Titeket nem húznak le a családi kapcsolatos kérdések?
Én komolyan mondom, már egyre ritkábban olvasom ezt a topicot, mert csupa lehangoló kérdést tesznek fel: pl. mi értelme az életnek, munkanélküli vagyok, elhagytak, öregnek érzem magam, magányos vagyok, gondolkozom az öngyilkosságon.
Néhány kérdés elolvasása után, kb. úgy érzem magam, mint aki legszívesebben felvágná az ereit:D.
Ti hogy vagytok ezzel?
Az a baj, hogy az emberek nem ok nélkül írnak ki ilyen pesszimista kérdéseket. Csodálatos, agyon istenített modern világunk és antiszociálisságban még amerikát is lepipáló PROFITALIZMUSUNK* és népnyúzó berendezkedésünk az ok, a pesszimizmus meg az okozat.
Érdekes, hogy a rendszerváltás előtt nem volt ekkora a depresszív esetek száma.
*profit hajhászó kapitalizmus
Bocs, ha ismétlek valakit. Nem csoda, hogy ilyen kérdések vannak itt. El tudsz képzelni olyat, hogy pl.: Olyan boldog vagyok mit tegyek?
Vagy: A férjem a legcsodálatosabb ember a világon! Csak az enyém ilyen?
Vagy: A kamasz gyerekem egész nap tanul és segít a házimunkában hogy küldhetném bulizni?
Szóval érted! Itt a problémákat beszélik ki, mert már az is segít. Ha pedig csak egy emberbe sikerül annyi lelket önteni, hogy változtasson jobb irányba akkor már megérte, hogy itt volt...és mi is.
Lebemann: a 80-as években nem volt gyakorlatilag internet.
Tudod, erre mondják, hogy nem a világ lett rosszabb, hanem a hírközlés jobb.
No meg ha valakinek az élete épp mélyrepülésben van, akkor minden mást is sötét szemüvegen keresztül lát.
Pl. ha veszel egy új autót és az Audi, akkor csodálkozva tekergeted a fejed, hogy "jééé, mennyi Audi lett az utakon, pláne olyan színű, mint az enyém". Nem, nem lett több, csak jobban odavonzza a szemedet, mert ezzel vagy elfoglalva az új autó miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!