Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is így szereti az öregeket?

Más is így szereti az öregeket?

Figyelt kérdés

Én speciel nagyon. Nem feltétlen csak a nagyszüleimet, de az összeset. Néha megmosolygom őket, szeretem hallgatni a történeteiket, tanácsaikat, élettapasztalataikat... És nagyon tisztelem őket. Van, hogy csak meglátok egy öreget, akit nem is ismerek, mégis nagy szeretet tölt el. Vannak, akik nem nagyon szeretik őket, mert hogy sok gond van velük... Én nem így érzek. Ti hogy vagytok ezzel?

14/L

2011. aug. 13. 20:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Vannak kedves aranyos nénik akiket ha meglátok vagy látom hogyan beszélnek másokkal/velem, vagy hogyan viselkednek akkor az jólesik, de egyben nagyon fáj is, mert mindig a sajét nagymamám jut eszembe, aki nem volt ilyen. Egyetlen gyereke volt, az anyukám, így én voltam az ő egyetlen unokája, csak mi voltunk neki főleg a végén az utolsó 5-10 évben. És mégis mindig mindenki jobb és fontosabb volt neki mint mi és ez nagyon fáj még most is. Mindent megcsináltunk neki, amikor eltörte a lábát hozzánk költöztettük, ápoltuk, mégse volt jó semmi, csak kiabált velünk meg hisztizett hogy haza akar menni, pedig egyedül ellátni se tudta magát. Szóval nekem keserédes érzés amikor ilyen kedves öreg nénivel találkozom, mert jólesik a lelkemnek, hogy kedves velem meg a személyisége, de fáj is hogy nekem nem ilyen volt a nagyim.
2011. aug. 13. 21:29
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

Fúúú...egy napot eltöltenél nagyanyámmal meg a szomszéd bácsival akkor nem szeretnéd őket. Én csak az öregembereket de azokat is csak azért mert valószínű, hogy megjárták az 56-os forradalmat, esetleg a II. VH-t, Don-kanyart. A dédnagyapámé minden tiszteletem (igaz pár éve meghalt). Ő megjárta a II. VH-t (fél szeme ott maradt), orosz fogságban volt és egyszerűen egy tiszteletre méltó ember (volt). Az ilyen 50-60 év körülieket már nem tudom annyira tisztelni. Egyszerűen nagyanyám is meg a szomszéd bácsi is olyan pofátlan...meg hazudni is szoktak, nagyanyám állandóan tettei, hogy milyen beteg holott egyáltalán nem az. Múlthéten meg azelőtt is fát fűrészeltünk és úgy volt, hogy ma is fogunk. Erre reggel előadta, hogy ő milyen halálos beteg (hogy ne kelljen segíteni) mikor megtudta, hogy nem lesz favágás rá vagy 20 percre már semmi baja nem volt. Az a poén, hogy mindig mondjuk neki, hogy nem kell segíteni mert tudjuk, hogy akkor elkezd nyavajogni. Utálatos egy nő...nem is szereti senki a környéken (most lehet szidni, hogy hogy beszélek róla de ez így van sajnos). Én csak a 70 körüli vagy idősebb emberekkel vagyok úgy ahogy te. De tény, hogy vannak imádnivaló 50-60 évesek is. Oldalakat tudnék öregekről írni.

14L

2011. aug. 13. 21:30
 13/23 anonim ***** válasza:
Te akkor egy áldott jó lélek vagy tényleg, Kérdező. Én nem utálom az öregeket alapból, de tartok velük 2 lépést. sok rossz tapasztalatom volt már arrogáns, rosszindulatú öregekkel sajnos. Persze, amelyik igazán kedves és barátságos (pl a szomszédaink közül némelyik), velük szívesen megállok beszélgetni, mert tudom, hogy ugyan miattuk el fogok késni, de valószínű nekik nagyon sokat ér, ha szólok hozzájuk pár jó szót, és meghallgatom őket.
2011. aug. 13. 21:32
 14/23 anonim ***** válasza:
50-60??? Az még nem néni. Az én anyukám 54 éves, én meg 20 vagyok. A néni sztem 65+ kortól használandó.
2011. aug. 13. 21:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
21:30 vagyok. Nekem a dédnagyapám akármije is fájt vagy valami ő SOHA semmire sem panaszkodott (még halála előtt sem, 91 éves lenne az öreg) ellenben nagyanyámmal. Mondjuk az is igaz, hogy elég morcos ember volt, de kedves is tudott lenni. Az ő portájára egy idegen se tehette be a lábát mert komoly következményei voltak... :D.
2011. aug. 13. 21:34
 16/23 anonim ***** válasza:
Hát na jó...de én csak az igazán öregeket szeretem.
2011. aug. 13. 21:35
 17/23 anonim ***** válasza:

Én soha semmiben nem általánosítok, ebben sem.

Én nem a kora miatt, hanem a jelleme miatt szeretek vagy tisztelek valakit. Van aki tündéri öreg, van aki elviselhetetlen.

Tény, hogy mivel imádott naygszüleimre emlékeztet egy-kettő külsőre, meg olyan elesettnek tűnnek alapból szimpatizálok velük, de amint nem illedelmesen szólnak hozzám (tévhit hogy csak a fiataloknak kell viselkedniük, ez oda-vissza kéne működjön) én sem vagyok épp tündérke. Sok idő ott hibázik, hogy azt hiszik azért mert korosak, bármit tehetnek, de szerencsére nem mindegyik, azért tapasztalataim alapján a legtöbb aranyos :)

2011. aug. 13. 21:46
 18/23 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy fogalmaznék, hogy nem tudok velük mitkezdeni. Nagyszüleimmel se, senkivel. Csodálom is azokat, akik a nagyszüleikkel jól kijönnek. Én akárhányszor próbáltam velük beszélgetni, nem sikerült.

Amúgy én alapvetően az emberekhez is kicsit másképp állok, én nem tisztelek valakit csakazért mert öreg, az öreg bácsi a földalattin rugdossa az ajtót hogy gyurcsány takarodj, azzal kárt tesz a köztulajdonban saját politikai nézeteiből és egyáltalán nem oldja meg vele a problémáját. Hát ennél már ne is haragudjanak de jobb vagyok a saját 20 évemmel. Én átadom nekik a helyemet, segítek felrakni nehéz táskákat a buszra, vagy akármi, de nem nagyon érdekelnek...

20L

2011. aug. 13. 21:56
 19/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Különleges, jó lelkű kislány lehetsz!!

Gratulálok a szüleidnek, hogy ilyen lányuk van.

Üdv.

2011. aug. 14. 00:25
 20/23 anonim ***** válasza:
Ja meg láttam olyan nénit is, aki lekéste a buszt, és dühében a buszmegállóban a táblát a botjával ütötte teljes erőből :DD Félelmetes volt :D
2011. aug. 14. 01:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!