, inkább guggolok. A gerincprobléma miatt a keresztcsonti ízületem is gyulladásban van. Szerencsére ha nem terhelem magam, akkor nem fáj nagyon, elviselhető gyógyszeres kezelés nélkül. Viszont ha én is órákat kapálnék a kertben, az nagyon nem tenne jót, és hajolni sem tudok rendesem.
Barátom édesanyja az egészet hisztinek és lustaságnak hiszi, és nehezményezi. Szerinte csak nem akarom megerőltetni magam. Kérdezte azt is, majd a saját otthonban sem fogok-e kerti munkát végezni. Barátommal már megbeszéltük, hogy ha kertes házunk lesz is, nem lesz veteményes kertünk, és nagy virágos kertünk sem, mert nem tudom rendszeresen gondozni.
Mit tehetnék, hogy a párom anyukája ne nézzen rám ferde szemmel? Ilyen nehéz elhinni, hogy egy fiatal embernek is lehet gerincbetegsége? Pedig ha bikiniben vagyok, ő is jól látja, mekkora a görbület a gerincemen.
A helyedben nem mennék olyan helyre, ahol nem látnak szívesen.
Majd ha a barátod nehezményezi, hogy te nem mész hozzájuk, akkor helyre teszi az anyját.
A helyedben azon is elgondolkodnék, hogy akarok-e beházasodni ilyen családba, ahol már most te vagy a lusta, a másik menynek való meg a szent, és lehazugoznak.
Nehogy azt hidd, hogy ha összeköltöztök, akkor nem lesz folyamatosan belevau, hogy mit csinálsz, jobban mondva mit nem csinálsz, való-e egy "ilyen" asszonynak, hogy neveled a gyereket, és minden k.va kis porszemet ezerszer az orrod alá fog dörgölni a drága anyósod, hogy bebizonyítsa, igenis lusta vagy.
Rengeteg házasság megy tönkre az ilyen jóindulatú anyós miatt, szerintem ebbe így kár is belevágni. Azt meg ne hidd, hogy csak a barátod választottad, és nem kell foglalkoznod a családjával, ha nem akarsz.
Főzni, míg ők a kertben vannak, és a lakásban takarítani mindig szoktam kérés nélkül.
Viszont náluk talán a családi tradíciók, a család múltja miatt a földek a legfontosabbak, az ott folyó munkát tekintik igazán értéknek.
ez egy zsarnok.egy házisárkány.sajnálom a fiát és Téged is.
ennek soha nem fogod tudni elmagyarázni h miért nem kapálsz.
ez egy egyszerű jobbágy.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:53
1. Annak fizetni kell
2. Este nem lehet megb.ni.
A kérdező helyében szépen otthagynám az egész famíliát, ahol kinézik azt, aki a betegsége miatt nem áll be ingyenbéresnek.
Vannak napszámosok is, de párom anyukájának a gondolkodásában nagyon benne van, hogy igenis minden családtagnak is ki kell vennie a részét a földeken zajló munkából is, mert abból van a legtöbb jövedelmük, ami "szent".
Azt is nehezen tudták elfogadni, hogy párom orvosnak tanul, és nem fogja továbbvinni a gazdaságot, hanem majd valószínűleg a bátyja.
Minden egyéb másban segítek, ha ott vagyok: főzés, takarítás, törölgetés, vasalás, teregetés.
Viszont az ő családjukban a munka, és a munka becsülete a földeken zajló munkát jelenti, a többi a szülők szemében nem érték, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!