Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes így elmondani? (bunkó...

Érdemes így elmondani? (bunkó megjegyzéseket nem kérek)

Figyelt kérdés

Érdemes úgy elmondani édesanyámnak (szüleim elváltak már rég, kb 6 éve) hogy homoszexuális vagyok, ha anyám a "b*zi" szót használja a melegek megjelölésére, ha szerinte ez nem normális dolog?

Azért kérdezem mert szerintem ez örökké nem titkolható, 1 év és elkerülök egyetemre albérletbe (reményeim szerint), de nagyon félnék hogy mit válaszolna rá. Arra meg semmi szükségem hogy elráncigáljon pszichológushoz meg stb.

Mit tanácsoltok? Mert tény hogy örökké nem titkolható. Amúgy nem sejt semmit ebben biztos vagyok.

BUNKÓK KÍMÉLJENEK !!!!!

18/F

2011. aug. 13. 21:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
53%

Bocs az offért, de biztos vagy benne, hogy a fiúkhoz vonzódsz? Mert még fiatal vagy, ez változhatsz. Lányba nem voltál még szerelmes?

Választ a kérdésedre már nem írok, mert sokan leírták előttem.

Remélem minden rendben lesz, szurkolok neked!:)

2011. aug. 13. 22:10
 22/34 anonim ***** válasza:
82%

Wintry válasza:

Szia :)

Szerintem is,előbb puhatold ki Anyukádnál hogy hogyan viszonyul ezekhez a dolgokhoz,ne úgy hirtelen,hogy feltűnő legyen,hanem ha pl. "véletlenül" ráakadsz az interneten vagy a tv-ben,rádióban mondják,akkor kérdezz rá.De szerintem is csak akkor mond el,ha már elköltöztél és párt is találtál magadnak.Remélem minden rendben lesz,sok sikert a továbbiakban! :)

17/L

2011. aug. 13. 22:11
 23/34 anonim ***** válasza:
45%

ma 22:00

elmondanád hogy mikor volt ez normális dolog??

Hiszen a biblia szerint is bűn.14-15 században ha kiderült valakiről hogy meleg azt a férfit ugyanúgy máglyán égették el mint a boszorkányokat.Sőt a Salemi boszorkánypernél (ami ugye ma már kiderült,hogy pár fiatal élénk fantáziája indított el) ha alaki utált egy férfit elég volt azt hazudni hogy meleg.Máglya halál várt rá..

Vagy a római birodalomra gondolsz?? Ott sem volt elfogadott,csak a katonák,és "gazdagok körében" a közös fürdőzés,a jólét,és az unalom kihozta ezt is az emberekből..Lám a történelem ismétli önmagát mert ma is ugyanez a helyzet..

De nem tudok olyan időt amikor ez elfogadott lett volna..

2011. aug. 13. 22:12
 24/34 anonim ***** válasza:
78%

ma 22:12 Kérlek ne gyere nekem a Bibliával... nyilván egy vallásfanatikusnak sosem fogom tudni megmagyarázni, hogy miért is nem kéne a homoszexualitást úgy kezelni, mint valami undorító betegséget... csak remélni tudom, hogy idővel mindenki belátja

Lényeg a lényeg én büszke vagyok a körülöttem élőkre akik fel merték vállalni, és teljes mértékben ki fogok állni mellettük.

2011. aug. 13. 22:25
 25/34 anonim ***** válasza:
92%

ma 22:25

Nem vagyok vallásos,sőt még templomba sem járok..

Csak pusztán kíváncsi voltam hogy mikor volt az az idő amikor szerinted elfogadott volt a "másság" Én csak felsoroltam pár időszakot amikor igenis bűn volt.

Remélte,hogy értelmes ember vagy,és elmondod nekem a tudásodat,hátha én is okosabb leszek tőle..

JA! és akár hiszed akár nem az én fiam 22 éves és meleg.Amikor elém állt és elmondta,én csak annyit mondtam neki,hogy bár nagyon sajnálom,hogy sosem lesz menyem vagy unokám,de nem érdekel a nemi hovatartozása.Én rendes,becsületes embert akartam nevelni a fiamból,akire büszke lehetek.22 éves és én büszke vagyok rá.Becsületes,jó ember...Támogatom,és szeretem őt.

(számomra a gyilkosság nagyobb bűn)

44/N

2011. aug. 13. 22:32
 26/34 A kérdező kommentje:

Na igen, ez nem betegség, bármennyire is annak vallja valaki.

Amúgy érdekességképp, az ókori görögöknél és rómaiaknál ez teljesen elfogadott volt, valamint az egyiptomi fáraók is ugyanúgy tartottak pl fiú/férfi rabszolgákat szépen kifejezve örömszerzésre. Szóval ez nem újkori dolog.

"defektes gén" ilyen nincs.:) Az egyik hasonló cipőben járó ismerősöm (ő lezbikus) mondta hogy a pszichológus is megmondta neki hogy ez egy nagyon téves eszme miszerint a homoszexualitás az egy betegség.

Amúgy igen, biztos vagyok benne hogy az vagyok.

2011. aug. 13. 22:33
 27/34 anonim ***** válasza:
84%
Mint ANYA mondom. Nem biztos, hogy arról kéne puhatolóznod, hogy mennyire toleráns a homosz.-hoz, mert az,hogy valaki elfogadja a vadidegentől, nem feltétlen ugyanaz lesz a véleménye a saját fiával szemben... Nem egy emberről hallottam, hogy kitagadták a szülei. (ha a fiam embert ölne is kitartanék mellette...) Át kell gondolnod, hogy hogy adod be. Pl jó ha beleszövöd a mondandódba, hogy nem szeretnéd, ha ideges lenne, próbáljon meg végighallgatni, megértenie nem kell, meg hogy te is vivódtál, hogy hogy mondd el, meg hogy egyáltalán elmondd-e, és azért döntöttél az őszinteség mellett, mert .... mindenképp erősitsd meg benne, hogy nem az ő hibája,ne magát okolja, ez genetika. Egyébként Czeizel dr annyit mondott a fiának, hogy "nehéz életed lesz." Ha az édesanyádnak elmondod, azután majd még egyéb küzdelmeid is lesznek... Reméljük, senki nem fog bántani érte. Egyébként az a véleményem, hogy CSAK a szexuális életed MÁS, ehhez meg egy heteronál sincs semmi köze az idegeneknek!
2011. aug. 13. 22:41
 28/34 anonim ***** válasza:
95%

ma 22:32 vagyok

Mint írtam a fiam is meleg.Akkor én teljesen belemásztam ebbe a dologba.

Kedves kérdező..Tévedsz ha azt hiszed a fáraók idejében vagy akár az ókori római birodalomban elfogadott volt.

Nem volt az.Sőt az "alja népnek akit nevezhetünk rabszolgáknak,parasztoknak,munkásembereknek Tiltott dolog volt.Halál jár érte ha rajta kapták őket.

Csak a katonáknál,magasabb rangúaknál,gazdagoknál volt "divat" ez a fajta nemi szórakozás.

Ha úgy vesszük elfogadott volt,hogy a fáraó hadügy minisztere férfi rabszolgákat kényszerített a szexuális életre.De ki lett volna aki szóvá tenné neki??

De megyek tovább..Régen is sok híres ember volt meleg..PL:

II.Lajos bajor király is meleg volt,bár élete végéig próbálta titkolni,és szenvedett is eleget miatta.Híres férfi partnere volt Wagner is.

Vagy ott van a kedvencem Leonardo Da Vinci...MA már tudjuk hogy meleg volt..de az életében teljesen titkolta,mert tudta akár az életébe is kerülhetett volna,hiába volt a király kedvence..

Ezért is kérdeztem az egyik hozzászólótól hogy mondja el mikor volt elfogadott dolog ez??

2011. aug. 13. 22:44
 29/34 anonim ***** válasza:

ma 22:32 vagyok

Aki vallási fanatikusnak titulált attól még mindig várom hogy amit állított azt tudassa velünk is..Engem érdekel hogy amit írt azt honnan vette??

2011. aug. 13. 22:47
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Bocs vallásosok, nem vallásosok! A kérdező szempontjából tök mindegy, hogy a szexualitás mikor volt elfogadott, egyáltalán volt-e az? MA elfogadott? Akkor nem kéne tanácsot kérnie.
2011. aug. 13. 23:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!