Mosással kapcsolatos kérdések, egy kezdőtől?
Hány fokon mossátok:
~ bugyi,melltartó,alsónadrág (tehát fehérneműk)
~ zokni
~ póló,pulcsi
~ nadrág ?
És ezeket hogy csoportosítjátok, tehát mit mivel raktok össze egy mosásban?
És pl egy farmernadrágot mivel lehet még összerakni?
fehérnemű, konyharuha, törülköző 60fok, színes 40
én válogatok szín szerint, fehérek, világosak és sötétek,így van 3 csoport. ezekből kiszedem azt, ami kézzel mosós, pl finom anyagú kötött holmi, vékonyabb felsők, kényesebb csipkés dolgok. sokan nem mosnak kézzel semmit, de megfigyeltem, hogy sokkal tovább maradnak szépek a kényes ruháim, mint másoknak. albiban lakom barátnőmmel, az ő ruhái kinyúltak, színehagyottak már pár hónap után, főleg a kényes darabok, míg az enyémek szépek, nem bolyhosak.
szóval marad 3 adag. amúgy nem szeparálom, hogy mit mivel mosok, farmer mellé bármi betehető, én csak színek szerint mosok külön. van, aki külön mos konyharuhát, én azt is beteszem a fehérek közé, kivéve ha nagyon szennyezett, olyankor összevárom és 90 fokon kimosom csak azokat vagy teszek mellé lepedőt, az is bírja.
Én a színeset 40 fokon mosom, ebbe ami színes, mindent belerakok: fehérnemű, törölköző, nadrág, pulcsi, póló..etc
A fehéret 60 fokon mosom, értelemszerűen a fehéret, minden ami fehér belerakom + konyharuhát, ha nagyrészt fehér.
A speciális ruhákat, selyem, kötött dolgok, függöny..etc kímélőn mosom.
Az átlagos ruhák 40 fokon mennek, szín szerint. Mindent össze lehet rakni mindennel.
A kényes pulcsikat, selyemruhákat kímélő programon vagy kézzel. És ennyi. Néha a konyharuhákat kimosom külön 60 fokon, de alapból azok is mennek a sima mosásba, nem várom meg, hogy túl koszosak legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!