Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvárható lenne egy 18. évét...

Elvárható lenne egy 18. évét betöltött gyerektől, hogy ha adódna munka azt elvállalja?

Figyelt kérdés
Felajánlott neki a nagybátyja 2 hetes munkát,amiért 60000ft-ot kapott volna.Nem nehéz fizikai munka(33hetes terhes felesége most ezt végzi)Szerintetek ha a szüleitől elvárja,hogy eltartsák nem kéne neki is beszállnia?Nappali tagozaton tanul.Vélemények?
2011. aug. 10. 13:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind nevelés kérdése.

Ha úgy lett nevelve, hogy minden megkapott és minden a segge alá volt tolva, amiért meg se kellett 'dolgozni', akkor teljesen mindegy, hogy elvárják tőle vagy nem. Nyilván nem fog elmenni 'gürizni', még ha nem is megterhelő.

Engem úgy neveltek, hogy dolgozzak meg mindenért, amit kaptam/kértem. Pedig nem szorultunk rá anyagilag.

2011. aug. 10. 13:56
 12/27 anonim ***** válasza:
2011. aug. 10. 13:58
 13/27 anonim ***** válasza:

Ő az szerintem.

Nos én nem küldeném el.18 éves és azt írod anyukád tömte tele a fejét. Ha ezeket ő elhitte, akkor elhitte, anyukáddal vessz össze, ne vele.

60 000-ért én simán elvállalnám, de nem ismerem a lányod és a történet sem kerek így.

2011. aug. 10. 14:03
 14/27 anonim ***** válasza:
41%

Le kell korlátozni a gyerek szükségleteit, mert el van kapatva.

Inni kell, enni kell, wczni kell, aludni kell. Minden egyéb opcionális.

Ha én 2 hét alatt könnyű fizikai munkával 60 ezret keresnék, akkor már rég összegyűlt volna a következő félévemre a pénz.

De én 3 hétre kaptam 42 ezret.

Küld el a pici lányod dolgozni! Igazi gyári munkára! Tanulja meg mi a pénz! Mibe kerül az, hogy neki van net, meleg étel, víz ,áram ,ruhája.

21/L

2011. aug. 10. 14:06
 15/27 anonim ***** válasza:
76%
Ez rohadt jó meló... Még sosem voltam diákmunkán, de ezt elvállaltam volna. Baromi jól fizet, megszakadni sem kell benne és csak két hétig tart. Ráadásul nem is megalázó, mint az hogy 400/óráért próbálj minden járókelőre rásózni egy angol tanfolyamot.
2011. aug. 10. 14:14
 16/27 anonim ***** válasza:
Nem elvárni kell, hanem megmagyarázni neki, milyen hatalmas lehetőséget hagy ki.
2011. aug. 10. 14:16
 17/27 anonim ***** válasza:

hülye lenne,ha nem vállalná el.

én magamtól fogtam magam már tavaly is és diákmunkát néztem magamnak.anyámék nem zavartak dolgozni soha de szerintem így természetes,hogy ilyen életkorban legalább ennyit vállaljon az ember.a szülőknek sem az égből hullik a pénz.

18L

2011. aug. 10. 14:17
 18/27 anonim ***** válasza:

most vagyok 28hetes majd én megcsinálom.

de remélem nem kezd el a gyerek kívánságlistát írni milyen táska meg ruha kell,ha már egyszer...........

2011. aug. 10. 14:18
 19/27 anonim ***** válasza:
13:56-os látja jól a helyzetet szerintem: ha úgy lett nevelve az elmúlt 18 évben, hogy tegyen valamit, akkor igen, elvárható. Viszont ha úgy nevelték, hogy mindent betettek a feneke alá, akkor ne csodálkozzon a szülő, hogy most nem akar dolgozni. Nem 18 éves korban kellene elkezdeni nevelni...
2011. aug. 10. 14:22
 20/27 anonim ***** válasza:

Elvárható lenne.

De, ha neki nem kell a pénz, akkor nem tudsz mit csinálni.

Maximum annyit, hogy nem adsz neki, ha kér erre-arra.

Nem kajára, persze, de mozijegyre ruhára stb...

Mondhatod azt, hogy ezeket finanszírozza a saját megkeresett pénzéből.

2011. aug. 10. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!