Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen velem a családom?

Miért ilyen velem a családom?

Figyelt kérdés

Lehet hogy én reagálom túl...de már több mint fél éve...."baj"(nem tudok rá jobb szot..)van a családommal..

apám.....meg van hibbanva....folyton üvöltözik velem..a legkisebb dologért felpofoz....(jo ez mindig is igy volt...de..)

anyumat meg szinte teljesen hidegen hagyja mit csinálok.....bármi baja van...(pl rosszul van...vagy csak kis aproságok..) csak a bátyámmal osztja meg......rám oda sem figyelnek.....és ha megkérdezem mi a téma...vagy hogy mi a baja......a válasz mindig :SEMMI

és nem értem hogy mért csak a bátyámmal osztja meg a gondjait......én is a gyereke vagyok.....ja meg mondjuk apura sem figyel oda soha sem....

szval dióhéjban ennyi....bocs hogy hosszú lett

ha valamilyen tanácsot tudtok adni...akkor lécci...ötletem sincs mitől ilyenek

előre is köszi

14/l

2011. aug. 13. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:

annyit tudok mondani, hogy akkor amikor édesapáddal vagy légy nagyon óvatos

próbálj velük beszélni, de figyelmeztetlek nem biztos h sikerül velük megértetni

akkor meg próbálj minél kevesebbet otthon lenni, járj sportolni, vagy szakkörökre, vagy tanulj a könyvtárban vagy stb.

igazad van egyébként és kitartást és minden szépet s jót

2011. aug. 13. 18:34
 2/6 Levka Reina ***** válasza:

Ez egy bonyolult családi problémának tűnik.

Apukád lehet, hogy attól ilyen "idegbajos" ol., hogy anyukád rá sem figyel oda - ez persze nem ok arra, hogy Téged bántson. Szerintem jelezd valamelyik tanárodnak, akivel jóban vagy, vagy az iskolaorvosnak, hátha valaki tud lépni.

Anyukád viselkedését ebben a formában nem értem; biztosan a szüleid között nem stimmal valami, szerintem.

Amúgy Te és a bátyád mennyi idősek vagytok? Te fiú vagy, vagy lány? Fiút vagy lányt akartak-e születésed előtt? Persze, mentség erre sincs, de engem pl. azért nem szeretett apu annyira, mint az öcsémet, mert helyettem is fiút várt...

Mindenesetre fel a fejjel, a gyerekkor nem tart örökké!

Esetleg, ha van lehetőséged, keress egy pszichológust, és talán össze lehetne hozni egy családterápiát.

Minden jót!

2011. aug. 13. 18:37
 3/6 A kérdező kommentje:

azért apum nem annyiszor pofoz fel hogy belehaljak....csak ugy heti egyszer.

a bátyám 18éves...én meg 14 és lány vok....

fogalmam sincs hogy fiut vagy lányt akartak a szüleim...

ö...igen jo hogy említed ezt kifelejtettem....apu kb utálja anyut..és apu is anyu...........meg apum mindent megtesz hogy minél kevesebbet lehessen itthon... :S

am köszi az eddigi válaszokat :)

2011. aug. 13. 18:42
 4/6 A kérdező kommentje:

hopssz...félreírtam ...szval

"apu kb utálja anyut....és anyu is aput..."

(bocsi)

2011. aug. 13. 18:43
 5/6 anonim ***** válasza:

hát nálunk is volt hasonló,bár engem nem ütöttek meg.

és miért üt meg apukád?csak úgy?

amúgy próbálj anyukád kedvében járni,takaríts ki,tarts rendet,este csinálj neki egy kakaót,ülj le vele beszélgetni...persze,ha látod rajta hogy feszült,akkor inkább hagyd.

bátyáddal is próbálhatsz beszélgtni,kérd ki a véleményét valami oylan témában,amihez ért-el is indult a beszélgetés.

amúgy,ha otthon feszült a légkör,menj el sétálni,menj át a barátaidhoz,esetlegg aludj néha náluk.

és ne szomorkodj,te tegély meg mindent,legyél kedves,és ha erre is csak durvaságot kapsz,nem veled van a baj...

remélem azért tudtam segíteni.

2011. aug. 16. 00:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Egyértelmű,hogy az a főgond,hogy a szüleid nem jönnek ki jól egymással. Apukád gondolom ezért "idegbeteg" és anyukád meg lehet,hogy úgy gondolja,hogy még nem rád tartozik a dolog és inkább a bátyáddal beszéli meg. Talán túl fiatalnak tart. De azért szerintem jó lenne ha őszintén megbeszélnéd vele,hogy te is szeretnéd tudni,hogy mi is folyik ebben a családban. Érthető hiszen te is benne élsz. A bátyádnak jó a kapcsolata az apukáddal ? Nem lehet,hogy anyukád neki panaszkodik apukádról? Próbálj beszélni a bátyáddal(nem tudom mennyire vagytok jóban) de össze kéne tartonotok ,legalább nektek.
2011. aug. 16. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!